Branäs

Har precis anlänt till branäs.. sitter i våran stuga och har precis plockat in maten vi handlat i kylskåpet. Sitter och väntar på att erica och anton ska komma tillbaka från backen, för de är och hyr pjäxor för att anton ska kunna skruva klart ericas skidor.. ska byta bindningar på dom...

Ikväll blir det mys med mat och så.. imorgon bär det av till backen.. :D får se om jag får komma hem med hela ben i kroppen.

nej nu ska jag äta lite..

kram och gott nytt år..


bilder från ritten

hittar ni på adressen

http://medlem.spray.se/norbergcamilla/081228.htm

Inför tränings ritten i storfors

Jahopp då har man precis vaknat och ska alldeles snart gå upp för att åka till stallet. Usch vad jag är trött. Med får vänja mig nu. Börjar ju jobba imorgon igen. Pust. Men i alla fall. Tänkte åka från kristinehamn kvart i tio ca. Så har man lite tid på sig dit. Man vill ju inte köra räser precis. Undra vad det är för väder? Har liksom inte gått ur sängen än för att titta det. Tänka att jag skulle piggna till lite av att skriva ett blogg inlägg. Och trot eller ej men det gjorde jag. Känner mig faktiskt rätt pigg nu. Till och med så pigg att jag känner för att gå upp. Måste ju hinna äta lite också. :). Skriver ev ikväll igen. Och kanske lägger in lite bilder om jag kommer till mammas dator. :). Ha en bra dag för det ska jag ha ;). Kramis

Forts. på förra inlägget.

..... Glömde köpa mat åt star i tisdags så han har fått varit utan kraft sen jul afton. Men fått betfor och lånad havre istället. Så det har inte gått någon nöd på honom inte. :). Idag ska jag och malin ut och rida en kortis. Jag har lånat satelit. Å imorgon blir det tränings ritt i storfors. Tobbe ska med så tänkte att han kunde agera fotograf. ;). Kul att ha lite nya bilder. :). Hoppas på fint väder. Skönt nu när Tobbe köpt bil slipper jag åka värmland runt för att låna bil man kan dra med. Nej nu är jag så hungrig att jag måste upp och äta något. Syns imorgon till de som anmält sig till ritten eller bara ska dit. Och till er andra. Gott nytt år.

Jää.....rnspikars dator

Min dator har kommit på att det ska skapa ett problem som gör att mitt anslutnings program inte fungerar korrekt. Alltså inte startar alls. Utan datorn medelar bara att ''ett problem har uppstått så hinner programmet inte fungerar korrekt. Programet kommer att stängas och du kommer meddelas om det finns en lösning på problemet'' och det enda som finns att trycka på är OK. Och jag har inte fått nått medelande om en lösning på programet heller. Så det går alltså inte att gå ut på internet längre. Järnspikars dator. Så jag ska ta mig i kragen nån dag och ringa HP IGEN. Har redan haft problem med internet förut så jag fått ringa dom. Pust. Jaja men jag har ju mobilen att skriva från, men då är orden begränsade i antal och man kan inte lägga in bilder. Och risken för stavfel blir större :). Särskilt när man skriver med T9. Jaja..... Har ridit star rätt flitigt nu denna vecka. Trotts jul afton och så. Han verkar tycka det är kul i alla fall. :). Nu börjar orden ta slut. Skriver ett till med forts.

dåligt med tränande..

.. har varit dåligt med ridandet denna veckan.. har helt enkelt inte funnits tid.. men idag så tog vi oss en tur i skogen.. vilket han tyckte va väldigt kul.. Han hade en bra tempo och mer vägvinnande steg idag än han brukar.. sen va det ju ett tag sen som vi red ut. Det märks att han orkar mer nu.. han arbetar med nu än innan.. man känner på stegen att de är mer under honom och han har ett mer tramp under sig.. vilket också gör att han tränar rätt muskler på precis rätt sätt..
Va ute i lite mer än en timme.. va lika svettiga båda två när vi va tillbaka.. då man tror att det ska vara kallare än det egentligen är.. eftersom man rider då arbetar man ju sjäv lite mer när det är trav.. så jag hade LITE för mycket kläder på mig.

