Bjurstjärn

Ja då va det bestämt att under vecka 9 komme Star att bo i bjurstjärn.. Carina ska åka bort så jag kommer vara häst och husvakt.. Så det blir en riktig träning vecka för både mig och Star.. Jag kommer ju bland annat att rida två hästar medans Carina är borta. Det ska bli super kul i alla fall :)

Star har inte fått på sin sko än.. så han står.. STILL.. känns lite frusterande men vad kan man göra.. kan inte hovslagaren så kan han inte.. då får man snällt vänta.. Men det är det väl värt.. är så super nöjd med min hovis så jag vill inte ha nån annan heller..

Nej nu ska jag sova.. jobb med övertid imorgon..

Kram

Tappad sko..

Star har tappat en sko. Suck. Det roliga är att jag stod dagen innan och tänkte.. "neee men han klara sig en vecka till" .. Shi fick jag för det. Dagen efter hörde min medryttare av sig och sa att han tappat en sko.
SÅ det blev att ringa hovis. Han kommer på tors el fre.. Så det blir vila för star fram tills dess.. Lite tråkigt eftersom man vill hålla igång eftersom tävlingen närmar sig med stormsteg..
Ansökte om ledigt för dom dagarna idag.. får hoppas de är tillmötes gående.. Det handlar ju bara om två dagar och jag ansöker ju om det redan nu så det ska nog inte vara några problem..

Har funderat lite på det där med tävling själv.. Blir nog att jag tar A9 ritten skulle jag tro. En femma tror jag bara det blir. Inte för att star inte orkar.. utan mer för min egen skull.. Men som sagt.. vad som hellst kan hända innan det :D
Jag ska ju sattsa lite mer på hoppningen och dressyren nu också. Tävlingsmässigt också.. Det blir ju lite lättare nu när man kommer vara nära ett stället där de har tävlingar. Samt tränare som man kan träna för.. Men jag kommer sakna de tränare jag haft här i kristinehamn.. :(. Svårt att hitta nån ny som man trivs med också.

Längtar i alla fall som tusan till tävlingessessongen..
Nu blir det kvällen.
Natti
Kram Sara och Star


Dressyr?

Mmmm... känner verkligen att jag och star måste komma iväg och träna dressyr.. Men alla ridbanor nära oss är fulla med is eller knöliga av frusen snö.. Så det går verkligen inte att rida där. Har försökt att rida fram och tillbaka på vägen för att kunna träna liiiite dressyr i alla fall. Men det blir ändå inte samma sak när det bara är rakt fram. Star blir så distraherad av allt runtomkring när man rider ut. Kan inte alls koncentrera sig. Fast han är tusen ggr bättre nu när vi hållt på ett tag. Men som jag skrev i det förra inlägget så blir han stel och inte alls mjuk i sidorna som han blir i en paddock/ridhus. När man vänder och försöker göra en fin böjd volt så är han som en buss.. Vänder helt rak i kroppen och nästan korstar benen.. vi får göra det 5-6ggr innan han mjuknar lite så han böjer sig.. men sen i nästa "volt" så är han lika busslik igen..
Det är ju en hel månad kvar innan vi flyttar och får tillgång till ett ridhus och ridbanan.. Jag har ju inte heller en transport eller en bil att dra med.. för då skulle vi kunna åka iväg och rida. Suck suck suck.. Vill ju inte att han ska tappa allt som vi har kämpat för så länge. Börjar nästan känna mig lite stressad.

Vi har börjat träna för sydnärke nu i alla fall.. Fast igår stod det vila på schemat. Han gick lördag och måndag. Sen ska han gå idag, imorgon, fredag och lördag. Så han mår bara bra av att få stå nån dag.
Imorgon har jag en ledig dag eftersom jag jobbar helgen. Så då ska vi försöka rida på dagtid så att det är ljust.. det är annars oftast mörkt när vi rider. Då blir det oftast samma väg eftersom den vägen är plogad.
Men igår regnade det ju så nu är alla plogade vägar isgata istället. Det va en spännande fräd att åka till och från stallet igår. Inte sandat för fem öre.. Dåligt tycker jag eftersom det kan hända olyckor.. särskillt när det går både hästar och bilar etc på den vägen. Tänk om man får sladd eller bara kanar på blankisen när det kommer hästar.. usch.. vill inte ens tänka på det.
Förra året körde jag fast med transporten i en uppförsbacke.. kom varken fram eller bak.. så fick ringa förstärkning så de fick dra mig upp.. men häst och allt inne i transporten.. stod så dumt att det inte gick att få ur hästen.. tack gode gud att han är snäll och inte blir rädd så lätt. Men lös kom vi och när vi kom tillbaka så va det faktiskt sandat. :)

Star känns i alla fall kanon fräsch och är piggare än någonsin. Han tycker det är kanon kul att komma ut och röra på sig och har en helt ny spänst i stegen. Och då blir det genast roligare att rida. :)

Nej nu ska jag slänga in en tvätt maskin och åka och köpa hästmat, lämna det i stallet och sen ta en promenad med mammas hundar i den fina vädret.. :D

Ha de
Kram..
Sara och Star

RSS 2.0