Star!

Jag tyckte de va dags att göra min stämma hörd om min häst här på numera saras och min blogg :) ni har ju säkerligen hört allt om saras lilla (med beteckning på LILLA) ögonsten Affe så nu är det dags att ni får reda på lite om min underbara stjärna Star.

Affe och Star är varandras motsats, Affe är liten, brun, hetsig och allt annat än eftertänksam. Star är visserligen också liten men inte sådär my little pony liten som Affe, inte hetsig men harig och väldigt eftertänksam. Han måste t.e.x om han ser en brant nerförsbacke redan innan den backen sakta ner farten och NOGA sätta ner ena hoven framför den andra för annars kan man ramla och gud va långsamt de går. Men de är ju iof bra för man behöver aldrig vara rädd att han snubblar och ramlar :) min underbara saktfärdiga häst :D. Dock ibland som häromdagen får han ett stölleryck och är jättehetsig! då ska han bara springa springa springa och man undrar om han fått en överdos av havre men de e bara kul med lite ombyte från hans annars så stillsamma sätt :) som sara säkert redan sagt ska jag kanske med på lördag om jag får tag i släp och bil och då kommer bilder på våra små godingar :)

Puss å hej! /Malin och Star

Träningsritt på kanelbullens dag

På lördag är det kanelbullens dag och tränings ritt i väse. Funderar på att åka dit då det inte va så lång ritt och att det skulle vara i lugnt tempo. Passar oss utmärkt. Malin ska ev också med om hon får tag på ett släp. Red i alla fall Affe i förr går (söndag)tillsammans med carina och susanne. Gick faktiskt jätte bra. Han hetsar bara när det är påväg hem. Han verkade tycka det va kul att för ovanlighetens skull ha sällskap när vi red ut. :). Tobbe och jag har fyra månader idag. :) dä ni :). Ha de.

Team Arabian Flame

Nu har mitt och affes lilla team utökat oss med Malin och Star (Royal Star). Vi beslutade att behålla arabian flame eftersom det inte låter som ett namn på en häst utan mer som ett typ team.. fast nu råkar ju min häst heta just arabian flame. :D Hehe..
Tanken är väl att Malin med ska börja skriva här i bloggen.. men det har bara inte blivit av än. Det va rätt så nyss vi kom på att vi skulle bilda ett litet team. :D hehe..

Ringde vet på ATG idag och frågade lite om vad de tyckte om att börja sätta igång han lite.. och de va mycket possitiva och tyckte att jag skulle börja få igång honom igen.. eftersom jag har rört på honom i form av skritt under hela tiden så underlättar det tydligen igång sättningen nu. Han är inte så stel som de kan va om de stått helt still under en tid.
Red i alla fall på banan.. eftersom affe är lugnast där.. trodde jag.. han va lika het som när man är ute och rider. Gjorde allt han kunde för att få börja trava.. och när jag väl bad om trav va det som om han expolderade.. det tog ett tag att få honom att lugna ner sig.. men tillslut så gick det någolunda under kontroll..
Avslutade med att ta galopp i ett halvt varv.. det va lättare sagt än gjort. Han stuttsade mest runt och tyckte livet va kul.. men tillslut tog han några ordentliga galoppsprång så jag va nöjd och saktade av och avslutade med ett försök till lite lugn skritt.. men det blev mer en kamp mellan snabb skritt och takt. Ska bli skönt när han fått ur sig sin energi och lugnat ner sig och blir som innan..

sitter på tobbes jobb nu och väntar på att få åka hem och äta paj.

ha de

Fornboda ritten och min galna häst

Va iväg som hink nisse på fornaboda ritten i söndags med Malin. Vi hinkade en tjej som red en travare.. Åkte halv sex på morgonen och va skapligt trött eftersom vi inte kom i säng förens halv två. Va på marknads dansen i storfors.
Upp i alla fall och blev upp hämtade på statoil. Va framme runt halv åtta och allt va frid och fröjd.
Hon red iväg på första slingan och vi drog iväg till vårt första hinkställe. Det va rätt lätt att hitta där ute. Fast jag trodde att jag skulle åka vilse sju ggr om, eftersom det är så typiskt mig.

