Ibland blir jag bara så....

...trött.. När man hittar saker på internet som handlar om ens familj som inte alls är kul att läsa.. Tycker det är väldigt respektlöst att sitta och skriva ner en massa skit.. Visst att man ska få skriva vad man vill i sin blogg. Men det finns gränser vad man skriver om..

Men men skit samma.. det handlar bara om omognad ändå.

Idag red jag ett pass dressyr på Star. Vilket jag även gjorde i söndags också. Igår hann jag inte med nåt. Malin va snäll och åkte ut och gav honom sitt foder och borstade honom lite.
Imorgon kommer jag inte heller att hinna att rida.. För direkt efter jobbet ska vi allihop till Malin (arbets kompisen) och grilla.. :) Gun-Lois kommer också. Ska bli kul att träffa henne igen. Det är så tomt utan henne på salongen.

Star går ute dygnet runt nu och trivs med livet. Han går med näsan i gräset hela tiden. Han går inte på det stora betet för då skulle han rulla fram nu. Han får inte gå upp nåt mer än det han är nu. Så det är lagom med gräs i den hagen han går i nu och så får han ju krafft foder varje dag.
Ska träna träna träna med honom i sommar.. Sattsa på 12mil på fornaboda. (Om det går som det ska). Men vi sätter det som mål.. Sen om vi kommer dit iår eller nästa det återstår att se.

Min cykel blev stulen förra året i september. Gjorde då en anmälan till polisen. Men ingenting hände.. Ingen hittade den.
Idag på jobbet följde jag med Carro ut när hon skulle röka. Vi pratade lite om allt möjligt. Sen kom vi in på att min cykel blev stulen utanför jobbet. På innergården på baksidan (där vi stod). Hon sa att det kunde vara en gubbe i huset som säljer cyklar som kanske hade lagt beslag på den. Så hon tyckte jag skulle kolla förrådet. Så det gjorde jag, med utan förväntingar eftersom den varit borta nästan ett år).
Jag gick in i förrådet och kollade mig omkring och där stod den. Jag kände igen den bara för att jag cyklade in i en betong vägg förra sommaren så det blev skrapat på cykelkorgen och på handtaget. Och det va edeniska märken på cykeln i förrådet.
Så jag gick in och ringde polisen och frågade vad jag skulle göra.. Så de skickade ut tre poliser. Jag visade dom cykeln och jag fick gå igenom ett litet förhör om kännetecken på cykeln som de kollade upp och kostaterade att det va min. Så de ringde några samtal och jag fick ta cykeln på en gång. Jag överlycklig förstår eftersom cykeln va rätt dyr när jag köpte den.
De gick och jag fortsatte att jobba. Då kommer gubben in (han som vi misstänkte hade snott cykeln) och sa att han såg att vi hämtat en cykel. Jag svarade att ja det gjorde vi för att den va min. Att den blivit stulen förra året och jag hade gjort en anmälan och att polisen varit här (vilket han såg eftersom han befann sig på innergåren när polisen kom, då slank han in som ett skott). Polisen gav ju klartecken att jag kunde ta cykeln.
Gubben viftade med ett papper och sa att han hämtat ut den hos polisen som hittegods. Då sa jag bara att han fick ta det med polisen..
Hade egentligen velat säga att det är inte hittegods när man skäl en cykel och lämnar den till polisen och sen får tillbaka den..
Jag ringde polisen igen och fick prata med en av dom som va med. Och han sa att det va bra att jag hänvisat till dom och att de skulle höra av sig om det blev nåt strul men att jag inte skulle oroa mig.
Snälla och hjälpsamma poliser.. den ena (han jag pratade i telefon med) va en riktig snygging.. det kanske va uniformen som gjorde sitt men han va en riktig mums bit hehe..

Nej nu ska jag sova..
Godnatt på er.


Sydnärkeritten 2010

Igår så gick sydnärkeritten av stablen och jag och star va ju som sagt anmälda till en T80km. Vi va ute efter revanch från björkvik då han blev utesluten..

Dagen började med att klockan ringde 04:00. Jag och Malin packade ner allt som inte va packat och åkte sen till stallet och lastade Star.. Mötte upp Alexandra O.C. på volvo och sen bar det av..

Väl framme så packade vi upp och gick på bangenomgången innan vi vet.bes. Alla vi värmlänningar hade ett litet "läger" ihop.. kul att se hur det går för alla under dagen.
Efter bangenomgången så gick vi in med Star i förbesikningen och gick blankt igenom.

Första slinga gick vi iväg med täten. Star va i sitt esse och tyckte det va skit kul.. han låg på hela vägen..
Vi gick in lite snabbt i grinden och fick lite hög puls. Tyvärr så tyckte vi att veterinären va lite oseriös då hon bara pulsade på 15sek. Sen kunde hon knappt räkna ut vad han egentligen hade när vi frågade. Men vi gick ut i alla fall och då ställde sig star och kissade.. då sjönk pulsen direkt och vi kunde gå in igen. Då va allt grönt.

Andra slinga låg han på lika mycket.. som om han inte redan hade gått tre mil alls. Allt flöt hur bra som hellst..
I andra grind så fick vi tyvärr samma veterinär.. hon tyckte han såg lite små stel ut i bakbenen men att han sprnag på bra med energi så vi fick en etta på rörelse.. Kicki va med in i grinden och kolla och hon tyckte inte att han såg nåt stel ut.. men men vad kan man säga det är ju veterinären som bestämmer.. men det är lite tråkigt.

Tredje och sista slingan gick vi ut ensamma.. och vi tog det lugnt.. Tyckte även här att Star kändes fräsch men ville hålla ett lugnt tempo så han inte skulle köra slut på sig själv.
Vi skrittade den sista kilometern in i mål. Så han fick grönt i slutbesikningen och vi va godkända.. Skönt.. Nu fick vi våran revanch.. Sen så slog vi oss själva från förra 80km vi red på fornaboda förra året. Då red vi på 7h och 27min och i år red vi på 6h och 9min. Så jag är kanon nöjd.

Nu är vi hemma och har nog båda lite träningsvärk.. I alla fall jag :) Men det ska kännas tycker jag..
Star har börjat få vara ute dygnet runt nu och han trivs med det.. Han vill ändå inte in på kvällarna.. Ska spraya ner han imorgon med lite flugspray och sätta på han en flughuva så är han redo för vad som hellst :)

Star behöver verkligen nya skor i alla fall.. knappt nåt kvar.. fick en smärre chock när jag lyfte fötterna och tittade efter :D

Nee nu ska jag sova.. imorgon väntar min mostodont disk och sen jobb..
Ha de bra och grattis till alla godkända på sydnärkeritten igår..
Och självklart tusen miljoner tack till Kicki, Lovisa och Malin för all hjälp med hinkningen :D'


Malin myser lite med star innan starten


Lite fix med utrustningen innan starten


Uppe i sadeln se nöjd ut :)


Lite uppvärmning innan start


Första hinkstället och jag ser otroligt glad ut :) Distans är en rolig sport :)Ett till hinkställe.. här ser star gladare ut än jag.. han humör va på topp :)Mälgång för oss.. star ser glad ut.. :)Slutbesikningen.. jag ser sammanbiten ut.. me star tar det med ro :)Fortfarande slutbesikningen jag ser ännu mer sammanbiten ut och star lika glad som alltidSista upptravet.. och vi fick godkänt :) LYCKA..

Alla korten är tagna av den underbara männiksan Kicki Hagevi

 


RSS 2.0