Inne

Från och med idag så får Star vara inne på natten. Det ska bli spännande att se om han kommer att bli som "vanligt" igen efter några dagar. Får ta en tur i helgen och kolla lite.
Just nu är jag sjuk. Känner att jag varken har tid, lust eller ork att vara sjuk. Jag går under trainee på jobbet nu i två veckor och det är väldigt viktiga veckor.. För sen får man inte alls den hjälp som man får nu. Det är nyttigt att få lite beräftelse på att man tänker rätt etc etc.
Men idag fick jag ringa och sjukanmäla mig imorse för det gick verkligen inte att gå upp. Jag va helt nockad. Ont i halsen, huvudet och magen. Samt täppt i näsan. Att jag hade ont i magen säger inte så mycket då jag har det ganska ofta av alla möjliga anledningar. En del gånger vet jag inte ens själv varför jag har ont.. Jag bara har det. Oftast har det med magkatarren att göra.. Då burkar det hjälpa att ta tabletter. Men brukar inte försöka ta i onödan. Vill inte att kroppen ska vänja sig och tillslut bli imun mot det. Tar bara när det är som värst.. Typ när det gör så ont att jag mår illa. Det brukar alltid komma när jag typ är nervös, eller väldigt förväntansfull.. Eller när jag mår dåligt av nån anledning. Men nu mår jag ju inte precis dåligt psykiskt.
De här veckorna som varit har jag varit både nervös, förväntansfull osv. En av anledningarna till dessa känslor är jobbet.. sen finns det även en sak till som gör mig lite nervös och förväntansfull och lite fnittrig. ;)
Och under all denna känslostormning så blir magen arg, och magkatarren är ett faktum. I går va det på det viset att jag faktiskt fick ta en tablett.. så jag har dom med mig hela tiden nu.. i fall att liksom.
Ja ja det är så det är. Va ute hos star innan och tog in han. Han fattade inte riktigt varför han inte fick maten på en gång när han kom in.. vilket han har fått hela sommaren.. det har liksom varit därför han fått komma in i boxen.. är när han ska få mat eller när jag ska rida :) Så han tittade lite förvånat på mig när jag bara tog in han och åkte hem. Men va ut en gång till sen vid åtta och gav honom kvällsmaten.. Den hästen älskar verkligen mat haha..
Nej nu ska jag sova.. så jag får så mycket sömn som möjligt tills imorgon då klockan ringer 06.00. Ska hämta upp Erika 07.10.
Natti

Väntar..

..på att Malin ska få sin lunch snart.. Lovade att stanna kvar och vänta på henne idag, och självklart så får vi gå tidigare då. Typiskt. Men Erik va snäll nog och lät mig få stanna kvar i utbildnings salen så jag har en dator att sitta vid en stund. Det är ju inte såååå länge kvar. Det brukar gå undan när man sitter och glor runt på nätet.

Idag så ska jag göra en liten make over.. :D Ska bli så kul att få ändra lite på sig igen. Ombyte förnöjer som man brukar säga. Jag tänker inte berätta än vad det är som kommer att förändras.. men det kommer ni att få bli varse om tids nog hehe..

Nu är det bara denna veckan kvar på själva utbildningen. Nästa vecka så ska vi ut på telefon. Fast iofs så är det med utbildning eftersom vi kommer gå ett par veckor som trainee.. Då har vi nite lika höga krav på oss. Eftersom vi inte har suttit på telefon innan så är det ju ganska logiskt att man inte kan ställa krav på oss det första man gör när vi kommer ut på telefonen..
Det ska i alla fall bli ganska spännande och se hur det går för oss allihopa.. har väl vissa aningar vem/vilka det är som inte kommer att klara sig. Nämner inga namn eller så för visst jag kan ha fel. Men det är bara mina känningar. Vilka som är på plats varje dag och lyssnar och vilka som inte är det. De som inte lyssnar på lektionerna utan gör andra saker och de som inte gör det osv. Lite störande är det när det är folk som sitter och grejar och pratar om annat när man försöker koncentrera sig på vad "utbildaren" (erik) säger.
Jaja det är snart slut så då slipper man gå runt och störa sig.

I helgen åker jag till falkenberg med mamma och morgan. Vi ska hälsa på erica och anton.. och självklart gå på Ullared hehe.. Försöker få med mig Petra ner också. Men hon visste inte om hon kunde eller ej. Även om man slipper bensin priset så går det ju ändå åt en del pengar i alla fall..
Ska försöka och behärska mig på Ullared (gekås). Ska bara handla det som jag VERKLIGEN behöver..
Men jag kan tänka mig att det kommer bli en och annan onödig sak i alla fall..