Nej nu ska vi hem till Magnus Salin och äta lite knytis julbord.:D

God jul..

Huset är VÅRT!

Idag fick vi beskedet om att de tog vårat bud... så.. nu är vi husägare.. :D


Bilder finns på webadressen här nedan.. det gick inte att lägga in dom bilderna i bloggen tyvärr..



http://hemnet.se/beskrivning/hemnet/319099

Tömkörning

Igår så kom jag till stallet väldigt sent och kände att pust orkar inte rida.. MEN star har stått i två dagar så han ska hellst röra på sig.. på ett eller annat sätt. Funderade en stund på longering.. men star hatar att bli longerad.. han är jätte svår.. han liksom springer in till en i mitten.. smackar man då och hotar lite med spöt så får han stölle ryck och galopperar som en galning och sparkar bakut och skuttar.. sen är det tvärnit och in till mitten igen.. och så håller det på.. känns inte som att man får ut så mycket av det då...
Så jag mockade och fixade en stund och funderade undertiden vad jag skulle göra.. om jag skulle rida i alla fall..
Det va rätt dimigt igår så att rida ut va inte så lockande.. men såååå kom jag på att... varför inte tömköra..?? Sagt och gjort så letade jag fram tömkörnings/longerings jorden och letade fram två longeringslinor och ett långspö..
Star verkade aldrig ha blivit tömkörd innan.. för han fattade noll när jag försökte komma in bakom honom.. han följde efter mig runt runt i en liten cirkel.. tills jag fick han att sluta följa efter mig och gå rakt fram..
Han verkade faktiskt tycka det va ganska kul.. för han pinnade på framåt och tvekade inte..
Tömkörde på banan.. på volt.. och fan vad jag fick springa.. och han fattade efter en stud vad som va vitsen med det hela så han både skrittade, travade och galopperade jätte fint.. såå både jag och star fick oss en träningsrunda.. fast mest jag tror jag haha.. såå ett jätte bra tips om man vill träna sin egen kondis tillsammans med hästen så tömkör.. det blir ett jäkla springande :D
Orkade inte gå upp för att tända på banan så jag struntade i det.. va inte kolsvart.. så det gick att se rätt bra faktiskt.. ska nog faktiskt tömköra idag också.. för det va riktigt kul faktiskt.. :D

Nu vet vi vad vi ska hitta på över nyår.. vi ska till branäs onsdag-söndag.. :D
Fast har ett litet dilemma.. har ingen som kan ta hand om star ännu. =S
Vet inte om mamma är hemma eller nåt heller.. måste ta itu med detta idag eller imorgon och tigga folk om hjälp..
HJÄLP!!

Nej nu ska jag fortsätta med min färg..

Ha de..

Träningsritten i lördags

Ja som sagt va jag och star på träningsritt på A9 området i lördags.. vi böev ett litet gäng.. men eftersom vi har lite olika hästar så blev det lite gruppering ute i skogen.. vissa ville inte riktigt skritta hela vägen..
Jag och star red ju som sagt barbacka så vi tog det lugnt.. fast vi va jätte sena dit så jag fick typ galoppera hela vägen.. men det gick bra och vi va inte sist..
Tobbe kom ut med hö etc. så söt så.. han tog några kort också som jag kommer lägga in här nedan :D

Kom ju på att jag ville klä ut star.. :D hehe.. så sagt och gjort.. han blev en "distansren" hehe..så söt så..

Nej nu ska jag hjälpa Tobbe att laga mat sen blir det stallet.












förhoppningar

Jag och Tobbe va ju och kollade på ett hus i onsdags som vi föll för båda två.. ett jätte gulligt par va det som bodde där..
Det är en del att göra invändigt. Men inget va ofräscht.. alltså det är bara gammalt.. så jag hoppas verkligen det blir vårat.. så ingen mer kommer med och bjuder på det.. för vi vill ju heller inte betala alldeles för mycket för ett hus som vi måste renovera.
Så på söndag så kommer pappa, svärfar och svärmor in och ska kolla på huset.. mamma och morgan kanske också hänger med.. får se om de vill det eller inte.. de håller ju på att renovera de också så de kanske inte har tid då de vill ta vara på dagsljuset så mycket som det går..

