Fornabodaritten 20/9-2009

Igår gick ju som sagt Fornabodaritten och årets sista tävling för oss av stabeln. Klockan va ställt på 04.00 och man va lagom trött när man vaknade. Allt va packat sen dagen innan så det va bara att packa ner maten som stod i kylen och sen in i bilen och iväg till stallet. Skulle ge frukost till alla hästarna och släppa ut dom innan vi åkte. Halv fem va vi i stallet och hästarna blinkade oförstående mot oss när vi tände lampan i stallet. Men de piggnade fort till och det belv hög aktivitet när de märkte att det vankades mat haha :D
När alla hästarna va ute och strömmen påslagen så lastades Star och sen bar det av. 7minuter över fem va vi iväg. Precis enligt tidsplanen..
Vägen dit gick smärtfritt. Hade redan tagit dagens första alvedon så jag mådde förvånandsvärt bra.. När vi kom fram och skulle ut bilen kom illamåendet.. och det höll i sig ända fram till starten. Jag vet att jag sa tio minuter innan start till Tobbe. - Alltså jag kan inte rida när jag mår såhär.. hoppar jag upp spyr jag rakt ut.
Men Tobbe svarade.. -Spring upp på toa och spy så mår du nog bättre..
Sagt och gjort löpte jag iväg till toan.. och det va inte sprecis svårt att utföra min uppgift.. hann knappt in.. men precis som Tobbe sa.. efteråt mådde jag betydligt bättre..
Visseligen fortfarande slö och så men mådde inte illa.. sprang tillbakak till tältet där Camilla Norberg hade hjälpt Tobbe att sadla Star (tack Camilla). Jag hoppade upp och märkte att stigbyglarna va för långa.. på tok förlånga också.. så det va bara av igen och reglera dom.. det va bara tre minuter kvar till start och jag va stressad till tusen.. och bara för det så gick det fel tre ggr. Starten gick och jag satt inte ens på hästen då..
Men kom tillslut upp och så bar det av.

Första slingan gick bra.. lite kladdigt i skogen bara.. riktigt skoavslitar kladd.. men star knep åt sina skor och de satt kvar.. Det blev massor med skritt från våran del för jag hade inte så mycket ork att rida lätt.. Ville spara på krafterna.

Andra slingan gick också ganska bra.. men den kändes väldigt lång. Även där blev det endel skritt..

Tredje och sista slingan hade jag vågat mig på att ta några tuggor av en smörgås och straffet för det va ont i magen.. men efter massor med vatten och powerade så gick det någotlunda bra.. fast nu började ryggen värka som satan.. hmm att det aldrig kan kännas bra.. funderade på om det kunde vara så att stigbyglarna vara lite långa ändå.. gav det inte så stor uppmärksamhet utan red vidare och in i mål.. ÄNTLIGEN..

Min första åttamil va väl inte nån drömupplevelse.. men det beror på att jag inte mådde så bra.. Hade jag varit frisk hade det nog varit riktigt kul tror jag..
Men vi klarade oss igenom godkända och jag är super nöjd..
Men jag får inte glömma att ge den största elogen till min hinknisse och sambo Tobbe.. utan honom hade jag nog aldrig genomfört hela tävlingen.. han peppade mig genom hela tävlingen trotts mitt ständiga gnäll..
och självklart måste jag också ge min klippa Star en eloge också som orkade kånka omkring på mig i 8mil (7timmar och 28min). Jag va så trött sista slingan att jag knappt kunde hålla takten i traven. Men han stod ut med mig ändå.. min stjärna.

Nej men nu är årets tävlings sessong i distans slut och vi välkomnar en lång vintervila, eller ja.. vila och vila.. vi ska fortfarande träna.. men vila från tävlandet.. Så kommer vi igen nästa år.. och då hoppas jag på fler fina och roliga tävlingar..

Fast min och stars tävlings sessong är ändå inte över.. för den 11 okt ska vi tävla dressyr faktiskt :D På CRK (christinehamns ridklubb). Vi ska bara starta en lätt klass (C:1). Eftersom det är våran första och star har lite svårt med galoppen på banan när man ska gå fint i form och bära upp sig osv.. men han är tusen ggr bättre än han va när han kom :D

På fredag kommer min efterlängtade semester.. Vi åker till Spaninen i två veckor.. ska bli riktigt skönt..

nej nu ska jag lägga mig i soffan och kurera mig.. är fortfarande dålig och jag känner att mitt huvud börjar värka så då är det bara att lyda och ta det lugnt.. måste ju bli frisk till fredag..