Och till tävlandet då.. Har lite besluts ångest om jag ska välja tjustritten eller om jag ska ta Fornaboda. Visst, fornaboda är närmare.. Men det skulle vara roligt att få rida en annan ritt för en gångs skull. Sen att Kicki bor där nere är bara ett gigamtiskt stort plus. Funderingar funderingar.
Det är ingen annan av er som råkar läsa min blogg som ska ner dit??
Kicki säger att Tjustritten är en mysig ritt, inte som fornaboda som har en lite mer enformig ritt där det är mycket hårda grusvägar och en del asfalt. Får se.. anmälningstiden går inte ut än.. jag hinner att kolla med Malin vad hon kan och tycker (min kära hinknisse, eller förlåt malin jag menar hinkULLA). Hon jobbar egentligen den helgen. Men hon skulle försöka byta bort. Men får se om det är lättare att byta bort en lördag eller en söndag för henne.
Vore i alla fall väldigt trevligt att åka ner dit. Så vi får se.

Nej nu ska jag avsluta.. blev lite väl långt inlägg denna gång.. Men så kan det bli..

Kram på er..
Äntligen fredag

Jaa det är typ det mina dagar består av.. jag är ALLDELES för trött för att egentligen göra någonting annat.. Men i tisdags så va jag rätt duktig i alla fall och tog mig i skinnet och gav mig ut på en liten spring/gång tur. Eftersom jag har så fasligt dålig kondis så orkade jag inte springa hela tiden.. fick sakta ner för att gå en bit så jag hann hämta andan.. :) Men det kändes så skönt efteråt.. fast dagarna efter så kändes det rätt bra i kroppen kan jag lova :)
Jag har bestämt mig för att jag ska bli av med magen som börjar bli lite fööööör framträdande.. folk kan ju börja tro att jag är gravid.. haha..
Idag fick jag ta emot mitt första kundservice samtal.. Jag va rätt nervös innan och fick nästan black out när jag väl skulle ta emot det... men hjärnan slog på precis i rätt tillfälle.. :) Så det gick faktiskt över förväntan bra. Fick ta emot tre lätta kunder. Så nu är mitt självförtroende liiiite högre än det va innan.. I alla fall jobbmässigt :D
Äntligen fredag idag.. ska alldeles snart lägga mig i sängen och dra på en film. Gött de..

Fuktig värme påverkar

Satt och funderade häromdagen vad Stars ovanligt höga puls VERKLIGEN bero på.. Den är väl inte sky hög precis.. men högre än vanligt (efter träning). Han mår ju bra, äter och dricker som han ska, pigg, magen låter som den ska, pulsen är regelbunden (bara något högre), etc etc.. Allt är egentligen som vanligt förutom just att han inte pulsar ner så mycket som han brukar..
Det har ju som sagt, vilket alla har märkt, väldigt varmt och framför allt fuktigt ute. Värme påverkar honom negativt. Men eftersom det inte varit JÄTTE varmt så har jag inte tänkt på det. Så jag tror att fukten gör sitt också.
Ska avmaska för blodmask nu snart eftersom vi har haft hästar i stallet som haft det. En del har gjort kolla masken och fått prognosen blodmask. Så när vet va ute i går så bad vi om recept på just det. Så när lönen kommer så blir det avmaskning för hela slanten :D
Jag måste verkligen börja ta tag i ridningen lite mer ordenligt nu. Min medryttare har ridit massor så han har ju inte stått.. men JAG måste ju komma igång också :D
Det blir ju fornaboda den 19 sep då jag fick reda på igår att jag va ledig då.. Kul :D
Har inte alls bestämt om jag bara ska ta en 50km som avslut på sessongen eller om jag ska ta en 80km.. Får se.. Vet inte hur det blir med hinknissar heller.. vet inte om malin jobbar eller ej. Som sagt.. det märks.. på nåt sätt får jag ragga hinkisar :D Nån som känner sig manad att hjälpa mig och Staris ?? :)
Nej nu ska jag byta om till spring (motions-) kläder för att först åka och klippa Elin och hennes kille Niklas. Sen ska jag försöka mig på att gå ut och springa tänkte jag.. eller ja.. FÖRSÖKA springa.. men kan tänka mig att det blir något mitt emellan springa och gå. :D Min lungor är inte de bästa hehe..
Ha de bra..
Kram
//Sara o Star

Rensa tankar

Att ta en ridtur på varelsen jag älskar högst av allt på jorden är verkligen tankerensande..
Igår va det en sån ridtur.. och jag kände verkligen att jag behövde det. Tanken va att vi skulle ta en tur på en mil med ett lagom tempo på runt 14. Men det blev skritt skritt skritt istället.. Jag bara satt där rakt upp och ner på min vackra älskling och bara tänkte tänkte tänkte.. Hur skönt som hellst. Jag kände mig som en helt ny människa när jag kom tillbaka till stallet. Jag kommer fram till de bästa beslutet på det sättet.. Att bara sitta där, höra ljudet från stars lugna hovar mot marken.. känna han under mig..
Star är bra på det viset.. vill man ha busridning så är han med på noterna... men vill man ta det lugnt och bara, som igår, sitta där i lugn skritt och tänka.. så är han med på det också.. han lunkar på lugnt och sansat.. Älskade häst. Aldrig något krångel med honom.. världens mest pålitliga häst det där..
.

