Långt mellan gångerna..

.. men det händer ändå nån gång ibland. :). Mina dagar består mest av jobb och träna och framförallt försöka hinna med kvalitets tid med mitt hjärta.

Malin har tappert tagit över ansvaret av Stars träning. Hon är där oftare än jag. Men tack vare henne slipper jag ha dåligt samvete. Star verkar inte klaga, och verkar tycka mycket om Malin.
Men igår (söndag) passade vi på att åka till stallet tillsammans och tog oss an banan. Malin på Star och jag på Najje. Hoppning och markarbete stod på schemat. Började med att rida fram genom att rida till ridbanan som ligger en liten bit bort. Red dressyr en stund innan vi plockade fram hindren.
Najje har inte hoppat under ryttare förut (vad jag förstod det som) men han hoppade som om han inte gjort nåt annat. Han hade väldigt bra teknik.
Malin hoppade också några skutt på Star och det gick riktigt bra. Star älskar att hoppa och man ser hur det verkligen lyser om honom och att han alltid gör sitt bästa. Avslutade i alla fall passet med att jag hoppade upp på Star och höjde hindret till 90 och tog ett skutt. :) Malin sa att han såg ut som pegasus som FLÖÖÖÖG över hindret, hehe.

Har börjar lära känna Najje lite nu och det blir bara roligare och roligare att rida honom, särskillt på banan eftersom jag nu börjar lära mig på vilka knappar man ska trycka på så att han ska göra så som jag vill. Han är verkligen speciell att rida om man jämnför med Star. Särskillt i galoppen. Star har ju en mer "snabb" galopp medans Najje mer står still och galopperar. Här får man driva för att han ska gå framåt lite snabbare, än på Star som man måste driva på för att han ska ha mer "power" när han galopperar. Men jag älskar skillnaderna och känner att även jag lär mig massor. Det är så det ska vara.

Mamma och jag ska ta en promenad med voffarna innan jag ska till gymmet med Sara och köra järnet. Hon peppar mig verkligen och jag orkar mer än vad jag tror att jag klarar. För oftast när jag är själv så ger jag mig när jag blir "trött". Men men Sara kör man på även om man börjar känna sig slut och trött. Använder den där energin som ligger bakom tröttheten :D. Det är ju när man börjar använda den som man märker resultat snabbare. Vilket jag verkligen gör. I börjar orkade jag knappt nåt, blev trött efter typ 10min. Nu är jag inte ens trött efter en kvart. Så häftigt när man märker att träningen ger resultat. Jag längtar efter att se resultaten även på kroppen. Men det tar ju betydligt längre tid. Men den som väntar på nåt gott........


Star, Malin och Najje efter ridpasset igår. Najje är lös så Malin står med ett spö som ska aggera grind så att han inte ska gå framåt till det äpple jag håller i för att få deras uppmärksamhet :) Sen att det ligger en hög med öpplen på golvet mitt framför Star är ju en historia för sig...


Flät-teknik och dressyr

Det händer inte ofta att jag skriver här. Men plötsligt så händer det ;). Det har hänt ganska mycket den senaste tiden. Star har kommit hem som alla redan vet, han står ju hemma hos Carro Pont och alla hennes hästar. Han trivs som fisken i vattnet och är kungen i hagen. hehe. Går tillsammans med en gamleman och tycker det är skit kul att få "bestämma" lite :D. Han är i alla fall i sitt esse och faktiskt rätt het när vi rider. Malin hade full skå att hålla sig kvar första ridturen vi tog. Inte för att han dummade sig utan för att han flöööög fram. Dansade fram är väl mer ett korrekt ord. Det bästa med Star är att även om han är på det "dans" humöret så är han inte omöjlig att hålla eller gör massa konster. Bara flyger fram på lätta steg. Sådär fint som man vill att han ska springa jämnt :D.
--------
Syrran va med ut i torsdags och red och hon blev JÄTTE kär i star hagkompis "Killen". Tjatade hela eftermiddagen om att jag skulle fråga Carro om hon fick rida honom nån gång. Min syster älskar den sortens hästar. Större och grövre hästar. Hellst arbetshästar. :)
-----------
Kicki messade mig i mitten av veckan och ville ha lite styling tips inför helgens distanstävling. Och nu är det inte kicki som vill styla sig själv utan hon ville ha styling tips till Bellis. Försökte skicka lite tips i ord men det är svårt att förklara i ord. Så jag lovade att spela in en film där jag visade hur jag menade istället.
Sagt och gjort så fick Najje agera modell och syrran kamera man (eller kanske kamera kvinna?!). Resultatet blev väl en lite flummig film men man ser vad jag gör och vad jag menar. Men framför allt va Kicki nöjd. :) Det va det som va meningen med det hela.
l
Har ridit dressyr på Najje för första gången i torsdags. Gick väl sådär. Men det beror helt och håller på de gigantiska vattenpölarna i paddocken. De va som mindre insjöar. Och Najje uppskattade dom inte alls. Men det lilla som va torrt gick det betydligt bättre på. Får hoppas att det hinner torka upp till nästa gång. Så det blir lite lättare att rida ordentligt. Annars får vi försöka oss på nåt ridhus nån dag istället :).
------------
Igår va jag hemma hos Sara tillsammans med Lina och Carro. Hade en girlsnight med massa vin, ost och kex. Hur trevligt som hellst. Vi fick tillslut slita oss framåt halv tre snåret för att stackars Sara skulle upp och jobba dagen efter i karlskoga. Så hon fick självklart låna räsertwingon för att slippa gå upp flera timmar i förväg för att åka buss. Men trevligt hade vi ;).
-----------
Är precis hemkommen från mamma. Har varit ute på promenad med hundarna. DET uppskattar de verkligen. Det är så kul att se hur glada de blir när man kommer, och att de faktiskt VET att jag oftast brukar gå med dom när jag kommer. Man ser de förväntansfulla blickarna stirra ner en. Haha. riktiga glysögon. höhö.
-----------
Ikväll blir det kristinateatern. Minns inte vad han hette som skulle vara där. Men det blir nog trevligt det med :D
Kram på er.

RSS 2.0