Kram på er och grattis till alla godkända ritter igår.. vi har världens bästa klubb :D




Fornaboda imorgon

ja nu är det bara timmar kvar till man ska upp och iväg till tävlingen och våran första 80km tävling. Ska bli så spännande.. får se om jag pallar hela vägen trotts att jag fortfarande är sjuk.. tar med mig en eget litet apotek.. :D Alvedon, nässpray, inside, kan yang, halstabletter och näsdukar :D

Har precis skrivit ut de papper som är bra att ha med sig.. så som ryttarmeddelande och karta..

Nu ska jag försöka sova..

Syns imorgon alla som ska dit på ett eller annat sätt

kram

blödig..

Jag har blivit så blödig på "äldre" dagar. Det är lite hemskt för jag blir till och med tårögd till idol.. Hmm... Till och med om jag hör en fin låt.. och även till Twilight som jag sett MÅNGA ggr.
Som idag tex när jag kollade på idol.. alla som blev så glada när de gick vidare.. när den sista gick vidare så rann tårarna längs kinderna..
Kan även känna samma sak när jag tex blir godkänd på tävling.. och även ej godkänd också.. fast då är det av besvikelse.. inte lycka. Haha.. jag får verkligen kämpa för att inte börja gråta faktiskt :P hahaha låter lite patetiskt men jag kan verkligen inte hindra mina känslor att svalla..

Nee nog om det.. Imorgon klockan nio så åker jag och hämtar upp Elin (www.pumanan.blogg.se) för att sen åka ut till stallet. Vi ska rida tillsammans med Frida (www.stallfridemm.se) Liza och Emelie. Elin ska få "äran" att rida Star, och jag ska ha Gunillas Satellit.

Har inte veckan gått VÄLDIGT fort?? Tyckte nyss det va måndag jue.. hmm vet inte vart veckan har tagit vägen riktigt.

Kram på er

Träning ikväll

Ikväll är det dressyr träning igen.. Det blir sista "träningen" innan helgen. Vi ska rida en sväng på torsdag också men det blir bara en lugn ridtur tillsammans med Elin, Frida, Liza och Emelie. Elin ska ha Star och jag ska låna Satellit. Ska bli mysigt att lulla runt lite i skogen med några vänner..

Susanne kommer i alla fall klockan sju, men Gunilla ska rida före mig så jag ska rida vid åtta.. Har en rakpermanent på salongen innan så jag är nöjd med tiden. Det blir annars väldigt stressigt eftersom en rakpermanent tar tre timmar ca. Ibland mer iblnad mindre.

Känner inte så mycket nervositet inför helgen... än. Lovar att det kommer krypandes snart.. ju närmare helgen vi kommer :D

Nej nu ska jag tillbaka och jobba igen..

Kram på er






dressyr lektion

Igår hade jag dressyr lektion för Susanne kvart över sju. Star va jätte pigg så jag fick börja med att kämpa med att försöka få honom att inte bara springa omkring haha.. men det gick fort.. han fattar vinken så fort den hästen. Det gick hur bra som hellst.. vi började med slutna nu på rakt spår.. Det va inte bara det inte.. kordination behöver man då vill jag lova haha.. star fattade vinken ändå så så fel kan jag inte ha gjort :D Han tyckte det va jobbigt så huvudet va väl inte där det skulle. Men han öppnade sig fint ändå. Det är bara träning träning träning som gäller.. Han har ju faktiskt blivit duktigare och duktigare på allt det andra som han gjorde samma sak med innan.. så man vet ju att man får valuta för träningen tids nog. Skänkelvikningarna är ju tusen ggr bättre än innan.. för innan gjorde han det helt enkelt inte.. han blev bara förbannad och trippade på tå med huvudet i skyn.. men nu så går han kvar på tygeln och flyttar sig.. inte precis perfekt men det är ändå mycket bättre än inte alls. :D

