Balans

Det mesta av våran ridning nu går ut på balans och styrka. Det är alltså en massa dressyr och en del hoppning.
I måndags när vi red va det hoppning som stod på schemat. Det gick bra, och star tycker det är så kul att skutta över de hinder som jag ställt upp.. Det är ju inga höga hinder utan mer för gymnastik hoppning.
Dressyren nu går mest ut på balansen.. hos mig mest. Och det blir bättre och bättre.. Man börjar känna av känsligheten. Har märkt att minsta lilla jag kniper med ljumskarna så kortar han stegen och blir trippigare och huvuet åker upp. Så det blir en del ridning utan stigbyglar för att komma ner lite bättre.
Igår va det min nya medryttare som va där och red.
Ska ut nu och rida lite dressyr hade jag tänkt.. ska bara byta om..

Är det någon som är sugen på att köpa en bil av mig så har jag en volvo 855 -95 till salu. Grön. Bara att höra av sig om det är intressant.

Ha de bra..


The twilight saga: Eclipse

Ja jag är som många redan vet helt såld på Twilight serien. Både böckerna och filmerna. Och nu har nya trailern på den tredje filmen kommitu ut och jag längtar ju inte mer till den 30 juni mer nu efter att jag sett den. Men jag kan trösta mig med att den andra delen, New Moon, kommer ut på lördag. På min födelse dag till och med. :) Timeing kallas det.. Så jag ska köpa en present till mig själv.. Den filmen. Sen ska jag hem och titta på den innan jag gör något annat :) hehe.. tur att jag har linda som jobbar på coop så hon kan lägga undan en åt mig.. :) Så jag vet säkert att jag får en..

Har legat hemma i magsjukan sen i måndags. Usch.. Det drog igång 03.00 natten till måndag.. och jag spydde en gång i halvtimmen till kockan ett.. Sen så va det lugnt. Men man är verkligen helt nockad i flera dagar efteråt. Jag känner fortfarande av det och det är onsdag klockan halv tre.. Ska i alla fall, enligt rådgivningen, vara helt smittfri nu. (efter 48 h). SÅ imorgon ska jag jobba igen.. Får se hur det går.. Kommer säkert va trött och sliten, men det får gå.

Idag hjälpte Alexandra Norberg mig att slå på en sko på Star som nästan hade ramlat bort. Tack tack. :)
Nu kan jag rida igen :) Fast det har jag ju inte lidit av de senaste dagarna med tanke på att sängen är det enda stället jag befunnit mig på  de senaste tre dygnen. Fast idag är jag uppe och rör på mig. Igår va det till och med jobbigt att bara åka till affären och köpa skorpor.. Fick älgga mig och vila när jag kom hem. :)

Tänkte i alla fall lägga in en liten teaser på trailern till Eclipse..

 

Kram på er


Vintercup och hoppträning

Ja helgen har varit fullspäckad med saker på schemat. I lördags så va vi faktiskt iväg till karlskoga för att rida den 4 deltävlingen i enars vintercup. Det va lite bravader innan vi kom iväg. Det började med att jag först inte fick upp låset på transporten.. Det va ju trotts allt 11 minus grader ute på morgonen då. Sen när jag väl fått av det genom att bända lite med en skruvmejsel så va även stödhjulet fruset.. Suck. Jag slet som ett djur för att få lös det. Och tillslut gick det någelunda bra. Men då va inte stödhjulet tillräckligt fastskruvat så det hasade ner sig till halva ungefär.. för långt ner för att jag skulle kunna veva upp det så det nådde upp till min drag krok. Nu va jag lagom irriterad. Så jag ringde Tobbe som fick komma ut och hjälpa mig. Hade en himla tur att han va hemma och inte hade allt för mycket viktiga saker för sig.. Räddaren i nöden kan man väl kalla det.
Han kom i alla fall och fixade till så transporten kom på draget.
Nu va det ju bara att åka iväg.. trodde jag ja. Nehej inte det inte.. Nu hade ena hjulet på transporten frusit också.. Åhh vad jag älskar vinter.. Som tur va hade tobbe inte åkt än.. så han hjälpte mig öven här.. Efter mycket om och med så lossnade det tillslut och alla fyra hjulen rullade..
Jag tyckte från början att jag va ute i god tid för att hinna fram i tid till karlskoga.. Åkte vid nio hemifrån, och skulle vara i karlskoga klockan elva.. Det tyckte jag va i bra tid. Men nu hade ju allt tagit väldigt mycket längre tid eftersom allt va fruset och jag fick ringa efter hjälp. Men jag va ändå i en sån tidsram att jag skulle hinna dit i tid. Klockan va strax innan tio när jag kom till stallet. Lastade och packade alla sakerna som skulle med. Tack gode gud för att jag har en lättlastad häst. Ska jag nämn att den lilla dörren på transporten av frusen så den kom jag inte in igenom.. haha.. Men det gick ändå..
Med häst inne och sakerna i bilen så va det bara att åka iväg.. BARA va de ja.. trodde vi ja.. Nehe inte det inte.. Kom ca 10m sen va det stopp.. backen upp från stallet va inte sandad och jag kom bara halvvägs.. sen va det stopp. Stod och slirade med mina förbannade året runt däck. Kom inte en meter.. Så jag tänkte backa ner och ta satts.. men nehe det gick inte det heller.. kom på sniskan och så va vi fast..
Och vem fick jag ringa och störa igen?? Jo stackars Tobbe.. Men snäll som han va och än en gång räddaren i nöden så kom han och hjälpte mig.. tacka gud för fyrhjulsdrift alltså. Men det va halt även för honom.. Men upp kom vi tillslut.. Sen va resten av resan smärtfri.. asfalts vägarna är ju torra så det gick prima. Inga mer uppförsbackar nån stanns.
Ritten gick bra.. kom sen men va inte ensam om det. Fick sällskap runt och det va riktigt trevligt i solen. Star verkade njuta av siturationen..
På väg hem gick det också smärtfritt.. de hade sandat backen när jag kom tillbaka.. tur.. så det va inga problem att ta sig därifrån.

