Stekhett

Ja det är ju ingen nyhet att det är stekhett ute.. men jag trivs som fisken i vattnet då jag oftast är lite frusen. Har legat ute hela förmiddag/eftermiddagen och försökt bättra på brännan lite :D

Hade eftermiddag i stallet dag.. va där ute för en stund sen och mockade och tog in Calle.. (han har haft fång)
Ska snart ut igen för att ta mig en tur ¨på Star. Men då va det så varmt att jag inte orkade.. Får bli lite svalare först :D
Kollade till Star och Satellit nere i beteshagen och de såg så nöjda ut så.. Båda två ÄLSKAR mat..

Kissen å andra sidan gillar inte alls det här vädret.. Han har legat inne i våran säng hela dagen och har varit helt utslagen.. men han piggnar nog till senare när det blir svalare ute..
Tobbe monterade in kattluckan igår.. men han fattar bara hur man går ut igenom den, inte in.. Men det kommer väl det också. :D

Igår va jag och Johanna ute på Mastis och kollade på Rydell & Quick.. Va skit mycket drag.. :D Kom hem tre imore.. så jag är lite små seg idag :D hehe.. men kul som fan hade jag..
 Helt utslagen som sagt :D


Världens bästa häst!

Jag har verkligen världens bästa häst. Idag va det en jobbig dag för min del.. en skit dag rent ut sagt.. mådde skit och va lite ledsen och nere. När jag kommer till stallet så möts jag av en mjukt gnäggande och ett välkomnande vitt ansikte som spetar öronen..
Tog en ridtur barbacka då jag inte hade lust med nåt alls och bara satt.. och Star gjorde inga skutt eller grejer.. utan bara gick och myste.. som om han märkte att jag inte mådde bra..
Sen hoppade jag av när vi va tillbaka och han stod och myste och pussades massor.. ÄLSKADE HÄST..

Så ja jag har enligt mig världens bästa hästEn räddnings action i det vackra vädret.

Ja det är så sant som det va sagt (skrivet). Vi på salongen samlade ihop oss för att äta lunch ihop. Åt en god dagens på träslottet som bestod av kyckling spett med stekt potatis och tzatsiki. Gott. Men när vi gick tillbaka till salongen va det en måsunge som sprang omkring mitt i gatan. Alexandra och Gun-Lois är såna djur vänner att de beslöt sig att 'rädda' den lilla ungen från att bli påkörd. Så de sprang in och hämtade en varsin handduk och gav sig iväg. Fick tillslut fast i den och räddade den. Det ni.

Betet

I förr går så släppte vi ut Star och Satellit i betes hagen... de fick börja med att gå där halv dagar så inget dumt händer med deras magar.. Både Star och Satellit äter non stop. :D
Det är som en liten gång från stallet ner till själva hagen de ska gå igenom.. och det va ett väldigt race där innan de hittade.. fega och vågade inte ta sig i mellan träden för att senare komma ut på det stora gärdet.. men tillslut tog star modet till sig och provade att springa ner.. och då vågade satellit också..
Sen va det en massa springande med spänstiga steg och kolla hagen.. men det va minsann inte länge för sen så slog det tvärnit och de körde ner huvudena i gräset och började äta.
Senare efter lunch när jag plockade över dom till den vanliga hagen så kollade jag stars ganascher för att se om de va "svullna" efter betet.. men det va de inte.. så det måste vara något i hans vanliga hage som han äter som han inte riktigt tål.. MEN VAD??!!
Synd att jag inte hade en kamera med mig så jag kunde ta bilder av springandet.. men min "lagade" mobil fungerar såklart inte i alla fall..

Ska snart åka till stallet snart och ta mig en ridtur i solskenet. :D

Ha de bra

konstigt

Varje dag när star kommer in från hagen så har han en vattenfyllnad på ganascherna (stavning?) Vet inte om det är en vattenfyllnad men det ser så ut.. Jag har tempat, kollat om man är hostig eller snorig eller ömm men inget av det är han.. Han är precis som vanligt..
"svullnaden" försvinner under natten eller efter jag ridit. Sen kommer det igen efter att han varit ute. Hmm vet inte vad det kan bero på.. är det någonting han äter?? Han har både fått vila några dagar och sen har jag över ridit regelbundet.. men inget av det hjälper.
Han har ju haft detta i några veckor och när han hade det första gången så ringde jag vet. men eftersom det är borta dagen efter så sa han att det inte borde vara något allvarligt eller farligt eftersom han inte har några symptom.
Satellit hade också samma sak en dag, men bara den enda dagen.. så någonting i hagen verkar det ju vara eftersom satelit också hade det en dag.

