Medryttare

Jag håller på att leta medryttare till star just nu. Det har hört av sig några och det kommer en på tisdag klockan 18. Hon ska få träffa honom och provrida lite. Trotts att jag bara har en häst så tycker jag ändå det är svårt att hinna med. Jag vill hinna med andra saker också på eftermiddagarna efter jobbet.
Jag kommer att vara noga med vem som kommer att få "äran" att ha star 1-2 dagar i veckan. :) Vill ha en ansvarsfull person som uppskattar Star för den HAN är. Och framför allt tycker om honom.

I onsdags va det smurfhoppning hos oss. Jag och Star va med och hoppade 60 och 70 cm. Gick jätte bra och han tycker verkligen att det är kanon kul. Vi red två felfria rundor. :) Hoppade till och med en mur. (som vi fuskat och hoppad dagen innan också så att han skulle ha sett det innan).
Han känns verkligen jätte fin nu. Spänstig och fin. Kan bero på hoppningen faktiskt. Han brukar alltid kännas ectra fräsch efter att vi hoppat. Det har jag sagt förut och det håller jag fortfarande fast vid. Jag vet inte varför det är så. Han kanske får en kick av det och att det hänger i. Eller så kan det vara så att han verkligen får sträcka på benen och använda musklerna på ett annat sätt..

I helgen (lördag) så tävlade Alexandra med sin Shatero på deras första 80km på Rimboritten. Vi åkte dit redan i fredags. Vi fick bo på en gård i en egen lägenhet. Hur lyx är inte det. Det fanns dusch både till oss och hästen.
Lördagen började med att vi gick upp strax innan sex. Eftersom vi bara hade 10min till tävlingsplatsen så va vi framme tidigt. Strax efter halv sju.
Förbesiktningen gick bra och dom va klara för start. Hela dagen flöt på bra och de kom in som sista ekipage med tiden 7h och 20min (ca). De blev godkända i slutbesiktningen med kommentaren "han kan gå åtta mil till".

Hemvägen gick också bra. Åkte en annan väg än dit. Så den va väldigt bekväm. Bara stor väg. (E18).

Nej nu ska jag laga lite mat.. svälter här :D

Ha de bra..
Kram


Kvällsritt

I måndags kväll va jag och Star ute på en 2mils runda i 15 tempo. Vi startade klockan nio och red fram till elva typ. Då va värmen kanon.. Det va inte kallt och inte för varmt heller. Jag älskar verkligen värme.. Men det gör inte Star. Värmen har ju som sagt påverkat honom pulsmässigt. För i måndags när det va svalare så va pulsen precis som vanligt igen.. Denna gång red jag även med pulsmätare för att se hur han låg under själv ridturen.
Jag har inte varit så intresserad av att titta pulsen när jag rider.. för jag har väl egentligen aldrig fattat vad jag ska kolla efter. För mig är det självklart att pulsen går upp när man rör sig framåt. Men efter att vi hade pulsproblemen här förra veckan under värmeböljan så fick pulsen en helt ny innerbörd för mig. Helt plötsligt så blev det viktigt.. Tror att det är så att innan har det aldrig varit några problem och därför har jag väl inte funnit det intressant.
Jag har inte ridit med min pulsmätare sen jag hade Affe. Har till och med haft den utlånad till alexandra.
Men nu tänker jag rida med den så mycket som möjligt för att se så han fortsätter att vara stabil. Ska till och med försöka införskaffa mig ett stetoskop. Så får Kicki lära mig vad man ska lyssna efter när man lyssnar på magljud och hur man pulsar. :) Ska försöka att packa med mig star och åka och hälsa på henne och Sol. Snart.
Sitter för närvarande på jobbet och ser hur molnen drar ihop sig. Hade det varit en annan dag så hade jag blivit besviken.. Men idag har jag tänkt rida star efter jobbet. Slutar halv fyra och det har varit lite tidigt att rida då innan eftersom det varit så varmt för honom. Men nu verkar det bli ett optimalt väder. Fast man får hoppas att det inte börjar regna så mycket som det gjorde häromdagen.. för då blir vi blöta :)
Ikväll klockan åtta ska jag ut med jobbet och äta på the pub. Vi ska ha nåt slags möte samtidigt.
Jag ska be om mer semester så jag kan jobba på mitt andra tillfälliga extra jobb på lundsbergs skola.
45 min kvar av arbetsdagen.. kanske ska försöka göra nåt vettigt.. :)
Kram

