Nya hinknissar till sydnärke

Ja mina hinknissar kommer och gå rinnan de ens hinner vara med..
Tobbe kunde ju inte för att höljes va den helgen, sen skulle min syster och hennes kille med och nu kan inte de heller för min syster jobbar.. Då ringde jag Carina och kollade om hon kunde följa med och det kunde hon. Så hon  och hennes mamma Eja ska med och hjälpa mig. Tack tack tack..

Affe kommer att åka hem på måndag.. skönt för han. Då får han vila upp sig riktigt inför sydnärke. Får se om jag vågar ha honom tillsammans med Satelit. Vill inte att han ska bli skadad innan vi ens hinner iväg. Får fundera lite på det..

Igår va vi upp till ridhuset och red lite dressyr. Det gick faktiskt bra.. Han fick klämm på galoppombytena till sist.. Men det tog emot. Han har bara bytt med fram innan.. eller ja han började med det för ett tag sen.. och jag har inte fått honom att byta rent sen dess förens igår då. I ena varvet. Det blev en liten bakut men hellre det och att han byter med både frambenen och bakbenen. Sen efter ridningen va vi själva i rihuset så jag plockade av honom all utrustning och så körde vi lite horseman ship. Han är riktigt duktig faktiskt. :D Följer en utan varken träns eller grimma och flyttar sig efter en när man svänger runt och backar när man går emot honom. SÅÅÅÅ duktig så.. :P

nej nu räcker det för nu..
Ha de.


Nya grejer

Idag va jag förbi granngården för att kolla på en längre sadeljord åt affe och en ny sadeljordstunnel. Hittade en sadeljord som va en annan modell än den jag har och den är i tyg. Spännena går inte upp ovanför tyget på den nya osm det gjorde på den andra. Och den nya tunneln är mjukare och framför allt ny och i riktigt fårskinn. Den andra är gammal och i nåt annat material. Så nu får vi se om han får skav ändå. För får han det så ger jag upp. Då är det fel på hästen. Han får lätt skav, det såg jag när jag anväde ett par boots bak. De rörde lite på sig när jag red, och det orsakade att han fick skav. Men det ska väl va fan om han får skav nu när jag fixat andra grejer.
Den andra sadeljorden va i skinn typ, och den gamla tunneln gled åt sidan hela tiden så skinnet på sadeljorden hamnade på skinnet. Ska ner och rida imorgon tänkte jag. Ska bli kvar i bjurstjärn då och rida sen på fredagen också på morgonen.

Red med min syster och hennes kompis Natha igår. Fast jag red längre än dom eftersom deras hästar inte är i så bra kondition. Det är ungefär 5,5km till det stallet dom är i från där jag har Affe. Han verkade jätte glad över att rida tillsammans med de andra två. Han böev mycket hetare och såg jätte glad ut. Att rida själv är väl inte det roligaste.

På lördag har vi lånat en till häst som Malin ska få rida. Shayenne heter hon. Så det ska bli kul att rida tillsammans igen, det va längesen. Eller ja, när jag va ner till Malin i gränna så red vi en sväng på hästarna hon har där. Men det va längesen vi red tillsammans här hemma och framför allt i bjurstjärn. Där red vi jämnt som barn/tonåringar. Minns så väl när jag har Fuxen (min allra första foderhäst. Men som fick infalmation i framknäna och va tvungen att avlivas) och hon hade Nelly (deras foderhäst de hade ett tag som senare fick fång). Gud va mycket bus vi hittade på med dom. :D Hehehe. Så det kommer bli riktigt mysigt i helgen nu när vi rider lite igen på gamla marker. :D

Fick ett sms idag av Carina. Hon sa att det ena stoet (Felicia) hade gått tillsammans med Affe i hagen idag, men sen kom Bruttan ( en av de andra stona ) och jagade bort henne. Hon är en riktig bitch bruttan nu. Hon ska minsann ha båda stona själv och Affe får inte vara med. Fast Felicia vill hellst gå med Affe ser det ut som. Men vågar inte när Bruttan kommer i närheten.