Idag så va jag in till karlstad och hämtade mitt mobila bredband (äntligen)som jag har haft inlämnat på lagning. Det gick tydligen inte att laga så de ersatte mig med en ny. Kunde de inte ha kommit på det tidigare än 6 veckor senare?? Jaja nu har jag det tillbaka i alla fall.. Och det fungerar kanon. :D
Passade på att åka förbi hööks påvägen hem såklart :D Tittar ju efter en sadel som jag kan hoppa i.. Antingen en vanlig hopp eller en allround. Jag vägrar lägga massa pengar på en sadel som jag bara kommer att använda någon gång ibland när jag ska hoppa. Så jag gick omkring där inne och glodde på sadlar.. Hittade en det stod 999kr på.. Jag började undersöka varför den va nersatt.. Fann svaret med att en sömm i valvet längst ner (mer som en dekorations sömm) hade gått sönder.. eller ja mer släppt än trasig. Den hade släppt ca 1cm. Jag kollade storlek och frågade om man fick ha den på öppet köp några dagar så man fick prova den. Och det gick prima. Storleken va rätt och allt. Så jag köpte den för att jag tänkte att: - VA fan jag kan ju prova den i alla fall..
Kom i alla fall till stallet och tog in star för att prova den.. tror ni inte att sadeln passar som ett jag vet inte vad.. den va som att den va gjord bara för star.. haha den satt som ett smäck..
Tänkte att detta måste vara för bra för att vara sant :D
Hoppade i alla fall upp och provsatt den.. skit skön :D Så nu ska jag provrida den till söndag och passar den då så behåller jag den.. annars lämnar jag tillbaka den :D
Fattar inte vilken tur jag har med sadlar.. samma sak va ju när jag skulle leta dressyr sadel.. första bästa billigaste passade också skit bra.. haha.. den hästen har världens bästa sadel rygg :D vad som hellst verkar passa :D bara det är rätt vidd och tumm på den :D

Ska alldeles strax åka ut och kolla när Frida rider tänkte jag.. hon skulle ta nya sadeln och känna efter hon med. Tog ett helt nytt schabrak så man ser om den ligger och trycker någon stans.
Sen efter det blir det att hälsa på Elin och Thea :D

Ha de bra..

Kram

Youtube

hahaha va inne på en tjejs blogg och kollade på ett youtube hon hade inlagt där haha..

Jag skrattade så jag grät..


Hopptäning och fornaboda

Ja fornaboda närmar sig med storm steg och jag börjar känna ett visst sug i magen av nervositet :D hehe eller snarare stor förväntan :D
Vi ska ju starta våran första 80km och det ska bli så himla kul.
Har tränat star nästan precis som vanligt.. det har blivit massor med dressyr och även hoppning nu faktiskt.
Har en tränare som heter Maria Persson som jag har börjat hoppa en del för.. och det går verkligen hur bra som hellst. :D Star verkar tycka det är kul för han har ett annat goo i sig än annars när man är på banan och han tvekar aldrig.

I lördags va det dax igen för hoppträning. Vi började med rätt låga hinder.. men det slutade med att vi hoppade bort mot en meter :D typ 90cm. Han fick riktigt ta i ;)
Maria tyckte han såg jätte fin ut och tyckte jag borde prova nån hopptävling på honom haha.. lite å ta i än kanske men det är en väldigt fin komplimang eftersom hon själv tävlings hoppar både terräng och vanlig banhoppning.

Nej nu måste jag tillbaka till jobbet igen..

Kram
Sara

Hemma igen

Ja då va man hemma igen då.. Fick åka hela vägen från falkenberg själv hem. Syrran stannade kvar hos Anton. Det va jobbigt att åka men lyssnade på ljudbok hela vägen så det gick ann :D

Sitter i alla fall just nu på jobbet och fixar fakturor till mina hyrstolstjejer. :D
Fick skaffa ett nytt bredband idag.. eller det är kontant kort så man betalar inget fast pris i månaden för det. Bara för att ha så länge.. och även bra att ha de ggr mitt andra inte fungerar.. vilket händer titt som tätt.

Längtar tills fornaboda.. ska bli så kul att prova på att rida 80km. :D
Sen längtar jag självklart till spanien.. det är 5 dagar efter fornaboda. Vi är borta i två veckor. Gött de.


RSS 2.0