När hon kom travandes där efter ca 1 h så säger hon att hästen gått omkull i en backe och skrapat upp ett läskigt sår på knät. Så hon ville inte fortsätta. Så vi fick hämta transporten och köra tillbaka till tävlingsplatsen. Där spolade dom in en massa preparat i knät för att se så ingen ledvätska kom ut så han inte hade skadat nåt sånt. Veterinären tyckte att det va klokt av avsluta ritten när hon gjorde det. Kunde ha varit mycket värre och då kan man förstöra mer än det är kul.

Så vi kom hem mycket tidigare än va som va planerat. Åkte runt två därifrån och va hemma fyra. La mig på soffan i en timme och "vilade" (snarare dyng sov). Åkte sen till stallet för att ta hand om min kära kuse.
Eftersom jag hade inhandlat lite grejer på fornaboda ritten... mia på distansritt.se va där och sålde, så va jag själklart tvungen att prova det lite grann :D
Så stod jag i valet och kvalet om jag skulle ha sadel eller inte. Men tänkte äsch jag måste ju rida litei sadeln, har inte ridit så många ggr i den än. Så sagt och gjort slängde jag på han full mundering och red iväg.
Allt va frid och fröjd tills han började bli lite varm i kläderna, så började han takta som han alltid gör, han vill så gärna springa. Och jag försöker förstårs få honom att sluta.. men då blev han förbannad och började bocka. Han har aldrig bockat en endaste gång sen jag fick han.. Sen så kom det ut en häst en bit framför oss.. då va det kört.. då började han galoppera på stället och skulle ifatt.. jag höll emot och han började hota med att stegra sig.. lättade liksom fram. Men jag va snabb och röt till så han gav sig för en sekund sen va han igång igen.. Jag vet att han brukar ge sig med att dumma sig om man gör skänkelvikning.. men vågade inte göra det eftersom han hellst inte ska använda massa muskler.. och vad jag tror så använder de en del när man gör just det.. Men hem kom vi i alla fall tillslut.. och jag välbehållen. :D
Tiggis

Affe har blivit lite av en tiggis på senaste tiden, fast han gör ju inga dumma fula saker som att skrapa med hoven eller naffsa.. utan han står i boxen med huvudet utanför och lägger huvudet på sne och drar fram överläppen och försöker se gullig ut.. eller nåt.. men det gör han varje gång jag gör iordning maten (foder kammaren är i en box mitt emot hans). Sen även när det är forder dax gör han så innan han får maten. Ska försöka ta ett kort när han gör så nån gång så får ni se hur han visar upp sig och försöker få sig en mumsbit. :D eller en godis kanske :P

Idag blev det ingen ridning. Gick ut rätt sent till stallet så det va så mörkt. Eftersom det bara är skritt som gäller fortfarande så kändes det inte så nödvändigt att gå ner till banan för att skritta runt där inne.
Va flitig nog idag och gick till stallet.. kände mig så nyttig när jag kom dit. Men nu när jag kom till Tobbes jobb så smällde jag in mig en chokladkaka.. typiskt.

Tobbe är på sitt jobb och fixar bilen på kvällarna och vill man då va med han överhuvudtaget så får man helt enkelt palla sig ner hit och va med honom här. Fast det gör inget.. han är söt och go för det... och det bästa av allt.. han är min.. :D

Hoppas på att få min sadel såld inom en snar framtid. Behöver pengarna som jag lånade av mig själv till den nya sadeln som jag köpte även om min sadel inte blev såld. Men jag måste ju ha en sadel att rida i för att kunna rida.. den gammla passar ju inte alls längre. Och det vill man ju inte slänga på sin älskade heller.. att hela tiden rida runt och  veta att sadeln klämmer och trycker lite här och var.. skulle inte tro det.

Ska försöka va lite flitigare med att lägga in kort framöver.. får se när vi får igång datorn hemma med bredband och grejjer.. comhem är inte snabba dom inte. Men när det väl är igång så kommer allt bli bra..

ha de..