Skriver med om hur det gick med sadeljorden ect.. när jag provat allt.

Ha de bra sålänge

ang. Sydnärke ritten och andra tankar

Ja jag hann ju inte skriva så mycket förut om tankarna runt sydnärke. Jag har väl egentligen inte tänkt så mycket om jag ska vara ärlig. Jag ska väl mest sattsa på att genomföra det. Tänker inte rida på något annolunda sätt än jag brukar. Varför ändra på sig bara för det är tävling. Bättre att hålla sig till det som man är van vid.
Han är ju på bete nu men tänker ta hem han under vecka 26 så han får vila upp sig lite innan ritten. Det märks att det tar på deras krafter att gå på bete. Han är lite slöare än vanligt. Egentligen inte märkbart men jag som rider han ofta och känner honom känner av det. Han är inte exakt lika het som vanligt.
Vu ju ute igår och red. Det började ju spöregna vi va ute.. men det verkade inte bekomma honom speciellt förutom att han böjde ner huvudet så att han inte fick regnet i ögonen. Han kändes förövrigt bra.. skaven läker fint sen A9. Nu är det bara håren som fattas där. Smörjer lite ändå när jag är där. Fär att hålla det mjukt. Helosan sol är riktigt bra faktiskt. Han har skrapat i näsan på nåt sätt, så han har ett sår där som jag också smörjer. Vet inte vad han har sysslat med. Säkert nåt träd eller nåt.

Lägger in några bilder här nedan från när jag red. Stötte på en söt liten shettis hingst på vägen :D I en hage alltså. :P


Helgens ridtur

Ja efter att jag hämtat massa folk och kanoter så fick jag äntligen gå ner och rida. Vi red 17 km ca. 10,7km/h. i snitt.
Tog det ganska lugnt. Ridturen började bra men sen började det regna SÅKLART.. men det gick bra ändå.. Han fick stå inne de timmarna jag klippte och färgade.. så elva fick han gå ut igen. Det va rätt kyligt ute så han fick regntäcket med fleece fodret i.. Och idag är det ju inte heller världens varmaste väder ute.. skönt ändå att känna att min syster kan gå ner och plocka av det ifall det blir alldeles för varmt.
Måste verkligen ut och börja srpinga.. känner i mina fotleder att det behövs. De är så stela. Jag är ju van att rida i ridstövlar. Men gud va varmt det blir i att rida i dom. Ridstövlarna ger ju en del stöd som inte skor gör. Så det är bara att börja träna upp..

Jobbar nu så jag skriver mer senare.. skriva ner några tankar om Sydnärke..

ha de


Lite turbulens

Det blev lite turbules här i förrgår. Tobbe fick reda på att han skulle till höljes samma helg som jag ska på Sydnärke. Så det blev lite panik att hitta någon som kunde följa med mig som hinknisse. Jag kollade med nästan alla som jag kände men ingen kunde, alla skulle typ jobba. Men sen tänkte jag att jag skulle chansa och kolla med min syster vars pojkvän har körkort. Och de va lyckligtvis i värmland just den helgen, Yippie. Så de ställde gärna upp på att följa med mig dit. Skönt. Annars hade jag inte kunnat åka.

Affe är fortfarande på bete och han verkar trivas. Han är ju sån vekling, så fort de andra hästarna närmar sig så går han undan. Inte undra på att han blir jagad ibland. Men nu verkar det lugnt. Han hade legat ner tillsammans med de andra igår morse.

Och för alla er som missuppfattade mitt förra inlägg där jag skrev "får se hur länge jag orkar ha kvar honom".
Det jag menade med det va att jag skulle se hur länge jag orkade ha honom kvar på betet. Jag kommer ALDRIG sälja min sötis Affe.. han är ju min bäbis..

Ska ev rida med Alexandra.. får se vilken häst hon kommer att rida då.. får se.. :D
ha de bra så länge..