Nytt jobb

Ja jag började på mitt nya jobb i måndags. Går just nu under utbildning och det är verkligen SÅÅÅ mycket information att ta in. Men jag tycker ändå att det är ganska kul. :)
Satt och samlyssnade på samtal idag och efter samtalet frågade tjejen ifråga om jag ville ta ett samtal själv. Men jag fegade ur och sa nej :). Känner att om det kanske hade varit nästa vecka så hade jag nog provat :D
Imorgon har det gått en hel vecka och vi kommer att ha vårat första prov.. Hahaha jag har inte haft prov sen jag gick i skolan.. och det är läääängesen :D
Det är faktiskt lite som att gå i skolan igen. Jag har klasskompisar, lektioner, en lärare, prov, läxor etc etc :)
Vi i "klassen" har börjat känna varann rätt väl nu. Vi umgås ju varje dag 9 timmar om dagen:) Alla lektioner och alla raster.. Hur kul som hellst har vi.
Drack faktiskt min första kopp kaffe idag.. visseligen va det cappucino.. men jag dricker inte nåt med kaffe annars.. det va inte så dumt faktiskt.. så länge det va varmt :) Jag tog det ara för att jag va så trött att jag höll på att somna. Tänkte att jag behövde nåt för att vakna till och det va det enda jag kom på.. och det fungerade faktiskt lite grann. Lovar att jag sääääkert kommer börja dricka jävulsdrycken kaffe när jag jobbat där tillräckligt länge.. kaffet är ju gratis..
Star då.. Ja stackarn har blivit lite åtsidosatt nu när jag börjat jobba.. Jag är så trött när jag kommer hem att jag verkligen inte orkat rida. Tack gode gud att han har en medryttare som rider honom så han inte blir helt still.. Himla tur att jag fick tag på en innan jag började i kga. :)
Hon rapporterar varje gång hon varit där vad de har gjort.. och det verkar gå bra. Hon vill rida för Petra någon dag.. då får vi ju veta exakt HUR bra det går :D..
Har i alla fall bestämt att det blir fornabodaritten den 19sep. Ska söka om ledigt redan nu innan schemat är lagt så det blir lättare för dom.. Det är två datum jag ska vara ledig i september. Den 19 sep och den 25 sep. Den 25 sep är det Jockes show.. spännande :) den kan man ju inte missa.. :)
ha de bra..
kram
Sara och Star

Iphone 4

Jag har haft några veckor av ren vånda eftersom jag ska köpa ny mobil. Jag är rätt intresserad av just mobiler och vill gärna ha en bra telefon.. Jag va först helt inne på Iphone 4. Men sen så kom Erik och började prata om en annan modell.. Samsung galaxy S. Den hade jag inte ens tittat på eftersom jag annars inte gillar samsung alls. Men det lät så himla bra när han sa alla fördelar med den, så jag fick jätte besluts ångest om villen jag skulle ta.
Jag har då haft några veckor som jag gått runt och tänkt och tänkt och sökt upp MASSA info på nätet om båda. Kollat upp likheterna samt olikheterna mellan telefonerna.. och självklart så har båda telefonerna sina för och nackdelar.
Det den ena inte har, har den andra. Men tillslut så va jag tvungen att bestämma mig. Jag kan ju inte gå runt och fundera hur länge som hellst.
Så när jag vägt för och nackdelar mellan båda så föll lotten tillslut på Iphone 4. Mina anledningar då: Den har blixt (kanske inte as bra, men det finns ändå en. Samsungen har ingen), Snyggare design (enligt min mening). Det va de fördelarna som gjorde att jag tillslut valde just Iphone.
Så sagt och gjort så beställde jag den. MEN det är fyra veckors leverans tid på den så jag får vänta LÄÄÄÄÄNGE. Men den som väntar på något gott..... :)
Åter till hästeriet då.. I fredags så blev det inget ridanade då jag följde med Malin på lite party. Men i lördags så blev det ett kort pass på banan, sen kom Erik och red (första gången på över 10 år hehe) sen kom Alexandra in med sin Cabben så vi red ett pass på 1,5 mil.. Höll ca 11,5km/h om jag inte minns fel.
Alltid trevligt med sällskap.. så det blev en massa prat.. som slutade i att vi gick på krogen även på lördags kvällen :). Så det har varit en helg i partyandans tecken. :)
Idag blev det heller inget ridanade då jag blev fast i kga pga min väldigt irriterande dumma bil som VÄGRADE att starta.. Men nu är den fixad i alla fall. Hoppas den fortsätter att vara fixad även imorgon när jag ska ta mig till jobbet. Gör ju min första dag imorgon på bredbandsbolaget.. Ska bli spännande.
Nej nu ska jag laga matlåda..
Kram
Sara och Star

