Tappad mobil

Har tappat min mobil. Tappade den igår när jag va ute och red. :S Så just nu har jag ingen mobil alls.. Men ni som vill få tag på mig ring antingen salongen 055017415 eller på kvällstid till Tobbes telefon..
Får nog ett nytt kort imorgon eller onsdag. Så från och med senast torsdag så kommer jag kunna nås på telefon.

Kram på er

Da House

Ja nu har vi flyttat in ALLA grejer till huset. ÄNTLIGEN klara.. men nu är det bara resten kvar.. att packa upp allt också.. pust.. Tobbes mamma och pappa har flytt städat halva lägenheten, (det jobbigaste som badrum och bakom spisen och så). Så nu är det bara fönster och torka golv och några skåp kvar.
Sitter i huset nu och bloggar. Första inlägget härifrån :D Första av många många fler :D

Va precis ute och tog in hästarna och gjorde "stallet" (läs mockade, gjorde mat och hö)
Idag blir det ingen ridning.. hinns inte med.. men det är bara bra att han får stå i vila några dagar.. imorgon är det på´t igen :D

Undra om det kommer att vara snö kvar på hearitten?? Hinner det smälta bort? Tänk om det snöar?? Hmm. det är ju bara 3 veckor kvar.. EXAKT. Fy vad fort det går.. tycker det va nyss som sessongen va slut.. men nu är den igång igen..

Nej nu ska jag kolla runt på internet en snabbis sen blir det mer upppackning..

Kramar

Sista natten...

Sista natten i lägenheten idag.. lite smått sorgligt.. har trivits bra i lägenheten.. lagom stor och fin.. men det ska ändå bli skönt att flytta till ett hus där vi får renovera och greja så mycket vi vill.. Längtar efter vårat renoverade kök när det är färdigt.. kommer bli hur fint som hellst. Va med och la golvet i köket.. hur snyggt som hellst blev det.. grått klinker. Imorgon kommer alla vitvaror som vi köpt.. sen är det vara all el som ska dras och sen vattnet som ska fixas så det kommer upp i blandaren och sen ut ur kranen.. sen är det också köksön som ska byggas men den är så gott som klar.. för skåpen finns och bänkskivan.. de ska bara skruvas ihop och sättas ben på.. rundas lite i hörnen och stylas till :D

Imorgon bär flytt lasset av till huset.. sen söndag blir det städ dag.. usch flytt städa är aldrig kul. Och absolute inte toalett och kök.. köket är värst.

Igår red jag 17 km på Star med en snitt hastighet på13 km/h.. Han känns så fräsch nu.. känns hur bra som hellst.. om han bara kunde sluta upp med att fjanta sig så i skogen.. skygga för stenar, vajande grässtrån och snödrivor..
Ska försöka hinna rida imorgon och på söndag men det beror på hur vi hinner med allt med flytten. Känns som om det går i första hand just denna helgen i alla fall..

På torsdag ska jag och Star rida lektion för Maria klockan 11:00 Ska bli skönt att rida för någon igen.. har bara ridit för intruktör en gång på star och det va längesen.. då när jag red för Marine. Man blir ju alltid lite hemmablind när man rider sin egen häst och inte ser det från backen själv.. men att ha nån då som ser vad man gör och vad man ska göra är hur bra som hellst.. det kan man leva på ett tag :D

Sitter och kollat på XxX på tv.. rätt bra även om det är massa pang pang.. :D brukar inte gilla såna filmer.. men denna är rätt spännande.

Nej nu ska jag kolla vidare.

Missförstånd

Det har skett ett litet missförstånd tror jag.. det va inte meningen att låta anklagande eller sur eller nåt med det där med svettiga hästar.. det jag menade va mest bara att jag kände det lite som om andra i och utanför stallet tycker att jag plågar honom genom att rida honom svettig.. för när man tränar distans blir de svettiga och inte så lite heller.. och täcket va inte blött nät jag åkte men är JÄTTE tacksam för all hjälp med att en vänlig skäl bytte det.. grejen va bara att jag ville veta från flera om det va fler som tycker samma sak.. inte min mening att uttrycka mig fel.. för de som tog illa upp eller nåt så ber jag tusen ggr om ursäkt..


 


Dåligt..

När min syster va och hämtade Pumba i Lerum i söndags.. och påväg hem så upptäckte hon att han hade öronskabb.. Hon tyckte också att han vaväldigt smal. Så hon bokade tid hos veterinären och fick tid igår (tisdag) klockan fyra. När hon kom dit så kollade de upp honom och han hade inte bara öronskabb utan också en infektion i hela kroppen pga skabben. Och veterinären sa att han måste ha haft skabben länge för annars hade han inte fått infektionen och varit så undernärd. Så nu ska han gå på pensilin i två veckor stackarn.

Tyckte då i alla fall att vi inte skulle behöva betala någonting då veterinärkostnaden inte va speciellt billig. Så Tobbe ringde henne igår kväll och berättade vad som hänt och vad veterinären hade sagt om skabben och undernäringen.. För dom borde ha sett detta tidigare.. plus att de anda också måste ha samma sak. Men vi slapp att betala någonting för Pumba.. så nu är han i alla fall på ett bra ställe och slipper det där skitiga stället han kom ifrån. Min syster sa att det va jätte äckligt där och att hon bara ville ut därifrån..


