Kanske....?!

Jag va ute hos affe på lunchen idag. Tog en lång lunch och passade på att rida honom.. Han hostade ingenting alls.. inte ens när jag började trava.. travade en bra bit men ingen host. Sen så tog jag galopp och han hostade fortfarande inte.. red ca 45 min och han hostade inte en endasate gång förens vi nästan va hemma så va han JÄTTE het och surtsade till och hostade till kanske tre fyra gånger på raken som om man får i halsen typ. Sen hostade han ingenting mer. Han rullade sig i hagen ochh dammade runt men ingen host. Så jag hoppas hoppas att han är lika imorgon eller ännu bättre abslout ingen host alls. Hoppas Hoppas Hoppas..

Jag är fan skit nervig varje gång jag åker till stallet nu.. jag vill ju så gärna.

nej nu ska jag fortsätta jobba..

ha de


Ingen aning

Idag har jag ingen aning om han har hostat eller inte.. eftersom det inte va min dag idag egentligen, men jag fick åka ut och fixa stallet i alla fall.. så jag hann inte kolla upp om han hostar fortfarande. Fick skjuts av malin ut och hon hade sin lilla dotter Vera med sig, hon älskar hästar och ville inte åka därifrån. hehe.. så jag får vänta tills imorgon och kolla hostandet. Han såg nöjd och glad ut när vi kom så det går ju ingen nöd på honom i alla fall.

Mer rapport imorgon..
Håll för helvete tummarna..

väntar ett par dagar till..

jag väntar fram till fredag på att bestämma mig om jag ska vara med eller ej. Hostar han på fredag så blir det inget.. va ute och gick en sväng med han idag.. han hostade tre-fyra gånger näs han började trava.. sen tre-fyra gånger till när vi travade hemmåt igen. Sen longerade jag honom på gårdsplanen i ca 10-15 min i trav men han hostade ingenting då.. fast jag tänker vara väldigt pessimistisk ang det här.. för då blir ag inte allt för besviken på fredag när jag inte kan vara med.

Han har ingen feber idag heller 38.1.

Ha de..
å håll tummarna... händerna fötterna ALLT.. image31

Inget hopp..

Jag känner inget hopp om nästa helg längre.. han hostar fortfarande idag.. visst jag vill ju att det ska bli bättre så jag tycker ju att det är det hela tiden.. men jag vet inte.. måste väl hålla en liten gnutta va hopp uppe.. men det ser inte ljust ut tyvärr.. :( Vill ju så himla gärna. Klara den här förbannade Clear rounden. Affe är ju redan godkänd i CR men inte jag.. Tröttsamt. Skulle haft två hästar så man kan ta den andra om den ena blir sjuk. Fast med en häst till betyder dubbelt så mycket jobb och mer timmar i stallet.. Fast iofs vad skulle det göra. Men som sagt det är dyrt med. Får se i framtiden. Kanske så. :D Who knows.. men då blir det antingen en hingst eller ett sto.. Arab förståss. :D Fast Affe kommer att vara kvar.. han är ju min ögonsten.

Han va så busig idag när vi va ute på våran dagliga promenix med betande och så.. han hade ingen alls lust att GÅ han skulle SPRINGA om han så då va tvungen att stå still och trava så skulle han trava. När jag sprang lite med han så skulle han minsann inte trava, då va det galopp.. tokig han e. Jag finner ju en god sak med allt det här. Vi får ju väldigt mycket markträning till hand. Man ska ju faktiskt springa med hästen och visa upp den för veterinären. Det är ju sån träning man inte tänker på att träna. Tänkte på det idag när jag va ute med Affe.. att man liksom aldrig tränar det mer än på själva tävlingsplatsen.. men jag och Affe har fått massa träning med det den här veckan.. hehe.

Nej nu ska jag sova..
//Sara

Promenad

Va ute på en liten promenad idag med Affe. Han hostar fortfarande men det har blivit annolunda.. det kommer inte så djupt ner nu utan mer högre upp från halsen. Han hostar heller inte lika hårt och tungt. Utan mer lätt och blött typ. Hoppas det är påväg mot en förbättring. Håller tummarna. Hoppade upp på ryggen efter halva vägen och red med repgrimma och grimmskaft hela vägen hem. Han verkar kunna mycket western. Han va cool lugn när jag red med grimmar. Ungefär som om han visste att jag hade mindre kontroll.. Han lydde minsta vink. Hel coolt att hänna faktiskt. Fast då hade vi ju inte travat nåt, han blir alltid lite hetsigare när man travat.. han tycker det är så kul.
Gav honom lite varm betfor när jag kom tillbaka. Man dricker ju själv varmt honungsvatten när man har hosta eller är sjuk. Så jag tänkte att varm betfor måste ju nästan vara samma sak. Varmt och sockrigt. :D Hehe.. han kan ju knappast bli sämre av det i alla fall :D
Han hade ingen feber idag heller, 38 grader.

