Beställd

Nu är en av sadlarna beställd. Har den på öppet köp i en vecka för att pröva den. Fick ett mejl av en annan tjej som hade en spillans ny dolphin i brunt. Skulle få den för bättre än ny pris. Får se hur den här ser ut som kommer. Det är en brun comfort. Jag får med fendrar till den. Det va därför jag valde den före. För den är billigare och va riktigt fräsch. Kanske lönar sig. Hoppas den är bra den som kommer. Blir minst problem då. Ritten närmar sig. Och jag måste ju ha en sadel då. Ska rida dressyr på lördag så jag har lånat en sadel av carina. Den som passade va den största storleken. Den som har suttit på en stor welsh cob och ett stort kall blod. Hur det kan va. Haha. Nej nu ska jag fortsätta jobba.

Sadel letande

Nu är jag i sadel letar tagerna. Har precis sålt min sadel och är nu ute på nätet och letar efter en ny. Hoppas på att hitta en bra snart. Har varit i kontakt med några stycken och alla låter jätte bra. Det va väl en som va sådär eftersom den va brun men annars va den jätte bra. Sen har jag även varit i kontakt med en annan tjej som har en svart sadel men med mera tillbehör. Bland annat tre olika paneler, ett standard par, ett par renskinsklädda och ett par lite bredare. Sen även fendrar till. Hittade också en nyare modell av star trekken. Fast den va utan tillbehör som fendrar. Men den va istället ställbar i järnet så man slipper köpa nytt och byta. Får se hur jag gör i slut ändan. Vet i alla fall vilken modell jag vill ha :). Va ju iväg i lördags och red tränings ritt i sunne. Ritten va ju under tävlings liknande former så det va pulsning och upptravning med. Bra träning för affe. Red tillsammans med alexandra och en tjej som heter louise. Det va kul att komma iväg. Red 17 km på ca 10km/h. 

 Nästa etapp blir fornaboda.. kul..

Sadel provning

Idag kom alexandra ut med sin och sin mammas sadel så jag fick prova. Hennes sadel va riktigt skön. Den är inte så bred som en western sadel så man kan även rida annat än distans i den, vilket gör att jag kan sälja min dressyr sadel och köpa en ny för de pengarna jag får för den.
Så nu är det bara att ge sig ut och leta sadel då :D hehe..
Alex tog några bilder som jag kan lägga ut imorgon..

Ha de.

Dressyr träning 1 o 2

Jag och Affe har nu varit på två st dressyrträningar för samma tränare. Har bytt bett hit och dit, han behöver ett lättare bett när jag rider på banan, även om jag själv inte tycker det.. känns som om han bara kutar omkring med hivudet uppe i skyn som ett rådjur. Men tränaren tyckte att han gick väldigt mycket bättre den här gången med vanligt tre delat bett än förra gången med pessoa. Han länger stegena mer och blir inte så trippig, vilket jag kan hålla med om, men han blir så stum med det tre delade tycker jag. Men allt beror också på att jag endast måste rida med benen, inte något alls med tyglarna.. och man känner verkligen mjölksyran komma efter ett väligt kort tag. Enda gången han slappnar av och sänker sig är i galoppen.

Nästa gång vi rider för tränaren, så ska hon rida honom i början, och så får jag se hur han ser ut och sen om det är mig det är fel på eller om affe faktiskt är som han är.. Hoppas faktiskt på att det är jag som behöver träna upp mig och lära mig på rätt sätt..

Får nu se om Sunneritten blir av. Verkar inte som det. Kanske blir en träningsritt istället, då vet jag inte om jag åker alls.. får se..

ha de


Affe affe affe

Fick öntligen tag på en veterinär på ATG i karlstad. De har inte svarat förut när jag ringt.. har bara kommit till en telefonsvarare som säger att de har mycket att göra och inte kan ta samtalet, Men till sist kom jag fram och kunde fråga lite om affes bakben.
Hon sa att det kan bli en vatten samling på det skadade stället och det tar längre tid att försvinna. Men så länge han inte har ont av det så är det inget att vara rädd för.. men jag ska använda back on track varje natt. Masserar också med lite arnika. Det ska vara bra mot gallor och det här i princip nästan samma sak fast den här är större..
Både skönt och inte att höra att det inte är nåt att oroa sig för. det ser ju lite illa ut.. men får hoppas att det försvinner.

Idag så har jag longerat och ridit lite.. min syster kom och hälsade på och ville provrida så vi sadlade på och hon red i ca 10-15 min och så red jag en sväng efter typ 4-5 min. Sen nattade jag hästarna och åkte hem.

Har fått kontakt med hon som äger Affes pappa.. fast han är inte längre hingst.. han kasterades vid sex års ålder tror jag hon sa. Han blev 18 här nu för några dagar sen.. och affe är 15. Så han böev pappa tidigt. Kul att ha kontakt med föräldrar till affe :D. Undra om Petrozka lever.. affes mamma..

Sunne ritten kanske är inställd. Rätt synd.. hade vart kul och nyttigt att åka iväg. Hade tänkt att rida PP 30km med Alexandra, Får se hur det blir.'

Ha de


RSS 2.0