Träningsritt i storfors

Igår, lördag, va det del 3 av enars vintercup.
Hade tillslut fått låna bil och transport av Johan och Carina, efter ett febrillt letande. Då min bil inte går alls nu. Finns inte ens tillräckligt med batteri i den så att inte ens centrallåset fungerar.
Red tillsammans med Sarah och nisse, emma och elizt, frida och balzer, Minna och gallardo. Har ingen aning om hur vi hamnade till i tid och hastighet, men det va en rolig ritt med fint vänder och gott sällskap.
Sen när man kom tillbaka bjöds det på korv med bröd. Gott..:D

En av Stars största fördelar är att han är så himla smidig att åka med. Han är cool lugn hela tiden, går snällt in och ur transporten. Han står snällt och väntar när man sadlar och tränsar och även efteråt när man ska grilla krov och prata. Han står då lugnt och snälla och äter sitt hö.
Det är så skönt att man har det allternativet att kunna åka iväg själv. För det är inte alltid man kan ha sällskap med sig. För det är inte alltid det klaffar.

På tisdag som sagt kommer Irene med Djinah. Ska bli så spännande att se vad vi kommer fram till. :D
Jag försöker att inte ha så stora förhoppningar så jag inte blir besviken.

Nej nu ska jag kolla lite mer på tv innan jag ska sova..

Ha de bra..
Kram
Sara och StarFler bilder hittar ni på www.teamnorberg.se i deras bildgalleri


Framtiden..

Önskar man kunde se in i framtiden. Så man kunde se hur det kommer att bli.. Inte egentligen fööör mycket men bara se om det kommer att bli på ett ungefär som man vill.. Särkillt när det gäller detta med hästarna..
Jag har ju en vision hur jag vill att det ska vara.. men det kommer ju alltid bli liiite annorlunda än vad man tänkt.
Men jag skulle bara vilja se så det ändå är bra överlag. :D
Detta med att sälja och köpa ny häst är ju inte lätt. Först ska man hitta en som är bra nog för den du ska sälja och sen ska man hitta en häst man själv är nöjd med.
Denna gång ska jag inte ha så bottom när jag letar häst. Verkligen leta och inte ta första bästa. Som det blev lite med båda Affe och Star.
Affe föll jag för utseendemässigt, och Star ville jag ju inte ha egentligen från första början. Skulle bara vara snäll mot mon kompis och ta honom medans hon va i norge. Sen så blev det att jag köpte honom för att hon stannade längre än planerat.

Men denna gång ska jag lägga ner mer tid och skäl i mitt letande..
Har några intressanta objekt. Får se om jag åker och tittar eller ej. Vågar inte förens Star är såld. Bra att ha pengar när drömhästen dyker upp..

Nu ska jag faktiskt sova.. det är en lååång dag imorgon..

Kram på er.. kanske syns i storfors i helgen.. får se om vi komme iväg på ritten (www.distansivarmland.se)
Förklaring..

Ja det är många som undrar varför jag ska sälja Star och jag ska försöka förklara varför.

När jag köpte Star så va jag egentligen inte alls förstjust i honom. Han va helt otränad och orkade inte med knappt nåt. Han hade ingen framåtanda och verkade mest ovillig.
Men jag tog honom för att Malin ville så gärna och jag va utan häst och hade väldigt lite pengar att köpa häst för.
Jag började att träna honom för distans och även dressyr. Det gick snabbt framåt då han fick rätt mat och mångsidig träning. Han hade ju flåset eftersom han va mycket riden i skog och mark.
Allt gick jätte bra till en början eftersom mina krav inte va så höga.
Han gick bra i distansen och blev bara bättre. Men i dressyren kom han inte längre. Han har inte anlagen att kunna galoppera snyggt bärande i galopp. Han har inte den power som jag vill ha hos en häst. Och med det menar jag inte att jag vill ha en het häst som springer omkring. Utan en häst som man kan driva mot bettet och han kortar upp sig och trampar mer under sig.

Jag är en människa som vill ha variation i min ridning. Alltså inte bara distans träning utan även dressyr och hoppning. Men på en högre nivå än den star ligger på.
Jag har ridit för tränare och låtit tränare rida honom.. Och de säger allihopp att han inte kommer få en bättre galopp än han har eftersom han har travare i sig. Sen lyfter han inte benen tillräckligt i traven.
Jag vill i framtiden även starta en del dressyr och hopptävlingar och då är Star helt fel häst för mig.
Jag känner att det inte är rätt mot varken mej eller Star att han får stanna hos mig när vi inte passar ihop som häst och ryttare. Därför vill jag hitta någon som uppskattar honom för den han är och inte har lika höga krav i dressyren som jag har.

Därför säljer jag honom.

Bestämt mig..

Jag har ni funderat lite och bestämt mig för att sälja Star. Jag har vägt fram och tillbaka hur jag vill göra, och kommit fram till att det är detta jag vill.
Har tänkt mig att begära 45.000 för honom. Minst. Jag har inte brottom att sälja honom utan kan vänta på den "rätta" köparen.
Intresserad? Hör av dig till mig på antingen mobilen eller mejlen. 0768389150, arabian.flame@hotmail.com.

Kram Sara

RSS 2.0