Piggelin

Affe är verkligen väldigt piggelin nu när han inte blir riden. Han ska ju inte stå helt still utan röra lite på sig då iform med att skritta en bit varje dag. Men han har inte alls någon lust att skritta.. han tycker det är överreklamerat. Han tar ALLA tillfällen i akt för att få börja trava. Så fort man rör sig lite för att sätta rätt sig (rider barbacka) så börjar han trava.. och att få stopp på honom när han väl har börjat är inte allt för lätt.. han står nästan still och travar, men travar gör han. Toliga häst :D men söt är han :D

Har ringt in till veterinären och beställt en ny tid för ett nytt prov.. så det blir antingen onsdag eller torsdag får se vad de säger. Har värdena sabiliserats så kan jag så smått börja sätta igång honom igen. Man längtar så mycket efter att rida när man inte kan göra det. Fick rida malins kuse här i lördags. Det va kul, lite små seg va han om man  jämnför med Affe men han är ju allt annat än seg han får man sitta och bromsa hela tiden istället. Fast med hackamoret så är han mycket bättre.. han är inte sllr lika hård i "munnen" längre så man slipper sitta och dra ihjäl sig och sen så är han mycket lugnare.. kastar inte så med huvudet och fösöker inte springa ifrån mig längre. Skönt. Skönt för affe med kan jag tänka mig.

Köpte en kindkedja till affe på www.distansritt.nu men den är alldeles för lång. Ska ta med den till ritten i lindesberg (fornaboda) på söndag och kolla med henne vad jag ska göra. Ska även inhandla nosgrejen som sitter på hackamoret i rött. :D Jag och Malin har bildat ett distans team. :D  Vi heter "Team Arabian Flame" :D hehe.. vi är röda.

Ja ne nu ska jag ut och tvätta handdukar :D

ha de

Korsförlamning

Igår började jag dagen med att jobba jobba jobba och vänta på posten för att se om tränset hade kommit. Men det hade det inte tyvärr..
På kvällen efter jobbet stod jag i valet och kvalet om jag skulle rida eller ej. Anledningen för att jag och Tobbe skulle till bjurstjärn och gratta Niklas för att han fyllde moppe ålder. Men jag tänkte att jag måste röra på han lite grann eftersom vi ska/skulle tävla nästa helg. Så sagt och gjort, jag sadlade och red iväg. Allt va precis som vanligt.. Han va lika framåt och sprallig som vanligt. Red i ca 40 min. Men påväg hemåt så ville han sakta av till skritt hela tiden från trav. Och det är inte likt han alls. Han är en sån som tar alla tillfällen i akt för att få springa. Så jag blav självklart förudrad och lite orolig av vad det skulee kunna vara som gjorde att han betede sig som han gjorde. Så jag hoppade av och sprang bredvid honom och han sprang på som vanligt.. något kostare steg men ändå inte märkbart. Tänkte då att han kanske fårr träningsvärk av dressyren som jag red i söndags.
Väl hemma så ställde jag in han på gången och plockade av grejerna. Eftersom Satelit stod ivägen så backade jag ut honom och skulle gå runt knuten och in den andra vägen på gaveln. Men när jag skulle leda iväg honom så gick han skit konstigt med bakbenen.. Liksom på tå och med korta korta steg. Ställde in han i boxen en stund, tempade honom men ingen feber. Skulle ta ut han igen, men då fick vi knappt ut han ur boxen. Väl ute så stod han på tå nästan med bak ochvägarede helt enkelt röra sig. Misstankarna hamnade nästan dirket på kors förlamning. Vi slog upp det i en häst sjukbok och läste symptomen och allt stämde. Ringde veterinären och han tyckte att han skulle komma ut och titta på det i alla fall.
När han tillslut kom (han skulle tydligen bara äta först, kändes ju verkligen sååå seriöst.. inte) så kollade han inte ens på affe utan bara gav honom två sprutor, en med B-vitamin och en annan anti inflamatorisk spruta. Han tog även ett blodprov som skulle skickas till karlstad för att kolla hans värden. Frågade honom om detva något jag skulle göra. Vi läste i boken att de skulle hållas varma, men han sa att det inte va nödv'ndigt och att han kunde gå ut som vanligt dagen efter. Hmm fundersamt...

