Valborg snart

Om ett par timmar är det valborg :D eller om en timme för att vara exakt :D
Det kommer eventuellt bli en lugn helg med en massa träning för mig och star.. nästa helg är det ju hökensås.. och HERREGUD vad många som anmält sig.. räkande lite snabbt och det är bortåt 70-80 st.. Gud va kul :D
Hoppas det går bättre denna gång.. funderar faktiskt ärligt på att ha benskydd bara ut i fall att.. hahaha fatta att jag funderar på benskydd bara för att jag ska kunna svampa av honom ordentligt.. Hmm ska fundera en stund till på det.. för jag är rädd att det ska göra mer skada än nytta.. skavsår kan ju uppstå och göra det värre.. för han behöver ju inte det för själva ridningens skull.. hmm.. svårt val.. kanske helt enkelt sätter på han dom när jag ska svampa och rider utan.. MEN gud vilken extra tid det kommer ta.. men det kanske är värt det. Får se.. ska fundera en stund som sagt.. kom gärna med råd och synpukter..

Och för er som inte läste det inlägget med skadan som gör att jag funderar på benskydd så sparkade han på sig när jag svampade av honom innan vet gaten.. jag hade alltså ridit klart första slingan och skulle kyla ner han genom att svampa av honom under magen och mellan bakbenen och då sparkade han sig med det ena bakbenet på det andra bekbenet. Det resulterade i att vi inte fick fortsätta för att han blev lite stel och vi ville inte riskera ifall det skulle vara nåt mer inuti benet.. Men det va det inte han va bra och fit for fight redan dagen efter.. men man vill ju inte att samma sak ska hända igen.

Och idag så fick jag ett jätte kul mejl och inlägg här i bloggen från Stars första ägare.. alltså den som hade honom tills han va fyra år. Hur kul som hellst.. kanske till och med får chansen att kanske få se kort på hans föräldrar och få se hur han själv såg ut som liten plus höra hur han va då och kul att se förändringarna.. :D

Imorgon så ska jag rida på förmiddagen tänkte jag.. börja klockan två.. så det blir nog en två milare eller mer tänkte jag.. beror på när jag kommer ut till stallet.

Har förnärvarande en VÄLDIGT busig kisse vid min sida som börjar så smått gå mig på nerverna för han är rätt rastlös så han börjar gå lös på datorn och min arm.. fortfarande utan klor men det dröjer nog inte skulle jag tro innan han börjar använda sina sylvassa kattunge klor och tänder.. det betyder att jag måste köpa mer leksaker.. hans börjar bli slitna och tråkiga..
Nu kommer tänkerna.. AJ.. så det är dax att sluta och sysselsätta katten..

Ha de..

Ny mobil

Igår va jag in till örebro tillsammans med Sandra. Jag skulle hämta min mobil och samtidigt passa på att kolla in stan.
Åkte från kristinehamn kvart i nio och tog en mc donalds frukost.. åkte över till kga och hämtade upp sandra.. sen bar det av till örebro.
Vi va inne tio i tio (tacka gudarna för den nybyggda vägen). Gick till tre butiken där jocke jobbar och sa hej.. började kolla in mobilerna och vilken jag skulle välja,, det finns ju några att välja på också för den delen. Jag ville först ha en samsung toutchwiss.. Men den ingick inte i samma prisklass som den jag hade innan, så den fick jag inte välja.. men jag hade bestämt mig för att jag ville ha en med bra kamera med blixt och en toutch skärm.. så då fanns det inte lika stort utbud längre.. finns ju inte så många toutch telefoner..
Jocke hade en Nokia som jag tyckte verkade cool, så jag provade den en stund och tog den tillslut.. och är mega nöjd med den.. hur bra som hellst.. än.. man vet ju aldrig i framtiden när den börjar bli gammal hur den blir.. men den dagen den sorgen. :D

Den tar både bra kort och är lätt att använda (tycker jag som älskar tekniska saker :D). Lätt att skicka sms med och bra vibrator så man känner när det ringer eller kommer ett sms.
Det blev alltså en Nokia 5800 xpressMusic :D

Nu ska jag till mamma och grilla och sen stallet.. :D

Ha de.
Puss

Anmälda till Hökensås

Igår anmälde jag mig och star till Hökensås ritten den 9 maj. Har hört att det är så fint att rida där.. Så fin natur och fint underlag. Vägde fram och tillbaka vilken av rittena jag skulle välja, Hökensås eller A9-ritten. Men när jag funderat en stund så tänkte jag att det skulle vara roligare att rida någon annan stanns än på A9 området för en gångs skull.. rider ju faktiskt där i stort sett varje dag. Så sagt och gjort så skickade jag iväg min anmälan igår kväll och betalade in avgiften idag... Hoppas på bra väder och mycket fina och roliga ekipage.