Dåligt samvete

Har så dåligt samvete för att jag lämnar affe ute på nätterna nu. Fast det behöver jag säkert inte ha. Nätterna är varma och det har inte regnat.. Det enda som är att han inte riktigt får va med de andra hästarn än, men man kanske inte kan vänta sig så mycket efter bara ett dygn. Men han är ju min lilla bebis och jag oroar mig jämnt lite extra för honom.. han e juså himla liten och söt.. Får se hur länge jag orkar ha honom kvar.. Men ska dit imorgon i alla fall och titta över honom och lägga på han ett flugtäcke.. hittade ett som va hans här hemma.. tänk vad man hittar när man rotar i garderoberna :D

Tar några bilder imorgon också som jag kan lägga ut.. :D

Ha de.

Sommarbete och Sydnärkeritten

Släppte Affe på bete idag. Han går nere i bjurstjärn hos Johan och Carina tillsammans med tre ston. Han blir ju kungen i hagen. Fast det verkade inte som om stona tänkte komma fram alls. Felicia det ena stoet ville gå fram men fick inte för ledar stot. Men det blir nog när de fått gått ihop ett tag. Fast han verkar inte lida av att vara själv heller. Vi busade lite inna jag åkte hem. Jag sprang lite i hagen och han sprang efter, det verkade som om han tyckte det va kul. För han sprang som en toh och studsade omkring hehe.. token.
Han ska bara gå där tre veckor. Och jag kommer åka dit och rida på helgerna och under semestern. Kul att rida lite på andra ställen än A-9. Red ju massor i bjurstjärn när jag  va liten. Så det kommer bli väldigt roligt med lite omväxling.

Anmälde mig och Affe till sydnärke ritten den 5 juli idag. Sista anmälningsdagen är den 19 juni. Kommer bli kul att få starta på en riktig tävling också :D
Sen blir det nog fornaboda också.. kanske. Beror på hur det ser ut då.. Den är ju inte förens i augusti. Kul att komma igång nu :D Även om det är långa mellanrum mellan ritterna. Men man kan ju träningsrida med på olika ställen i närheten. Bjurstjärn nu kommer bli riktigt kul. :D

Nej nu blir det sängen.

Promenix

Udag va jag och Tobbe ute och gick en liten promenix med Affe.. Det är så himla varmt så det blir ingen hårdträning precis. Sen så red vi ju rätt hårt förra helgen och sen hoppade jag o torsdags.. Så vi har presterat ganska mycket.
Han är så söt min lilla..
Fick besked om bete idag och att det finns hos Frida Söderström. Men jag måste hitta en snäll häst till somhan kan gå med för det blir lite elakt att låta han gå själv.. så jag letar.. Så vet ni med er att ni vet någon som vill ha lite bete i tre-fyra veckor så hör gärna av er. Tänkt bara på att hästen måste vara snäll.. Affe är lite rädd för andra hästar när de är för på. Han har varit väldigt mobbad.

Ha de så länge och njut av solen.

Varmt varmt

Och värmen bara håller i sig. Det gör att det blir väldigt sena ridturer nu för tiden. Hade tänkt att hoppa några skutt imorgon.. idag hann jag vi inte.. Grace Anatomy bärjar ju nio. :D

Va ute precis och han såg fin ut. Inge svullna ben har han haft, känns väldigt bra.. Tacka gud för back on track.
Nej nu blir det mat.

Ps. har fortfarande inte hämtat bilderna från A-ritten på tobbes dator än.. Ds.

<3 TOBBE<3

A-9 ritten 31 maj

I lördag så va jag med på A-9 ritten med Affe. Han blev helt kry så vi kunde åka. Kul som bara den. Vi blev godkända och kom först i mål. Det va kul. Red fem mil på 4 h och 5 min och red i en snitt hastighet på 12,2 km/h.
Det va välsifr soligt och väldigt varmt, men Affe drack duktigt och han böev regelbundet nerkyld med vatten. Han va så himla duktig min lilla sötis.

Kommer in med bilder från ritten om nån dag... :D

RSS 2.0