Han fick äta massa gräs idag från igår då jag öppnade upp hagen lite mer. Så han struntade självklart i höt istället.. fast jag klandrar han inte.. klart det är godare med värskt än trokat :D

Här kommer lite bilder från promenaden idagoch några från igår


Förmodligen bättre idag

Va ute hos Affe idag på lunchen och tempade och longerade. Han hade 37.8 i temp och alltså ingen feber. Han hade ju ingen igår heller. Pratade med vet idag och hon sa att så länge som han inte har feber så kan och ska han hellst röra lite lätt på sig. Det får igång blodciskulationen och därmed blir han fortare bättre. Han hostade bara till nån gång i början av longeringen. En klar förbättring. Så jag håller tummarna men tar inte ut nåt i förskott. Ska dit ikväll igen och tömköra lite och se om det fortfarande är bättre än igår. Hoppas Hoppas. Vet. sa att jag inte behöver oroa mig för kvarka för då hade han haft både feber och ndeatt aptit och prestation. Vilket han inte har, varken eller. Han äter precis som vanligt och är framåt precis som vanligt. Han skade sig lite igår när vi va ute och gick. Han hetsade så han sprang på en stock, eller han lyfte inte bakbenet som han skulle så det blev ett litet sår. Bara håret försvann och det översta hudlagret. Det bödde knappt, blev vara lite rött, fast jag tvättade det i alla fall med klorhexedin. Idag såg det fint och rent ut. Jag hoppas så innerligt att jag kan va med på lördag nästa vecka. Men jag får nog inte hoppas för mycket för då blir det säkert inte så, med min tur. Eller man kanske ska kalla det för otur för det är det de är.. pust..

Tog lite bilder när jag va ute i stallet förut.. Lägger in dom ikväll sen när jag kommer hem och lagt över dom på datorn,,

image19

Hosta

Affe den lilla sjuklingen har fått hosta. Kom till stallet igår och fick reda på att någon i stallet hört honom hosta under dagen när hon varit där och mockat. Jag tog med mig Affe ut på en liten promenad och han först när vi började springa så började han hosta. Han är snorig och hostar slem. Så han har väl åkt på en liten förkyldning. FAN.. blir han inte frisk senast till på onsdag nästa vecka så kommer jag inte att kunna vara med på tävlingen på lördagen.. Det ska då alltid va något. Pust. Men som sagt jag håller tummarna. Någon som kanske har lite tips på vad man kan ge dom för en snabbare tillfrisknad?? Nån dunder huskur eller nåt kul??

Här är lite bilder från idag och igår.. Va hos mamma en sväng igår och fick lite bilder på Thelma Wilma och Ozzy. :D Thelma är minstingen, Wilma den stora hunden och Ozzy är kissen.

Ha de..


I förr går och igår

Ja då kanske man ska skriva lite hur träningen har gått..
I förrgår (fredag) red vi 11.93 km på 45 min 30 sek med en etapp fart på 15.7 km/h.. och igåt red vi 23.88 km på 1h 42 min med en etapp fart på 13.9 km/h..

Han va lite svullen i fram benen idagnär jag kom, satte aldrig på han back on tracken igår, vilket jag känner att jag skulle gjort och vet inte heller varför jag inte gjorde det, men då vet man till nästa gång. Men va där lite senare och tittade till han när han varit ute i hagen ett par timmar och då va svullnaden borta och benen kalla. Så det va nog för att han fick gå in precis efter ridturen och sen stod still hela natten.

Ska dit snart igen och rida lite på banan.. tror jag ska ge mig på några skutt.. det finns en liten stärcka ute med lite fasta hinder som vi brukar skutta över.. de har höjt det ena indret nu så att han verkligen får hoppa.. Och det känns att han tycker det är kul så jag tänkte vi kunde hoppa lite i paddocken idag.. eftersom jag har dressyr sadel så blir det inte så höga hinder.

När jag tog in affe igår när det regande som värst så frös den stackaren jätte mycket.. han e så himla frusen så nu har han ett ännu varmare täcke på sig.. vädret nu är så svårt när det gäller att välja täclen, eftersom när det ena dagen är så varmt så de nästan blir svettiga under täcket och nästa regnar det och blir kallt att de fryser med ett vanligt regntäcke.. Så nu blir det ett fodrat regntäcke..

ha de..