Igår kom Alexandra och Jonas förbi och åt pizza och kollade på film. Vi kollade på Madagaskar 2.. Den va bra.. fast inte lika bra som den första.. men så är det ju oftast.. Nr 2 är aldrig lika bra som nr1 :D

Är hemma just nu och ska laga lite mat tänkte jag.. ska bara ringa tobbe och se om han också ska ha nåt. Eller om han ar fullt upp och inte hinner. Men det blir antingen pasta eller pannkakor.. UNDRA vilket som är nyttigast hahahaha.. pannkakor jag lovar *NOT*. Särskillt inte när man har grädde och sylt till..

Köpte en ny mus åt Pumba idag.. han leker som bara den med den och tycker det är jätte kul att få nya leksaker då han redan tröttnat på sina gamla.. Funderar på att köpa en klätter ställning åt honom också.. Hittade en stor fin på granngården för 799 kr. Den va hög med stege och sovgrotta och massa annat kul. Kommer han säkert att gilla :D

Nej nu ska jag leka kock :D

Ha de..

Hearitten bilder

Som jag skrev igår så skulle jag lägga ut lite bilder från själva ritten som Tobbe tog.. det blev ju inte så många då eftersom det blev en kort dag med bara en slinga.. och så är det svårt att både vara hinknisse och fotograf.. Men några kort blev det.. 

Skrev väl inte riktigt vad jag tyckte för övigt om ritten.. va så besviken att man bara tänkte på det negativa som hände.. men det gick ju som sagt hur bra som hellst under själv ritten.. den första milen va han taggad till tusen och jag fick verkligen hålla honom..minsta lilla jag släppte på tyglarna blev det galopp.. och ju mer jag bromsade ju kortare galopp fick han.. han brukar inte alls va så.. brukar kunna rida på långa tyglar och han saktar av när man ebr om det.. men vet inte om han kände av att det va tävling. han verkade tycka det va jätte kul för öronene va spetsade och bar huvudet högt..



























Så är jag bara tvungen att läga in kort på våran lilla kisse.. Kolla blicken :D





Hearitten

Idag va det Hearitten som hägrade.. Vi (jag och Tobbe) gick upp sex och va i stallet halv sju. Matade alla och släppte ut dom.. Lastade Star och åkte halv åtta.
Kom fram till tävlingsplatsen och anmälde mig och gjorde vet.besiktnigen.. Inga anmärkningar förutom gallor bak.
Red iväg på första slingan klockan 10:00 och det kändes verkligen hur bra som hellst.. vi tog oss igenom hela slingan på 30 km och han pulsade ner snabbt (43 i puls efter knappt 5 min) men när jag höll på att svampa av honom så hoppar han i sidled och sliter upp benet och sparkar till så han träffar sig själv på VB (vänster bak) det blev två rispor som va så pass djupa att han började svullna lite och blev stel. Så fick fick inte fortsätta.. Tyvärr.. men veterinären sa att hade han inte sparkat sig så hade han gått vidare för han va väldigt fräsch för övrigt.
Kändes lite surt att åka hem när det kändes så bra under första slingan. Men tyvärr så är det såna här saker som händer.
Så från och med idag så blir det svamp och tvätt träning för star.. och det blir benskydd när vi tränar. Han blir mest irriterad när man tvättar mellan bakbenen och under magen. Så det kommer det bli en massa nu.

Det är bara att komma igen..
Kommer lägga upp lite bilder senare från dagens ritt.. men måste till mamma först för det är hennes kamera vi använde och hon har sladden.

kram

Muskler

Det börjar märkas att star börjar få mer muskler.. Han bär sig jätte fint på banan nu, till och med i galoppen..
Red för första gången på banan efter att Frida (min medsyttare) började rida Star.. och det är verkligen STOR skillnad.. hur kul som hellst.. han hade en rund fin bärande galopp som jag aldrig känt att han kunde innan.. och det beror på ju på att han har mer muskler nu och blir regelbundet riden både på banan och en massa distans..

Igår red jag 26 km. Han kändes hur fräsch som hellst.. hoppas det håller i sig till helgen.. har ju ingen bra erfarenhet av det efter Affe tyvärr.. men jag hoppas på en bra tävling och att vi kommer igenom utan några större fel. Kommer rida lugnt och försiktigt och bara för att genomföra.. för att se om han pallar trycket.

