Björkviksritten 2010

Igår gick ju som sagt Björkviskritten av stablen. Star va som tidigre nämt utlånad till Kristina Hagvei.
Klockan ringde 03:30, jag åkte ut til stallet för att lasta hästen. Star tittade väldigt konstigt på mig när jag anlände strax efter fyra. Han undrade väl vad jag gjorde där SÅ tidigt. Jag slängde på ett extra fleece täcke och back on track på benen, lastade och åkte och hämtade Minna som också skulle med och hjälpa till.. Och framför allt hålla mig sällskap de 17 milen dit.
Resan började bra, dock en halv timme senare än beräknat. Men eftersom det va så tidigt så va vi helt själva på vägen och vi anlände precis den tiden som vi ville. Klockan 7.
Väl framme så mötte vi upp Kicki och Mangan. Två helt underbara personer och hur roliga och trevliga som hellst. Vi pratade igenom dagen lite, vilken hastighet som gällde och lite annat smått och gott eftersom Kicki aldrig suttit på Star innan :).
Vi vet.bes ua och fick massa beröm av vet för de tyckte han va så fin.. alltid lika kul att höra.

Starten gick 09:00 och de höll sig längst bak.. Lät täten rida iväg först. Sen så pinnande de iväg så fint.
Ute på banan gick allt jätte bra.. Star tyckte det va skit kul och likaså Kicki.. Vid första hinkningen va det bara lite klapp och mutning av morötter :).
Star drack inget på första slingan, vilket inte alls är ovanligt. De höll ett lagom tempo och verkade ha en trevlig ritt.

Första grinden gick bra. Vi gick in på 2min och han hade 52 i puls. Vet.bes gick även bra denna gång.. men fick en 1:a på hudturgor. Fick även denna gång massor med beröm för att han såg så himla fin ut.. Fick ett stort plus för hans tarmljud. :)

Andra slingan så va det väldigt mycket stenkross på ett ställe.. Vilket resulterade i att vi åkte ut i grind två för en diffus hälta fram. Vet va inte hundra säker på vilket ben det va.. Men det kan vara ett lindrigt sten tramp. Han hade dock även slagit på sig lite grann.. Så den kan ha varit det också. Men för övrigt så va han väldigt fräsch. Pulsade även här ner på två min från 70-52. Fick ven här massor med beröm för att hästen va fräsch och tarmljuden va det bästa han hört på hela dagen.

När vi kom hem så longerade jag Star. Fick hjälp av Minna att titta på honom och vi kostaterade att han va halt på höger fram. Samma ben som han sparkade sig på.
Han visade inget i högervarv eller på rakt spår.. det va i longeringen i vänster varv då han fick belasta höger fram som det visade sig. YTTERST lite.. men det syntes..
Så det är bara att komma igen. Funderar faktiskt på hökensås.. Får se. Ska kolla hur han återhämtar sig i benet först. Ska även då ev låna ut honom till Kicki.. :)

Är för övrigt nöjd med dagen.. Kicki red star på ett exemlariskt sätt och Star skötte sig precis som vanligt som en stjärna :) Han heter ju inte star för inget.. Han är en sån klippa i alla lägen.. Älskade hästPirrigt.

Nu börjar det bli pirrigare och pirrigare i magen för var dag som går. :) Imorgon så ska jag hämta transporten som jag ska ha, och då kommer det bli ÄNNU mer pirrigare hehe.
På fredag så ska det tvättas kuse och packa resten av grejer på förmiddagen.. Allt måste vara färdigt till klockan tre.. för sen jobbar jag till klockan 20.30. Efter det kommer det inte hinnas något eftersom jag tänkt lägga mig någolunda i tid.. Vi ska ju trotts allt gå upp innan fyra på lördag.
Just nu håller jag på att tvätta lite täcken, schabrak etc etc. Vill ju att sakerna ska vara rena och fina till helgen.. (trotts att de säkert kommer bli lite smutsiga igen efter en hel dag på tävlingen)

Sitter nu och väntar in tiden till jobbet. Jag börjar klockan 15.. Kollar på mitt nya favvo program "Bondi beach".

Hoppas på en bra dag på lördag med sol och frisk och kry häst..

kram

Björkvik

I helgen så är det Björkviks ritten.. och Star är anmäld tillsammans med Kristina. :) Jag och Minna ska med och hinka henne och det kommer bli såååå spännande :) Det märks att tävling är på G för jag börjar ha drömmar om det.. :) Att man kommer försent.. Glömmer passet, tävlingsboken, sadel, träns.. Att man får vända och åka och hämta det och blir ÄNNU mer sena.. :) Men när jag börjar få dessa drömmar så vet man att det är tävling :) det är det som är hela tjusingen med det hela :)
Sen är det ju bra att man bara drömmer om saker man glömmer, för då lär man ju inte glömma det :) Jag menar.. nu inatt drömde jag att jag glömde hela tävlingsmappen med pass och allt i.. Så jag kommer ju ALDRIG att glömma den på lördag hehe..
Ska lägga den i bilen på en gång när jag hämtar den hos pappa.. Ska ju packa allt dagen innan så det bara är att lasta in hästen i transporten runt fyra på lördag morgon :)
Det är ju ca 17-18 mil dit och vi ska ju vara där runt sju.. så det är upp i ottan som gäller.. Skönt att slippa åka ensam också.. Minna hade en GPS så vi inte åker vilse på vägen.. tur är väl det för jag har noll lokalsinne haha.