Sitter här i soffan och väntar på att tobbe ska komma hem.. han va i skövde sist han ringde.. sen när han kommer till stan så ska de förbi firman och lumpa av lasten :D sen kommer han hem och kramas.. :D

imorgon blir det upp ganska tidigt i alla fall.. eftersom jag tänkte rida från stallet runt tjugo över nio.. och vill hinna mocka och så innan..

nej nu ska jag läsa lite..

Så synd..

.. att jag inte vet hur man lägger in filmer från mobilen till datorn. :S för då hade jag kunna lägga ut en kul film på star när han busar lite :D

Min Tobbe är i tyskland och köper sprit. :D Till mig också. :P hihi..
Han kommer hem ett - två inatt..

Å så vill jag ju självklart säga grattis till Alexandra och Stoffen till förlovningen.. GRATTIS.
Och så även till min syster och anton till deras förlovning.. GRATTIS
Och så mamma och morgan som förlovar sig imorgon.. GRATTIS..

Och ev till mig och tobbe som hittat ett hus som vi vill bo i.. ska dit igen på söndag och kolla.. GRATTIS TILL OSS.. :D

Nej nu bllir det stallet..

Träningsritter

På lördags startar den första träningsritten och den utgår från A9 körplan.. hade såklart tänkt att rida dit.. eftersom det inte är mer än 3 km dit.. har fortfarande planer på att rida barbacka.. eftersom ritten ska utföras i skritt..
Så på lördag morgon så är det bara att packa väskan och ge sig iväg :D grilla korv och fika.. får se vad jag tar med mig och vad jag är sugen på, kanske bara tar med någon smörgås och nåt varmt och gott att dricka.. Tobbe kanske också kan komma ut och mysa lite. Hoppas det blir bra väder..

Igår va det skritt tajm för staribari och mig.. passade på att träna lite att springa upp i trav med han.. ( som man gör när man visar hästen för veterinären i veterinärsgrinden) Han va så duktig så.. trodde nog att jag busade med honom för han skuttade lite och busade lite grann..

Nästa träningsritt blir i storfors hos Camilla och Alexandra. Ska rida den lite längre slingan ( ca 2 Mil ) tillsammans med Alexandra än så länge.. får se om vi blir fler..

Har fortfarande inte fått svar om jag får ha kvar star i sommar eller inte.. måste snart börja kräva ett svar.. måste ju veta..

Nej nu ska jag ge mig..

ha de..

Pictures

Jaaa. äntligen har jag tagit mig i kragen och laddat upp bilder på datorn som jag skulle lagt ut för LÄNGESEN.. som jag bara har skrivit om.. men nu har jag jagat bort latmasken och tagit tag i saken.. :D

I förr går när jag va i stallet så va det vilodag för staribari sååå jag va bara där och mockade och myste lite.. eftersom han är en stor gris när det gäller sin egen box så va jag tvungen att nästan mocka ur halva boxen då den va piss blöt.. så det va bara att köra in mer torv.. men eftersom jag köper torv balvis så slängde jag in en hel bal. Skulle bara gå bort och ställa tillbaka vagnen jag körde balen på... eftersom star stod i boxen tyckte han att det va skit kul när det kom in något som gick att busa med.. så han gick lös på balen med tänderna... slet och bet i den och verkade ha skit kul.. jag tog bort plasten tillslut.. och då gick han lös med hovarna och började krafsa sönder balen med frambenet.. så jag behövde inte dela balen själv.. det klarade han åt mig.. hahahaha så söt.. såå jag funderar på att köpa nån slags leksak till denna lekfulla häst.. får hitta på nå kul..