Idag blir det bara en lugn behaglig skitt tur.. och imorgon har Frida honom och hon kommer att rida en sväng på banan.. sen ska han skitta igen på torsdag och stå på fredag. Ska tvätta honom på fredag kväll hade jag tänkt.. för han är verkligen jätte skitig.. igår när han böev svettig så va det massa smuts som kom ur pälsen.. så det är dax.. får se om han blir nåt vitare.

Nej nu ska jag sluta..
ha de

Royal Star

Som jag skrev för ett tag sen så red ju Frida lektion på Star för Maria. Och jag tog ju en del kort nu med hennes kamera.. Och idag fick jag dom av henne.. tänkte jag skulle lägga ut några av dom..

Longerade idag.. Han gillar ju inte det, men han fick kläm på det tillsist... ville se hur han rörde sig.. Han såg jätte fin ut.. massa bus och skutt blev det, men sen lugnade han sig och det gick faktiskt riktigt bra.











¨Så snygg så :D

Ullared

Idag kom vi hem från vårat besök i falkenberg hos min syster. Åkte i fredags eftermiddag/kväll (klockan 19.00) och va väl framme ca 10.30. Vi gjorde inte så mycket då utan kollade lite på tv och sen la oss..
Igår (lördag) så åkte vi till Ullared när vi hade vaknat.. hade lovat mig själv att handla mer till mig själv än till hästen denna gång. Och kan ni tro det.?? Jag klarade det :D Köpte bara en grimma, transportskydd, longeringsspö och ett fleece täcke. Sen handlade jag kläder och andra små nödvändigheter som parfym, sminkborttagningslappar, brun utan sol, godis etc etc.

Min syster hade ju redan köpt transportskydd åt mig som va rosa.. men när jag såg dom så såg jag att de va på tok för stora.. så de lämnade jag in och fick ett tillgodokvitto. Men de rosa va tyvärr slut så det fick bli svarta istället. Men det är lika bra det.. de fyller sin funktion och så har jag ju rosa och svart. :D Så jag funderar på att trycka dit rosa detaljer iställlet.. får se. :D

Hämtade ju hem våran kisse också.. som min syster hade varit och hämtat hos uppfödaren. Han  va då en väldigt (läs väldigt med stora bokstäver) kelig, busig och social.. Väldigt orädd.. Han är så himla liten och söt.. :D
Han va så snäll hela vägen hem och bara sov och sov och sov i sin bur hela vägen hem (ca 4h eftersom vi stannade lite efter vägen och tankade och gick på varuhuset JULA).

Nu springer han omkring och inspekterar. Fläkten i taket i vardagsrummet är VÄLDIGT spännande.. :D

Nej nu ska jag fixa lite... vu fåt TV idag :D
Fatta vad jag ska kolla på tv ikväll :D

Kramkram

ANMÄL ER NU TILL HEARITTEN SÅ DEN INTE BLIR INSTÄLLD... DET VORE SÅ HIIIIIIMLA SYND..

Fingret

Klantade till det igår.. när jag hade min sista kund råkade jag klippa mig rätt så illa i knogen.. inte bara ett hack utan jag klippte bort all hud.. så det blev ett hål som va 2mm djupt och 5mm långt.. AJ.. det blödde som bara den och slutade inte.. när jag vaknade imorse hade det blött igenom plåstren och tjepen som jag hade fått på..
Så jag ringde rådgivningen och frågade vad de tyckte.. och de tyckte verkligen jag skulle åka in med det till vårdcentralen.. Så det gjorde jag.. men när det väl va min tur så hade det slutat blöda.. HALLÅ vad är det med sjukhus och mig?? Jag verkar bli frisk bara genom att gå in på sjukhuset..
Men jag fick ändå träffa en doktor som kollade på det.. men det behövde ändå inte sys.. de lappade ihop med en massa tejp etc. Så nu är fingret nästan helt inpackat. Plus att det är rätt stelt och går inte böja det.. Fast kanske lika bra så det läker ordentligt.. det går ju upp så fort jag böjer fingret..

Imorgon ska min medryttare Frida rida lektion för insruktören Maria.. Ska bli väldigt kul att se Star från marken. Hon skulle ta med kameran så jag skulle ta en massa kort. Kul att ha..

Är just hemkomna från mamma. Vi har varit där och kollat på grace anatomy.. mitt favvo program..vi har ju ingen tv än så då får man åka bort och kolla på det man vill se.
Men det va som sagt lika bra som alltid :D

Nej nu ska jag ner i källaren och kolla på när Tobbe leker elektriker :D

RSS 2.0