Ska släppa dom i en annan hage på fredag (bete). Får se om det blir bättre då.. hoppas. Det ser ju tråkigt ut.
De kommer få fortsätta gå in på natten..

Om någon vet nåt om detta, om ni kanske varit med om samma sak så skriv gärna..

MVh Sara

anmälda

Anmälde mig och star till sydnärkeritten i fredags. Tobbe är inte hemma då men Malin kommer hem och hjälper mig.. Sen ska vi rida med Alexandra och Barrax så hennes mamma plus nån mer kommer ju att vara med också.. så slipper Malin åka vilse. :D hehe.. sen så kanske Johanna följer med om hon kunde.
Ska bli kul att komma iväg igen..

Min GPS har börjat att krångla.. vet inte om det är batterierna som krånglar men den stänger av sig titt som tätt.. gjorde det síst.. Men har Ikea batterier i och de va lite rostiga så det kan ju va de som är lite kassa.. ska köpa nya "riktiga" batterier och testa igen..

Det har som sagt blivit mest dressyr från våran sida sen förra tävlingen.. några korta rundor har det blivit.. men eftersom vi har gjort så stora framsteg inom dressyren är det så himla kul att rida där. Men jag anser att det är lika viktigt att skaffa dom såna muskler som det är att träna dom i distans.. allsidig träning är ju bäst. Mycket styrketräning har det blivit för både honom och mig.. mycket igångsättningar från skritt till trav till skritt till trav till galopp till trav till galopp till trav till skritt och så fortsätter det.. jobbigt men mycket effektivit. :D

Igår så gifte min kära mamma sig och det va ett fint bröllop och en kul fest :D drack en massa JP vin (vitt) och cider.. klämde och myste med Emmas och Zonnys bebis Elicia.. (sugen.. ne då inte alls "ironi")
Sen blev det massa dans..
Maten och tårtan får jag inte glömma att nämna.. mmmm vad gott det va.. tårtan va juvligt gott.. min kära syster hade gjort det såklart.
Själva vigseln va vacker (jag är skit blödig så det kom en och annan tår). Fick gå fram och hålla bucketten när ringen skulle på. Det va en borglig vigsel med lite förlängt.. Han pratade om platsen och lite runt om kring. Sen va det ja sägandet och sen va det lite musik från en jätte duktig kille som sjöng och Sofia (mogans yngsta dotter) sjöng "det vackraste" med honom.. så duktig så :D

Ett lyckat bröllop


Nu blir det sängen..
Natti

Massor med dressyr

Sen Hökensås ritten har det inte blivit mycket distans tränande utan dressyr dressyr dressyr..
Har ridit för tränare tre ggr på knappt två veckor har har fått ut HUR mycket som hellst av det.. det går bara bättre och bättre nu.. han sköter sig så himla fint och rör sig som en gud..
Har faktiskt två tränare.. En som heter Maria och en som heter Susanne.. Det har blivit flest ggr för susanne eftersom hon är ute oftare än Maria.. de är bra på olika sätt..
Igår red jag för Susanne.. och hon fick prova honom och känna det som jag känner.. va så himla kul att se en duktig dressyr ryttarinna rida honom.. :D
Hon tyckte han va duktig.. bara lite mer träning i galoppen.

Imorgon ska jag försöka rida ut i skogen lite. Om det inte regnar då får han stå.. dert gör absolut ingenting eftersom jag ridit typ varje dag sen i lördags. :D hehe.. och så kommer frida rida honom på fredag..

På lördag så gifter sig min mamma och morgan :D Ska bli så känsloladdat.. jag är så blödig när det gäller såna saker.. jag grina typ bara av att de gifte sig på grace anatomy.. haha.. ja ni kan ju gissa hur det kommer bli på lördag för min del.. kommer stor böla haha.. får ta med mig extra smink :D

Nej nu ska jag krypa ner hos min tobbe..

Kram på er

RSS 2.0