        

Ser ni hålen i balen.. det är star som bitit och ryckt där.. hahahaha

Va ju och red för instruktör också i söndags som jag skrev.. tog några bilder i transporten också..

        

Det är inte alltid så lätt att få in han i transporten, men med lite tålamod och en person bakom med ett spö så går det galant.. :D men ensam skulle jag nog inte klara det än.. får träna på det där.. men eftersom man inte har en egen transport så är det lite knivigare.

Sen så tänkte jag lägga in en bild på hur löshåret blev efter klippningen.. inte så bra bild men hoppas man ser skillnaden som jag känner och ser själv.. :D



Ser ut som om jag putar med brösten men så illa är det inte.. hahahaha.. blunda för det och glo på håret i stället :D

Jag och tobbe va i norge för längesen ( i sommras) och dom byggde garage åt hans bror.. eftersom hans mamma och pappa va med så va även hunden Wilma med.. och hon ÄLSKAR bollar.. så jag tog något kort på henne med..



Som sagt ÄLSKAR bollar..

Jag och syster va ju ute och red på star och satelit.. tog några kort men mobilen gillar inte när det rör sig så jag fick ett någolunda bra kort..



Fin liten pose.. :D

Sen även en bild på star och malin en kort tid efter att Star kom till värmland från gränna..



On the road again...

Star har fått ett nytt ute täcka från GeKås.. Ett fin lila. :D



Han blundar visseligen men man kan ju lotsas som om han tycker det är ett skönt täcke så han måste blunda och njuta :D hahaha.. eller vad tror ni??

Vi va ju i stockholm här för två helger sen.. och vi hade hotell precis i hamnen.. och fönster precis mot där båtarna kom.. fick några fina bilder på dom STORA båtarna.. från hotellfönstret.

         

Vilken utsikt va :D

Sen så gick vi vilse i gamla stan och hamnade tillslut på slottet :D

    

Nu har jag faktiskt inga mer bilder.. :D

Ska väl berätta att jag red dressyr igår igen och det gick jätte bra.. han har fattat hur man ska göra nu.. och det tog bara en gång för instruktör. :D Kul att det verkligen känns skillnad.. sen vet ju jag lite bättre hur jag ska rida honom också.

Träningsritt på lördag på A9.. och sen den 28/12 i storfors..

Ha det bra.. kram på er

Instruktör

Idag va jag och star till storfors och red för Marine. Carinas kusin.. kanske inte säger så många något men Marine är en tjej från stockholm som är duktig..

I alla fall.. åkte till storfors runt halv tolv. Red för henne i 1 timme.. pust vad jobbigt det va.. men VÄLDIGT behövligt. Vi tränade på att få star att få mer framåt bjudning. Fick knappt hålla i tyglarna alls. Så hon rekomenderade mig att rida på bett istället för hackamore. Eftersom han är sätt känslig så kan man inte ta i tyglarna alls utan att han saktar av och krullar ihop sig.. Det ser ju bra ut med hästen jobbar inte med ryggen och bakbenen då.. Så jag ska börja rida på svagt bett när jag rider på banan.. så han får mer framåt bjudning... Ska rida med det ett tag och se om det blir bättre.. till och med galoppen va bra idag när jag väl satt rätt och inte tog i tyglarna alls.
Fick även lära mig att sitta på ett helt annat sätt... vilket va svårt eftersom man är van att sitta på sitt sätt.. men det kändes ganska snabbt på star när man satt som man "skulle".. liksom längre fram i sadeln och på sittbenen.. och inte klämma med låren och knäna utan hitta balansen i stigbygeln och i sittbenen.. tränade även att sakta av med sätet.. alltså inte ta i tyglarna alls. Det gick faktiskt jätte bra.. han fattade precis vad jag menade.. så han är inte dum inte. :D
Efter passet va både jag och star lika svettiga.. star är inte känd för att vara den svettiga typen.. men idag tränade han ju med hela kroppen och knäppte inte bara av och böjde på nacken.. såå inte undra på att han blev svett..