I söndags va det dax för hopptäningen för Maria Persson. Gick hur bra som hellst och star tyckte det va skit kul.. Hoppade jätte fint övet hindren.. Så det blir det fler ggr..
Red en sväng igår också.. ut i skogen.. eller ja.. på vägarna som va plogade.. men han kändes helt annolunda efter hoppningen.. mer spänstig liksom.. mer framåt också för den delen. Så hoppningen va nog bra för honom... lösgjorde nog en hel del..

Nej nu blir det fruskost..
ha de bra tillsvidare..

Vintercup eller inte

Har inte bestämt mig än om jag ska hem till Carro på lördag och rida den fjärde delen av enars vintercup. Det beror helt på väder och vind då jag bara har året runt däck på min bil vilket betyder att de är lite halare än "riktiga" vinterdäck. Vill inte riskera att köra fast. Vilket jag gjort några ggr redan. Två ggr denna veckan faktiskt. I uppförsbackarna vid stallet för att jag mött nån galning som kör i mitten av den smala vägen och kör skit fort så jag fått kasta mig in på kanten och stannat.. Då står jag helt still.. Däcken slirar och jag kommer inte en millimeter. Så då har jag fått backa hela vägen ner igen och börjat om på plan mark. JAG LÄNGTAR EFTER VÅR..

Red Star på banan igår. Gymnastiserade lite.. mycket böjningar. Mjuka upp han lite åt alla håll och kanter. Han blir riktigt trevlig efter en stunds böjande.. :)

Får se om vi syns hemma hos Carro på lördag eller ej,

Kram
Sara

Massage..

Idag fick Star massage av Petra. Han är ju världens mest otåligaste häst så han hann tröttna efter knappt fem minuter. Han är klåfingrig och ska greja med allt han får tag på. Typ min jacka, sitt täcke som hängde på boxen, en vattenkanna, en grep etc etc. Men hon masserade igenom honom och strechade och grejade.. Så det ska nog bli bra :D
Han är inte den typen av häst som njuter av att få massage.. Som Petras två hästar gör.. de står och sover och tycker det är SÅÅÅ skönt hehe.. men inte star inte :) HAn tycker det bara är tråkgt.. han vänder huvudet och tittar på henne och undrar när hon är klar och varför hon överhuvudtaget måste hålla på att klämma och trycka och bända med honom :D haha.. ni ska se hans min och blick.. man ser verkligen att det är så han tänker..

Har inget vettigt att skriva just nu.. Förutom att jag jobbade min första dag som anställd idag.. Det va... intressant. Nu måste man ju liksom va kvar in i sista minuten, även om man är klar fem minter innan.. Ovant. Eftersom man innan kunnat gå när man vill när man varit egen. Men tycker inte det gör så mycket. Lite ovant som sagt, men man vänjer sig ju med tiden.. måste få lite rutin i det hela bara.

Nu ska jag lägga mig.. finns inte så mycket annat vettigt att göra..

Ha de bra..
Kram

RSS 2.0