Arabian Flame min sötis

Idag blev det inget ridande. Lite pågrund av att det är dax för lite vila någon dag sådär. Har ridit så mycket den senaste tiden. Plus att det regnade lite och plus att jag va hundvakt åt Thelma och Wilma. Mamma och Morgons små voffsingar.. Men imorgon blir det full fart frammåt igen. Då ska vi ut på vägarna igen, nyskodda och fina.
Alexandra skickade förut och frågade om jag skulle med till Brattfors och rida på söndag. Sugen som fan, så får se om vi åker dit och rider lite och får lite kul sällskap samtidigt. Det är aldrig fel.

På lördag så ska vi stängsla Affes nya hade och sen blir det avmaskning för fulla muggar :D Stackars hästarna som måste få i sig det där äckliga, för jakan tänka mig att det inte smakar speciellt gott inte.. Bläää..
Men Affe är så snäll och står stilla och sväljer ändå.. Fast man ser att det inte är alls speciellt gott.

Måste ta och köpa en större hink som han kan ha i hagen och dricka ur. Han har en vanlig 20 l hink nu vilket inte alls räcker sen när det blir varmare ute.

Har fått dragit ner på höt, för han äter inte upp det, synd att behöva slänga det på gödselstacken när man betalar för det. Så han får 8 kg nu istället för 10.


Ha de..Nyskodd

Idag fick Affe nya skosingar. Per svetsade på nåt som skulle göra att de höll längre. Så nu får vi se om det fungerar. :D Ochidag fick Affe byta hage, och han verkar väldigt nojd med det. Skönt för han att slippa vara jagad och jan äta sin mat i sin takt. Sen till helgen så ska vi bygga ut den så han slipper gå på så litet. Han får ju gå i sjukhagen nu, vilket inte är så speciellt stort.

Longerade idag efter att per skogg färdigt. Han va inge halt alls, det kan ju vissa bli när de e helt nyskodda. Så imorgon blir det rida igen tror jag. Han va jätte duktig i dag i alla fall.. Tog galopp när jag bad om det och saktade av när jag sa till. Blir så stolt över min lilla sötis.

Här kommer några bilder från idag och sen i lördags när jag va ute och red. Då red vi förbi Frida Söderstöms hästar och lilla Blazer va jätte nyfiken så jag va tvungen att knäppa några kort på honom då. :D Det är den gråa hästen på bilderna.  


Fösta inlägget

Ja då har man skaffat en blogg till och om min lilla Affe (Arabian Flame).. Min lilla sötis..
Hade tänkt att skriva allt om Affes framgång och nerslag. Allt om träning och tävlig.. Alltså allting som händer i Affes liv, för er som är intresserade.

Idag när jag va där så hade han fått flera bitsår.. Så nu kommer han få gå själv i en hage.. Fast bresvid alla de andra hästarna så han kommer ju inte känna sig ensam.. Men då kan de inte va dumma mot honom och jaga honom och bita honom.. Han e ju rädd för dom.. Så för att han ska få lite lugn och ro så kommer han få gå i en egen hage.

Han har gått med två stycken i en stor hade innan, men det gick inte för att han hade nya bitmärken varje dag, sen blev han trampad på ena bak så det blev sår, inget allvaligt, men det kan ju hända något allvaligt om man inte sätter stopp för det.. Så då fick han byta till en ny hage och gå tillsammans med en annan ensam häst (William) men det har inte heller gått, han jagar också på honom och biter honom.. Så nu har jag fått nog.. han måste ju kunna känna sig lugn i sin egen hage.. Vill ju inte att det ska hända något att han tex blir biten över ryggen så jag inte kan rida..

Imorgon kommer hovslagar Per och skor. Affes skor är typ bortslipade.. ingenting kvar av dom.. Så han har varit lite ömfotad nu ett tag.. Han skulle inte ha skotts förens v. 22. Så nu ska vi svetsa skorna och se om de håller längre den här gången.. har inte råd att sko han för 800 varje månad.. Så jag hoppas på en lösning. För jag kan ju inte rida mindre precis..

Tömmkörde Affe idag. Det tyckte han va jätte kul.. Å jag också.. :D fast det va jobbigt för mig efterom jag fick springa så när vi travade haha.. kondis?? Neeee.. :D Nyttigt för mig?? JAAAAA.. :D

RSS 2.0