Jul jul strålande jul

Ja nu har det ju varit jul och juldag.. Det har inte blivit någon ridning under dessa dagar pga all stress på jobbet och annat som skulle fixas med flytt och annat.. Julefirande blev det lite grann.. julmat är ju bara för gott. Star fick en extra morot och det blev han glad över :D

Det har varit en smärre storm här i två dagar.. Snö och stark blåst. Men det verkar ha lagt sig nu.. Va i stallet innan och jag kunde vara där utan att blåsa bort :D
Longerade Star en kvart undefär. Mest för att se hur han rörde sig, eftersom jag inte har ridit hade jag ingen aning om han va halt eller nåt.. Så det va bara på med longerings linan och in i ridhuset och longera några varv. Men det va inga fel på honom inte.. Han sprang på som vanligt och visade inga ömma punkter.. Inte för att jag trodde det med det kan va bra att ha koll..

Imorgon kommer Carina från bjurstjärn med sin Bruttan. Vi ska rida ihop om inte vändret är alldeles för hemskt.. Är det de så får hon komma utan häst och prova rida Star i ridhuset.
Det ska bli kul med lite sällskap av dom. Det va väldigt längesedan vi red ihop. Förut brukade vi alltid rida tillsammans när jag bodde i bjurstjärn och red en av hennes hästar som hon hade då. (Fuxen).

Sitter nu hemma i min nya lägenhet och tittar mig lite omkring och är faktiskt ganska nöjd med vad jag och Malin åstakom igår när vi fixade här. Det tog fasiken jätttteee lång tid. Höll på från elva till sex. Och alla kartonger är inte ens borta än. Och då hann vi färga håret på Malin emellan.. Pust. Men nu ser det ut som om någon faktiskt bor här. Skulle tagit en före och efter bild.. Men det glömde jag.. Kanske kan ta några efter bilder endast och lägga ut senare. Får se.

Nej nu ska jag mysa ner mig i soffan och kanske se twilight. Hmm.. det ska jag nog. Är sugen på den filmen idag :D

Kram på er

 


Anledning

Anledningen till att jag inte skriver så ofta nu för tiden är för att det faktiskt inte händer så mycket.. Sen är det massor på jobbet och så har jag ju flyttat också.. Motiviationen för att hinna rida finns liksom inte.. Jag tömmer hela mitt föråd av det när jag jobbar. Och då när man kommer hem till ett hem som är bombaderat med kartonger och annat bråte blir man inte på så mycket bättre humör.

Idag skulle jag egentligen varit ledig.. men va snäll nog att gå ner för att klippa nicklas och sätta löshår på en tjej. Tyckte att jag faktiskt kunde ställa upp på det :D de blev ju så glada :D
Hon jag satte löshår på fick VÄLDIGT långt hår :D ända ner till rumpan.. de ni..

Ska försöka att dra på mig mina termosar och dra iväg till söta lilla star :D Han väntar säkert på mig. :D
Han välkomnar en alltid med ett mjukt gnägg.. Varje gång :D det är kärlek de..

Imorgon på förmiddagen ska jag försöka hinna att rida lite.. Bara en kortis.. kanske barbacka.. bara för att han ska få komma ut lite.. och jag med..
Men sen efter jul då måste vi igång på allvar inför tävlings sessongen.. då är det ingen slapp tid längre.

God Jul på er allihoppa..
KramMotivation i kylan

Som jag har sagt tidigare har ju Star fått byta stall för inte så längesen. Det har gått jätte bra och han har kommit bra in i "gänget" i hagen. Han står i alla fall inte längre vid staketet och skriker.. Han går tillsammans med de andra och letar efter gammalt gräs etc.
Den nya stallet har ju ett ridhus vägg i vägg med stallet.. Så det går liksom att rida även om det är storm och spö regn.. Så därför så har jag och star faktiskt kommit igång lite grann med dressyren igen.. Det har blivit lite av ett varannandag senario för oss.. Men det känns som om det är en bra start.. Han sköter sig fint på banan och försöker i alla fall.. Jag därimot sitter som en potatis.. (i alla fall vad jag själv tycker) Kommer på mig själv hela tiden att sitta framåtlutad, men raka armar och hälarna uppåt.. Blir lika irriterad varje gång.. VARFÖR hamnar jag i den possitionen så fort jag inte tänker tänker tänker på hur jag sitter.. Grr.. vill att det ska falla sig narturligt.. För det är inte ens bekvämt att sitta så som jag gör.. ÄNDÅ gör jag det.. Hmm.. knäppt.. Det är samma på salongen.. jag kan komma på mig själv att stå och dra upp axlarna och spänna dom.. och det gör ont tillslut.. ändå står jag så.. Knäppt.. Hur man är alltså..

Idag är det ju inte den varmaste dagen precis.. -18 grader va det när jag åkte hem från stallet.. Star hade frost i näshåren efter ridturen.

Nej nu ska jag jaga vidare efter ett släp som jag ska låna för att kunna hämta pappas soffa som jag ska ha i lägenheten..

Ha de bra..
kram Sara

 


Flytt

Imorgon kommer Stars alla saker att flytta ner till Hallberg och på lördag följer Star efter. Tyckte det va bättre att flytta ner han när det är ljust ute och det kommer det inte vara imorgon när jag flyttar hans saker, eftersom jag jobbar hela dagen. Kommer att få hjälp av Petra :D hur snällt är inte det?

Igår och idag har Star och jag varit duktiga. Vi har varit ute i skogen och myst.. Star va VÄLDIGT pigg och ville inte sluta springa :D den sötisen..

Återkommer senare som hur det gick att släppa ihop Starisen med de andra galningarna i det nya stallet..

Kram på er..


RSS 2.0