Duktig

Idag red jag och star för Petra.. Det går verkligen bättre och bättre för varje gång.. och idag så gick det så pass bra att vi till och med fick berömm :) Hehe. Han gör verkligen sitt bästa med att försöka uppfylla mina önskningar mitt lilla hjärta..
Efter passet så red jag ut en kort sväng med Petra och Petrus. Petra är sjuk så vi tog bara en kortis..

Jag är såååå himla tävlingssugen när jag ser bilder på datorn från tävlingar vi varit på.. :) Men det får vänta tills i september.. och jag kan gissa att det kommer svisha till så är vi där :)

På måndag börjar jag mitt nya jobb. Ska bli spännande faktiskt.. Jag har ju inte gjort så mycket annat än frisör.. Förutom lundsberg då.. men det gills inte.. putsar bara fönster och städar..
Bredbandsbolaget blir det ju lite mer utmaning eftersom jag kommer att få lära mig nåt helt nytt.. Något jag ALDRIG har hållt på med förut.. Liiiite synd är det att de inte har mobiltelefoni.. Det jag känner att jag är mest insatt i faktiskt.. Men men.. jag är ändå förväntansfull över hur det kommer att vara.. jag gillar tekninska saker så det kommer säkert inte bli sååå svårt.. :)
Jag brukar lära mig fort bara jag får hålla på med det en stund.. klicka runt lite. Jag är ingen sån som kan läsa mig till saker.. jag är alltså mer teoretisk än praktisk.. :)

Imorgon kommer min stackars misshandlade dator att få sig en uppfräschning av snälla Erik. Han tar sig an den imorgon och ser igenom vad det är som inte stämmer.. och lägger till de program som saknas..
I gengäld så ska jag klippa han och så ska han få sig en ridtur på Star.. :) Det ville han faktiskt.. så det är inget jävulskap jag har hittat på själv inte.. Men star är ju den ultimata hästen att rida på om man inte suttit på en häst på över tio år :) så snäll som min lilla ängel är..

Nej nu ska jag sova.. det är ännu några dagar kvar på LS innan jag slutar.. Hela tre stycken faktiskt..

Ha de bra
Kram
Sara o Star


Ingen Billingeritt

Nej så är fallet. Det blir ingen Billingeritt för oss iår. Jag har fått ett nytt jobb och vet inte alls hur jag kommer att jobba. För våra pass kommer även att gå över helger och jag vill inte be om ledigt det första jag gör. Inte så bra intryck precis. Vi ställer in oss på en 80km på Fornaboda istället. Hade ju funderingar på att starta en 120km egentligen. Men eftersom det inte blir nån Billingeritt, som jag hade tänkt taigt en 80km på och känt av honom lite, så får det bli 80km på fornaboda istället och en 120km nästa år.
Måste prioritera min ekenomi före tävling.

Star har fått en medryttare nu som heter Madeline. Hon är faktiskt super duktig så vi är otroligt nöjda. Hon är redan fäst vid honom ( vilket inte är så svårt hehe ). Hon har haft honom i helgen nu när jag varit i falkenberg. Det verkar ha gått kanon. Skönt att man har hittat en som är både duktig, över 20 och kanon trevlig. :)
I onsdags så tränada jag och Jessica hoppning för Maria P. Det gick kanon. Star är ju självklart duktigare än sin matte.. Jag gör det bara svårare för honom. Jag kan inte sluta att titta ner på hindret när jag hoppar.. och det försvårar en hel del för stackars Star som ska hoppa över det. Men det är väl en träningsfråga antar jag.

Skänker en tanke till Kicki som hade sån otur i helgen så hon inte ens fick starta. Men de kommer igen, det är jag så säker på. Så fin som Sol är och så duktig som Kicki är så är det ett faktum :) kramar till dom.

Annars så vill jag säga grattis till alla godkända och ett ännu stort grattis till Frida Söderström som fick en 5:e plac. Vilken klubb vi har alltså.. och vilka prestationer :)

Nu ska jag kolla på när syster målar.. sen kanske det blir stranden innan jag ska börja tänka mig hemåt.

Ha de bra..
kram.
Kicki och hennes Sol, visst är de fina :)


RSS 2.0