Alexandra kom förbi och vi pövade hennes sadel på star för att se om det skulle ev passa med ett mindre järn till min sadel.. men det verkade inte göra det.. men vi har ju olika paneler också så det påverkar ju en del med.. men det ser ändå ut som om jag måste byta ut mina paneler istället för järnet.. men jag tänkte jag skulle göra en mätning på star.. (hon som säljer tillbehör till sadeln gav mig ett tips om hur man kunde göra) Så ska jag skicka det till henne och så skulle hon se vilken storlek jag ska ha.. och om det är järnet eller panelerna..

När jag och erica red i lördags så satt sadeln bättre än vanligt.. hmm konstigt det där.. men han får ju mer och mer muskler för varje dag så han kanske breddar sig mer och mer..
Eftersom jag inte använt sadeln på ett par veckor så kan det ju ha hänt lite i alla fall.. har ju ridit barbacka och med dressyrsadeln då det blivit mycket dressyr och hoppning.

Nej nu ska jag sova..
Och lite svar på frågan jag fick.. ska lägga ut bild på mitt hår.. har bara inte kommit mig för att ta ett kort..:)

Ha de..

Star och Satelit

Idag fick jag och min syster låna satelit av Gunilla.. Så vi tänkte rida ut lite.. :D Hon är påväg in nu så det ska bli kul att rida med någon istället för ensam varje dag..

Igår red jag på banan igen.. barbacka.. kul som fan.. han är så duktig.. jätte fin att rida..
Vi började träna galoppfattning..han har ju som tidigare nämnt svårt för just galopp.. och det är ju antagligen för att han inte orkar bära sig i galoppen.. så han flackar ur efter ett par galoppsprång.. så jag har kollat upp bästa träningen för att träna upp musklerna för just galoppen och det allra bästa är att träna galoppfattningar.. för de är då de använder mest msukler.. Star verkade tycka det va kul för han va ofattbart lätt att fatta.. så jag fattade galopp.. tog ett- två galoppsprång och saktade av..

Tittade på lite gamla kort på star sen när vi va på träningsritt i väse hon anette.. och star är verkligen väldigt tajt mellan frambenen på dom korten än han är nu.. han har fått massor av muskler i bogen och resten av kroppen med.. kul att se att det verkligen syns.. :D ska bli kul när malin kommer hem och får se honom och se om hon ser någon skillnad.. och förhoppningsvis känner skillnad på honom också..

Nej nu ska jag byta om och iväg och rida med syster...
Ska fösöka ta lite kort på oss idag under ridturen och visa.. :D

ha de..

Helt galen!!

Igår va jag tobbe och pappa hos farmor på 70 års kalas.. farmor som i vanliga fall är lite bitter hade druckit ett par glas vin så hennes humör va på topp och hon va helt... GLAD..
Fick en massa mat och fika.. va propp mätt när vi åkte.. och då hade vi ändå hoppat över tårtan.

Kollade på youtube på idol fårn förra veckan.. tjejen är ju helt galen man kan ju tro att han är världskändis..haha


Stockholm hors show

Kollade lite efter hoppningen som Matte Karlsson gjorde i globen i lördags men hittade honom inte, men hittade detta istället.. otroligt hur vad mycket man kan lära hästarna... det ser ut som om han pratar med dom.. och de verkar förstå kropsspråk och tal.. coolt..




Man tackar !!

Igår lärde jag mig hur man lägger in youtube klipp på bloggen.. Tack Tessa!




Lägger in ett klipp från dansbands kampen med scotts.. vilka jag tycker ska vinna.. och självklart lägger jag in Sarah :D

Regn Regn och åter Regn

Ja regnet (och snön) vräker ner.. Fast när det snöar blir det bara slask när den fallit till marken.. Usch.. MEN inget kunde hindra min ridtur igår.. Blev inte så lång, men red gjorde jag i alla fall.. GUUUD vad jag längtar tills ridhuset är färdigt.. Men det kommer väl inte bli färdigt i år kan jag tänka mig.. Tyvärr.. men men..