Puls problem

Star har alltid haft den ultimata låga pulsen.. I varje grind på tävlingarna har han pulsat ner snabbt och legat lågt.. Runt 50-55. Men nu på senare tid när vi tränat har vi haft jätte problem att få ner pulsen till den nivån. Han ligger alltså högre än vanligt. Inte sky högt men högre.. typ 60-65 istället. Det bekymrar mig lite. Vet inte om det kanske beror på värmen.. Igår så låg han på 63 jätte länge.. jag kylde och kylde och tillslut gick den ner till 58. Men det är ändå högt för att vara Star.. Han kissade visseligen när han kom ut i hagen.. Men i förr går så kissade han innan pulsningen och det tog ändå lång tid innan han låg under 60.
Någon som har några tips om vad det kanske kan bero på?? Det kanske är min pulsmätare det är fel på??

Imorgon ska jag och Star till CRK (christinehamns ridklubb) och hoppträna för Maria Persson. Ska bli super kul. Framför allt att få komma bort lite och sen att få lite lektion i hoppning. Star brukar alltid ha mer svung i benen dagarna efter en hoppträning.. Ungefär som om han får en ny laddning av hoppningen, och sen kanske det beror på att han får sträcka ut benen på ett annat sätt :) Han är ju inte känd för att lyfta speciellt mycket på benen när han springer hehe.

Jag ska få hjälp med att frakta dit Star av Tobbe. Får se om han stannar och kanske tar lite kort eller nåt.. Det märks.. :) Kanske rent av filmar lite hehe.. :O

Nej nu ska jag försöka lägga mig.. Börjar nio imorgon så jag ska upp åtta.. Är van att börja runt halv tolv så det blir en liten omställning :)

Godnatt och sussa sött..
Kram

 


Tiden bara rinner iväg

Ja det känn som om tiden bara rinner iväg.. Skit fort går det.. Hinner inte med.. Tyckte det va nyss jag skrev i bloggen.. men när jag kollade på sensate inlägget så va det nästan tre veckor sen.. TRE VECKOR.. det känns som om det va i alla fall bara en vecka sen.. Phju.. Ja dåligt av mig.. men det har bara inte funnits tid.. Trotts att jag jobbar så lite så verkar det som om tiden inte räcker till i alla fall.. Märkligt nog.

Till Star då.. ja det går som vabligt där. Han går ute och gottar sig dygnet runt. Vi tränar på och siktar framåt. Kan väl ärligt erkänna att vi inte varit JÄTTE flitiga.. Men han har inte stått helt still i alla fall.. Men nu har jag tagit mig i kragen och gjort upp ett träningschema som jag ska följa.. Alltid lite lättare med motivationen då.. Att verkligen ta sig ut. Eftersom han inte går in på natten så behöver man ju heller inte åka dit för att mocka.. och då kommer man hela tiden på saker att göra som "kommer ivägen" för att åka ut.. DUMT DUMT.. det är väl latmasken som bitit mig.
Vi red på banan häromdagen och jag tyckte det gick riktigt bra.. Han är duktig min Star.. tycker i alla fall jag.. och det är huvudsaken.. Jag har honom för att jag tycker om honom och jag är stolt över honom. Han kommer aldrig bli nån inrutad dressyr häst som kommer gå helt korrekt.. Och så är det. Jag har häst för att det är kul. Och vad andra tycker om honom eller hans stil är upp till dom.. JGA ÄLSKAR HONOM OCH TYCKER HAN ÄR DUKTIG.. så dä så..

Idag va vi ute på en 1,5mils tur i lagom tempo.. Mest skritt och trav.. Va en del broms och mygg så man fick hålla lite fart för att springa ifrån dom.. Red en liten annan runda.. uppfriskande med nya vägar..

Är jätte sugen på att åka nån stans med Star på min semester.. Antingen till syster i falkenberg eller till Kicki i vimmerby.. får se vad det blir, om det blir... men kul vore det..

Nej nu ska jag åka hemåt. Har lovat mig själv att diska.. tråkigt men nödvändigt. JAG ÖNSKAR MIG EN BÄNKDISKMASKIN I JULKLAPP.. bara så ni vet liksom :D

Kram på er från mig och Star


RSS 2.0