Åkte till bjurstjärn i alla fall och pratade en del med Carina. Och där kollade vi i en annan bok och där stod det att symtomen skulle försvinna efter 3-4 timmar. Så när vi åkte hem halv elva så åkte vi ut till stallet för att kolla till han. Det hade då gått exakt fyra timmar sen veterinären varit ute.
Affe ville först inte gå ut boxen, men när vi väl fick ur han så gick han som vanligt igen. Pust.. skönt.. men man ska tydligen vara försiktig tills man får veta resultatet på blodprovet. För när de får en kors förlamning så får de tydligen ett högt CK. Och det ska ner igen och det kan ta upp till en vecka, tio dagar. Men han ska ta ett nytt prov på måndag/tisdag nästa vecka och skicka in och se om det är nomalt igen. Är de det så kan man rida normalt igen, men vara försiktig med energi rikt foder.
Ska ge honom selen och E-vitamin och sen även B-vitamin. Men eftersom han blev sprutad med B-vitamin igår så behöver han inte få något i maten förens nästa vecka. Och det är för att förebygga att det händer igen. För en häst som fått det en gång har mycket lättare att få det igen.

Ringde veterinären på ATG i karltad och frågade lite dör och fick reda på en massa bra info. Det va tydligen vardags mat för dom eftersom det kommer på travhästar väldigt ofta. Det va hon som berttade för mig om CK och allt annat.. Skönt att ha pratat med en specialist..

Jag hade verkligen sett fram emot att rida Fornaboda. Men det ser verkligen mörkt ut. Pust. Synd att man inte har en till häst eller nån att låna. :S
Men får väl åka dit ändå och glo på alla andra som rider. Ska även träffa Affes pappas ägare som är dommare då. Hon hade velat sett Affe. Synd att hon inte va med och red så skulle jag kunna fått sett Zemindar.

Sitter på Tobbes jobb nu och ugglar.. har varit ledig på förmiddagen för att hinna åka ut till affe och titta till han. Han va bra idag.. gick som vanligt och verkade precis som han brukar.

Fick mitt nya träns idag. Provade det och det passade fint. Tog några bilder som jag kommer lägga ut senare när jag kommer åt en dator jag kan föra över bilderna till.

Hoppas ni mår bra..
ha de.

Distans träns.

Ja, beställde ju ett träns här för många veckor sen. Har väntat och väntat men inget har kommit än. Jag skickade och frågade om det kommit till sverige i alla fall. Men det hade det inte. Hon ringer och kollar med grossisterna, men dag hade de missat faxet och inte skickat något. Det är fyra veckor sen. Beställningen blir gjord och man får vänta igen. Sen ringer hon i lördags och säger att färgen green 318 har de slutat gjort. Fyra veckor efter ANDRA beställningen är gjord. Så jag sa att då fick det kvitta. Gick in på den trognaste sidan distansritt.nu och beställde där istället. Det gjorde jag i söndags och det är redan påväg hem till mig. Det gick iväg med posten igår. Mer pålitlig och så vet man vad man får kvalité. Tänker inte försöka beställa från någon annan sida när det gäller träns etc. Fick mina back on track igår. Så nu har jag fyra. Skönt och bra. Idag fyller niklas år så det blir ingen ridning idag. Men imorgon ska jag ta mig i kragen och rida. Måste ju träna innan ritten den 21 sep. Ha de!

Fornaboda ritten

Har nu anmält mig till Fornaboda ritten som äger rum den 21 sep på fornaboda travbana. Ska rida 50km och min älskade tobbe ska med. Ska bli så himla kul..
Längtar..

har ridit massor i sadeln och den är hur bra och skön som hellst.

Älskar min Tobbe

RSS 2.0