Nej nu blir det stallet.. ska hämta hem täcken och så som jag ska tvätta inför lördagen :)

Ha de bra.. kram på er
Distans

Idag efter jobbet så tog jag och Minna oss en tur på våra hästar. Vi red ca 17km och snittade ca 11km/h. (det va i alla fall det som stod på min gps när jag kom till stallet :) ).
Det va ett underbart väder och ett trevligt sällskap. Gallardo och Star verkade uppskatta varandras sällskap. Gallardo fick igång star lite mer och star fick gallardo att lugna sig lite :) Inget hettsande av varann precis :)
Star kändes hur fin som hellst. Pinnade på som aldrig förr.. Även när vi lämnade Minna och Gallan så va han fortfarande framåt och sprang på med glädje.. Känns så kul när han är så possitiv. 

SÅÅÅÅ får vi se vad framtiden utvisar de närmaste veckorna :) Den som lever får se :)

Kram på er


Glömde...

Glömde ju faktiskt att skriva med att jag faktiskt tog modet till mig och klippte av stars man.. Hna blev jätte fin och det passar honom alldeles utmärkt.. Han ser mer ut som en "riktig" häst nu :) Riktigt snygg faktiskt.
Va ju som sagt lite orolig att han skulle se ut som en mupp och att halsen skulle se saml och jävlig ut och att huvudet skulle se stort och klumpigt ut.. Men det blev snarare tvärt om.. han fick en grövre och smäckrare hals så den kom fram bättre och pga detta så såg huvudet mer proptionerligt ut..

Idag så va jag och Petra och hennes mamma ute på en tur i skogen.. Fick låna Petras lilla B-ponny Apache eftersom star fick sin influensa spruta idag.. Det är en riktig duracell kanin den där lilla alltså :) men han va cool att rida.. massa power :)

Här kommer lite bilder på manen.. (för er som inte sett den på facebook)


  InnanEfter


dressyr bilder

Idag så tog vi tag i det här med att ta lite kort och filma när jag red lite dressyr för petra.. Det va hennes snälla mamma som tog sig tid och tog massa kort och filmade en snutt.
Idag gick det mycket bättre än det har gjort de andra gångerna.. Så det känns verkligen som om vi faktiskt gör framsteg. :) Kul.. Det känns inte alls lika hopplöst längre..
Här kommer det några bilder från idag i alla fall :)
Kort eller lång.

Jag har börjat att fundera i banorna runt stars man. Ska jag behålla den lång som den är nu eller klippa av den och rycka den så den blir kort och busig?? Har lite besluts ångest eftersom det handlar om att klippa bort 2-3dec man. Det tar ju ett tag att låta den växa ut igen om det skulle bli fult.
Han har ju rätt lång hals så jag vet inte om det kanske kommer se mupp ut?? Han har ju visseligen mer muskler i halsen nu än innan.. Svårt det där. Star bryr sig säkert inte ett dugg om den är kort eller lång :) men JAG gör ju det :) Tänk om han ser ut som en liten tönt häst med kort man??Detta är ett väldigt gammalt kort på star när han va i gränna.. här har han ganska kort man och rätt så omusklad.


Inte jätte bra bild på manen.. eller halsen.. men här ser man att den är längre :)

What to do?


Vardagen

Vardagarna flyter på och Star blir riden nästan dagligen, och det märks verkligen på honom nu :)
Han börjar bli riktigt trevlig att rida på banan nu så jag börjar få väldigt mycket beslutsångest om jag verkligenn ska sälja honom eller ej. Jag red för Petra i onsdags och i fredags.. och det gick hur bra som hellst. I fredags höll han till och med en jämn galopp. Imponerande. Och idag (måndag) när jag red själv så gick det också hur bra som hellst.. Han orkar att hålla ihop sig nu på ett helt annat sätt än innan. Han har mer energi (kan bero på all havre han får) nu än han någonsin har haft. Det är faktiskt riktigt kul att rida honom nu när han visar en sån här ny sida. Han verkar till och med tycka att det är kul med dressyren.

I lördags va det även dax för sista delen i enars vintercup. Jag fick faktiskt med mig Petra (hör och häpnad) och Petrus ut på turen. Hon fick till och med ett pris :). Jag och Star fick också ett pris. Ett sadel överdrag som jag verkligen behövde. Så det va kul :)
Vädret va hur bra som hellst och det va riktigt härligt ute. Hästarna verkade också njuta av det vackra vädret. Trotts att Petrus började undra va fasiken vi höll på med. Först rida hemifrån stallet till körplan, sen ut på en tur, sen tillbaka till körplan, va där hur länge som hellst, folk som klappade i händerna, och sen rida ut igen (då visseligen hem men det visste ju inte han först).
Star visste precis vad vi sysslade med, så när vi skulle rida hem va han jätte på och va helt enkelt inställd på att vi red iväg på våran nästa slinga :) Vilket minne dom har dom små liven.. Han tyckte inte alls det va konstigt att vi hoppade upp och red iväg igen :)

Karin från klubben tog massa fina bilder under dagen med sin nya kamera.. Hon har lagt ut några på sin facebook sida (ni som är vän med henne där kan se dom)
Men lånade några bilder som va på mig och Petra, Star och Petrus. Hoppas på att det va ok. Se vad fina dom blev :)


Efter ritten tog vi en liten promenad runt körplan.


Karin stod ut efter banan och fotade lite.. Star är fin men jag själv kan man ju diskutera.. haha


Petrus och Petra. Väldigt ökad trav.. :)


RSS 2.0