FÖR blött

Precis. Det är ALLDELES för blött för min smak ute nu.. Det är så trist att vakna på morgonen och se ut genom fönstret och se att det regnar regnar och regnar varje dag. Motvationen att gå upp är inte precis stor. Men det är ju bara att ta sig i håret och dra sig ut sängen. Tur att varma duschar finns. Inte ens katterna vill gå ut längre.

Och allt detta lägenhets letande tär på en. Är jag för kräsen? Kollade på en tvåa idag.. den va inte alls något jag skulle kunna tänka mig att bo i.. :S hade nästan hoppats på att det skulle vara det. Det va ett VÄLDIGT gammalt kök med långa bänkar.. usch nej.. och det va dålig planlösning också. Hallen va gigantisk och sovrummet litet..

Hoppas på att lägenheten jag ska kolla på ikväll ska vara bra. Det är visseligen en etta.. men den har sovalkov och är på 40kvm. Nyrenoverad. Så jag hoppas planlösningen passar mig.. för priset passar mig ypperligt.
Måste bara hitta en soffa som jag kan klämma in där.. Funderar på en tresitts och en fotölj. Vore snyggt. Hellst i någon vanlig färg ocm svart eller så.. Beige är också snyggt.. får se vad som finns.. har fasiken inte råd att köpa nytt heller.. :S annars hade jag gjort det på en gång.. fast då hade det blivit med divan.

Helgen har varit bra.. Åkte till karlstad med mamma på lördags morgonen och handlade på rusta. Skulle ha julpynt till salongen. Sen blev det bergvik och ikea.
Sen åkte vi hem och satte upp allt i salongen.. Blev jätte bra.. tänkte försöka komma ihåg att ta lite kort på det senare. Tråkigt med regn bara.. snö hade varit idealiskt. Men men..

Sen Star då.. mmm stackarn. Han bara står där. Jag har NOLL motivation att rida. Red sist förra söndagen. Usch vad jag skäms över mig själv. Ska verkligen försöka att ta tag i den igen. Längtar tills ridhuset är färdigt.. Lättare då. Slipper man rida i det kalla regnet. Jag är nog frusen ändå. Men ska försöka trotts regnet idag och ta en sväng. Hade ju tänkt rida nästa del av enars vintercup när det är.. då kan jag jue inte komma med en häst som inte är riden knappt.. Vill inte behöva skritta genom hela.. DET kan jag lika gärna göra hemma på A9..

Nej nu ska jag iväg till jobbet igen... har en kund klockan fem.. sen blir det stallet..

Ha de bra i regnet.. och be om lite sol och snö


Enars Vinter Cup del.1

I fredags efter jobbet så åkte jag över till kga för att hämta mina två kusiner Evonne och Wicky. Vi hade bestämt att vi skulle ha en liten kusin träff hemma hos mig. Min syster va också hemma så vi lagade mat, pratade och hade kul. Vi drack lite grann för Wicky och Ewonne ville ut på krogen i kga senare för det va någon där som spelade som ewonne kände. (jobbade med tror jag). Så jag och syster lovade att skjutsa in dom. Jag hade sagt att jag inte skulle med för att jag skulle upp på lördag morgon och rida Enars Vinter cup.
Men när vi hade pratat och det va dax att åka så tjatade Wicky och ewonne på mig och syster att vi skulle följa med in på statt i alla fall.. Så vi tänkte att vi kunde ju följa med en stund i alla fall.. man kan ju bara åka hem om det är tråkigt.
Väl där så va det rätt kul ändå.. det va visseligen väldigt mycket äldre folk.. men vi dansade loss i alla fall.. Jag och syster va nyktra.. eller jag hade druckit några cider och erika inget alls för hon körde..

Vi va kvar tills sista lugna låtarna drog igång och då gick vi ut och åkte hem.

På lördag morgon vaknade jag halv tio och upptäkte att jag hade glömt att ställa klockan.. Så jag kastade mig på telefonen och föröskte få någon att köra ut mig till stallet då min syster hade min bil från gårdagen..
Mamma kom tillslut och hämtade mig och körde ut mig.
Va i stallet tjugo över tio och jag skulle vara uppe på A9 klockan elva.. SÅ det va bara att slita in star från hagen och slänga på han grejerna och iväg.. 
Men vi hann.. vi va inte ens sist :D som vi brukar va hehe.. 
Red tillsammans med Frida Söderström och Liza Andreasson på Bozan och Cadam...
Vi hade angett att vi skulle ha en snitt hastighet på 15 km/h.. Ingen visste exakta längden på banan, den skulle vara mellan 13-18 km.. 
Vi kom in 17 minuter för sent.. det va för att vi blev lite förvirrade i skogen när vi såg en 10km skylt. Då hade vi bara ridit i 20 min.. så vi tyckte inte det stämde. 
Men vi saktade av och skrittade en stund och diskuterade saken.. För skulle vi ridit en mil på 20 minuter så hade vi fått galoppera rätt mycket.. och vi galopperade ingenting alls.. Så vi kom fram till att den lilla bläck femman somn stog skriven ovanför den svarta texten måste ha betytt att det inte va 10 km utan 5 km.. Så då låg vi ju helt plötsligt efter.. Vi hann som sagt aldrig ifatt tiden.. Men kul hade vi i alla fall.. 
Nästa del är i december i Kil tror jag.. får se om man tar sig dit eller inte..

I söndags (igår) så lånade jag och syster Satellit och red ut tillsammans.. Det va kul. Tog en lugn runda med bara några få inslag av galopp.. Hästarna tycktes uppskatta varandras sällskap ute i alla fall..

Nej nu vlir det att kolla på RAW.. 


 

Syster, Ewonne, Wicky och JAG


Bombnedslag

Idag är det onsdag.. känns som om det ska vara typ.. måndag eller tisdag.. hinner inte med dagarna längre.. pust. Massor att göra men sååå lite tid.
Idag fixade Alexandra håret på mig :D Det blev snyggt :D Färg, slingor, löshår och klippning.. det va vad som behövdes för att göra mig lite snyggare :D

Har egentligen bestämt mig för en grej ang nästa år.. Vågar egentligen berätta det eftersom jag vet att det kommer att skapa en viss besvikelse.. Det är så att jag tänkt och tänkt en massa på nästa års tävlande.. har kollat på dn nya tävlingsterminen som kommit ut på ridsportsförbundets hemsida.. och jag har bestämt mig för att jag inte ska lägga så mycket pengar på tävlandet nästa år.. eftersom jag inte har så mycket att röra mig med.. och särskillt inte att åka så långt bort och tävla för.. eftersom det kostar en halv förmögenhet att i bensin, hyra för transport, start och vet avgiften, mat.. det är ju ingen billig sport vi sysslar med.
Därför har jag bestämt att jag ska rida de tävlingar som ligger i närheten. Så alltså tänker jag faktiskt rida på A9 ritten.. Så sorry men jag kommer då alltså inte kunna vara med och hjälpa till på själva tävlings dagen.
Så, så ligger det till.. Och det har inte med att jag inte vill hjälpa till.. men jag har en häst som jag vill tävla.. en begränsad budget.. så jag får anpassa mig efter det.. så därför så blir det såhär.. Hade jag haft råd att åka land och rike runt för att tävla så hade jag självklart gjort det.

Nej nu ska jag iväg för att ta hand om min häst. Han väntar på mig.. skrutten..

Ha de..


RSS 2.0