Anmälda till sydnärkeritten 5/6

Vi är nu anmälda till sydnärkeritten den 5juni.. Jag va ju lite kluven om jag skulle välja en 5milare eller 8mailare.. Så efter noga överläggande med mig själv och lite goa vänner runt omkring så valde jag ändå att starta en åtta. Pjuh undra hur jag kommer må efteråt hehe..
Men det känns rätt i alla fall.. har varit ute och tränat massa och han känns fräsch.. spänstig och fin.. Tar ut stegen ordentligt..

På måndag kommer Equieteraputen Maria Modig och kollar igenom Star lite inför tävlingen.. Hon skulle kommit tisdag egentligen men det är 4dagars karens på behandlingen så vi fick byta dag.. Hon fick klämma in mig på måndag kväll.. sååå snällt så :)
Vill ju att Star ska vara sååå fit for fight som han kan bli :) Fast liiiiite nervös är jag.. han åkte ju ut sist pga hälta så det kommer förfölja mig genom HEEEELA tävlingen :) haha.. Som Kicki sa på A9ritten.. "Jag har hälta i huvudet"..

Nej nu ska jag ut till stallet och trimma min häst en sista gång innan tävlingen.. Åker till falkenberg imorgon kväll så Emelie i stallet ska ha hand om Star lördag och söndag.
Sen till veckan är det bara lugna rundor som gäller, endast för att hålla igång honom så han inte står helt.. han får ju inte bli stel eller så.. Han ska vara MJUK OCH FIN på tävlingen är det tänkt.. :)

Ha det bra och syns på tävlingen ni som ska dit om vi inte syns innan..

Kraaam

 


Sommar?!

Ja nu är det väl ändå sommar?? Man kan rida i t-tröja och fortfarande tycka att det är varmt.. det är nästan helt grönt ute, och solen skiner faktiskt..
Sen att det regnat massor hör ju tydligen den svenska sommaren till.. om man ser tillbaka på andra år.

Det har hänt en del sen jag sist skrev. Har likson ine haft tid att skriva.. Har gjort massa andra saker istället.. Men nu kände jag att jag hade en stund över och tänkte jag skulle upptadera lite.

A9ritten har ju varit. Hade tre inneboende mellan fredagen och lördagen.. Kicki och hennes team bestående av hennes man Ola och hennes vän Lovisa.
Kicki skulle tävla T80 CEI*. Och vilken tävling sen :) Kicki vann sin klass och fick Best Condition. Hur kul va inte det :)

Själv så har vi inte gjort mycket mer än att tränat, tränat, tränat.. Vi ska starta sydnärke ritten den 5/6. Ska rida en T80. Och snälla Kicki kommer och hinkar oss.. Malin ska med också.. (min kompis, inte kickis dotter hehe)
Sen har vi varit med om en liten olycka också.. Va ute och red en dag och så snubblade star och vi gick omkull..
Fick honom över mig.. men allt gick bra.. inte en skråma på honom.. Jag fick lite blåmärken och lite ont i höften.. men det är borta nu.. Men gudars vad man hinner tänka massa saker när såna saker händer.. Det gick bara på några sekunder, men hann ändå se hela tävlings terminen försvinna i revy framför mig, hann till och med tänka, -Vem fan ska man ringa, Vem kan man förklara för vart man är? Mitt ute i skogen på A9.
Men det gick ju bra med både mig och Star så det va ju bra det :) Men pulsen va hög efteråt kan jag lova..

Nej nu måste jag göra mig iordning för stallet. Alexandra och hennes kusin kommer hit med hästarna och vi ska träna ihop. :)

återkommer med mer uppdateringar längre fram :)

Lite annat..

Det har varit lite annat att göra denna veckan :) Så jag har inte hunnit göra så mycket med star sen i söndags. I lördag så passade jag och Petra på att plocka fram lite hinder och hoppa lite grann. Star är så duktig att hoppa på.. det är hans matte som inte är lika duktig hehe.
Petras mamma hade med kameran så hon knäppte några bilder.. det blev i alla fall två bilder som blev bra på star och mig :)
Jag hade en väldigt problem att titta rakt fram.. kollar så gärna ner på hindret när jag hoppar. Men tillslut så gick det riktigt bra. Star verkade tycka det va kul i alla fall..

På fredag anländer Kicki oc till kristinehamn för att det är A9 ritten på lördag. Hon ska rida T80 FEI.. Ska bli såå spännande och jag kommer hålla händer och tår för att de blir godkända. Jag kommer ju att aggera skrivare i grinden hela dagen så jag kommer ha första hands info om hur det går för alla :D
Spännande spännande ..

Här kommer några bilder från hoppningen 

 


50 eller 80, Jag eller Kicki

Jag har ju planer på att Star ska gå sydnärke.. Men jag har inte bestämt om det blir en 50km eller en 80km.. Om jag själv ska rida eller om Kicki ska få göra det.. Orkar jag rida 80km?? Ska jag rida en snabb 50km istället?? Har jag råd att rida själv?? Pust vad svårt.. Men jag avvaktar någon vecka och ser vad jag kommer fram till..

Idag red jag och star ut på en lång tur.. försökte hitta en ny väg.. men red vilse.. så vi fick ta oss över en järnväg som hade stora diken på varsin sida.. Men min älskade litade på mig och följde efter över trotts att han va lite skraj..
När vi kom tillbaka till stallet så såg jag Petra va påväg ut med Apache så vi följde med henne ens stund.. Så sammanlagt blev det 28km. Och snittet hamnade på 11km/h när vi va tillbaka i stallet.. Men eftersom vi skrittade en massa för att kunna prata så drogs snittet ner drastiskt :) Men vi fick massa sagt och kul va det :)

Nu blir det till att laga mat och försöka jaga rätt på min löshårtång innan jobbet..

Kram på er


RSS 2.0