I helgen hoppas jag på att ev få rida för Marine... Carinas kusin... hon kommer ev ner till vämland och hälsar på.. Hon bor annars i stockholm.. Men får se om hon hinner... de har tydligen MASSOR att göra..

Ha de..

Barbacka och ny glöd

Igår red jag barbacka på star för första gången.. GUD vilken dålig balans man har egentligen.. va fan nära att ramla av hur många gånger som hellst. Men höll mig kvar med nöd och näppe.. men efter en stund ridning ( i vår nya paddock med världens bästa ljus och underlag) så fann jag balasen mer och mer.. det är väl som att cykla antar jag.. det ritter i ryggmärgen.. Rider ju inte barbacka så speciellt ofta.. men nu kommer det bli mer av den saken.. :D Balansen ska vara på topp till nästa sessongs tävlingar :D

Han är rätt skön att rida barbacka på ändå.. han är inte så kotig.. Mycket päls har han med så han är mjuk och skön :D hehe.. Men funderar på att raka han om vädret tänker fortsätta att vara såhär varmt. Men än så länge rider vi inte så hårt så han blir svettig.. rätt praktiskt med mycket päls när det blir kallare.. slipper ha JÄTTE tjocka täcken.. men mindre praktiskt sen när man börjar rida mer hårdare och han blir svettig.

Den 13 novmber är det träningsritt på A9. Frida Söderstöm håller i den. Den kommer att utföras i skritt.. kanske en ev trav.. Så jag tänker rida barbacka då med.. Star är ju inte den hetsiga individen precis.. Kommer att rida till körplan då med.. eftersom det bara är 3 km dit från mig så känns det onödigt att låna bil och hyra transport för att åka dit, när det går att rida dit.. bra uppvärmning.

Igår när jag åkte till stallet så kände jag inte alls för att rida.. har inte ridit sen i torsdags och hade verkligen NOLL motivation.. men väl där och väl uppe på hästryggen så va det jätte kul och det gick hur bra som hellst.. förutom att jag va nära att ramla av pga min obalans.. haha.. men kvar satt jag :P Så jag har kommit in i en period där jag längtar till stallet för att få rida mer mer mer.. :D Så en ny slags glöd har tänts, tror det kan bero på att det även är lyse på vår bana.. den är mycket bättre än Hallbergs.. För hans bana är så dåligt underlag på när det är kallt.. Våran fryser inte på samma sätt för våran är bättre dränerad.

Nej nu måste jag fortsätta arbeta..
Ha de.


Hemma igen

Nu e jag hemma igen och tillbaka i vardagen på jobbet.. Skönt på ett sätt att komma in i ett system igen.. Det vanliga är alltid lättast :D
Idag blir det i alla fall en ridtur på star.. Han har ju stått sen i tordags..såå nu måste jag ta tag i det här igen..
Malin pratade med stars ägare häromdagen och hon gav inte något konkret svar.. Tyvärr.. Hon sa att hon skulle kolla upp vilka hästar hon behövde i sommar.. det kostiga är att hon alls inte gillar star, och som turist häst passsar han inte eftersom han inte gillar inte att ha flera nya ryttare varje dag.. Säskillt ryttare som inte alls kan rida.. vilket de flesta rurister inte kan.. Så malin trodde att hon sa så för att hon vill att Malin kommer tillbaka i sommar och jobbar.. men det kan hon inte eftersom hon har jobb i norge nu.. plus att det är rätt dålig lön. Nu får hon ju jätte bra lön så det vill hon ju inte byta bort precis.. men allt återstår att se.. jag menar vi betalar ju för att ha honom så det kan hon ju inte säga nej till..

Funderar på att bara ta en sväng i skogen idag.. fast ska julpynta hemma först tänkte jag.. Köpte nya gardiner idag på Hemtex. Röda.. :D Kommer säkert bli så fint så.. får se om man fyndar in några fler julsaker på maxi senare.. de har verkligen MASSOR att välja mellan..

Nej nu ska jag betala lite räkningar :S

Ha de..

RSS 2.0