Men för övrigt är Pumba jätte go och inte blyg alls. Han är en liten tuffing också.. Min syster har ju hund också men den är han inte rädd för heller.. Utan fräser åt honom och hotar med tassen om han är dum.. men backar gör han inte :D En riktigt liten tuffing det där :D


ÄNTLIGEN har jag köpt en egen gps igen.. Ska blir så skönt att få börja rida med en sån igen. Den borde komma idag då han skickade den i måndags eftermiddag. Köpte en lika dan som jag hade innan.. har inte så fett med pengar och den är billig och bra.. bara 900 för den.. och frakten bjöd han på.. tyckte jag va sjysst..


Igår red jag ca 20km.. Eller ja, vad jag tror i alla fall.. red på ganska bra i 1h 35min så det borde ha blivit nåt sånt.. Men från och med idag eller när det blir behöver jag inte gissa hur långt jag har ridit, utan jag kommer att VETA :D


Sitter och glor på tv just nu.. börjar kvart över ett idag.. Kommer sluta rätt sent idag då jag har en urtagning av löshår vid fem. Och imorgon kommer jag sluta  halv nio.. men börjar klockan två så jag kommer hinna rida på förmiddagen imorgon.. Gött. :D


Nej nu ska jag hitta på nåt mer :D


HA de..


Ps. Kommer upp med mer bilder på kissen sen när jag orkar hämta mobilen i sovrummet :D




Pumba och syrrans katt kiara


Snö.. pust

Pust.. snö igen.. gah ska det aldrig bli sommar eller?? Känns inte som det när det inte ens får bli vår ju.. och idag lyser solen på allt som om den vill håna en.. det kan väl regna så all snö försvinner.. Låter knöppt att jag vill att det ska regna men det går liksom fortare då än om det ska vara sol och -4 grader.. då smälter det ju aldrig om inte möjligtvis just där solen ligger på en stund.

Jag har som sagt ingen bil heller nu.. för den gick sönder i fredags. Så jag får cykla till jobbet.. eller ja.. igår cyklade jag till jobbet, men idag är det ju rent sagt livsfarligt att cykla.. det går jag inte med på helt enkelt.. jag kommer garanterat att ramla.. och jag tänkte inte utsätta mig själv för den risken.. tänk om jag bryter något.. då kommer jag inte kunna rida eller jobba.. och kan jag inte rida så kommer jag inte heller kunna tävla på hearitten.. och kan jag inte jobba blir jag fattig.. då är jag både halvt invalid och fattig och sur för att jag inte kan tävla.. SÅ jag tänker inte cykla idag.. det får bli fötterna som får jobba.. kanske bra träning inför vårruset.. Kommer dö då om inte annat.. haha.. jag har inte så bra kondis och jag hatar att springa ensam så det blir inte attjag tränar så mycket heller precis..

Ne nu måste jag packa ihop och dra iväg för det tar en stund att gå..

Nu håller alla tummarna och ber om att snön ska försvinna NU...

Kram på er

ps. Just ja fick reda igår på hur det gick med affe på djursjukhuset.. det gick bra.. han är bara blåslagen, därav smärtan.. men inget brutet eller av eller nåt.. så han kommer att klara sig med massa vila och så..

Flytt flytt flytt

Ja nu har allt dragit igång.. denna vecka kommer att vara stress stress stress.. för vi ska ha hunnit gjort köket sånär något färdigt för vi ska vara ur lägenheten innan söndag och då ska det vara städat också. Vi har lite kvar i köket att göra.. lägga golv sätta upp alla skåp.. måla bröstpanelen.. tapesera i köket och ardagsrummet.. etc etc etc.. Sen ska det packas och städas. Men det börjar verkligen syns att vi börjar komma någon vart. Det är ju nu det är kul :D

Igår så flyttade vi ur båda förådena.. och det är inte lite grejer.. utan MASSOR.. ALLA mina grejer från min gamla lägenhet låg där, plus en del av Tobbes grejer.. men inte nerpckat fint i lådorna som de va från början, utan vi har varit där och rotat med jämna mellan rum så allt låg liksom huller om buller.. men svarta sopsäckar blev våran räddning.. slängde ner allt i dom och in med dom i släpkärran och iväg till huset. Allt ska soteras sen.. när vi börjar med det :D hehe.. 
 
Idag så kommer min medryttare Frida att ta hand om star.. är verkligen jätte nöjd med henne.. hon är så duktig och vi har liksom samma synd på hur man tar hand om hästarna..

Är det fel om en häst blir svettig när man rider dem?? Jag vill inte att andra ska tycka att jag plågar star när jag rider honom svettig.. för jämnför jag honom med de andra som rider distans så är han en av de som svettas mindre..
Kommentera gärna om vad ni tycker?? Bra och kul att veta andras komentarer..

Nej  nu ska jag packa lite.. 

ha de. 
 


Träningsritt..

Igår va det träningsritt på A9 igen.. Hur skönt som hellst med fint väder och trevliga människor.. Jag alexandra och en till tjej red 30 km på 3h. Sen va det en grupp som red 23 km och en grupp som red 17 km.
Det va en trevlig runda och vi hittade nästan hela vägen :D Red fel på ett ställe men det va ingen skada skedd för vi hittade tillslut ändå.. :D När vi kom tillbaka så fick vi korv och lite dricka innan jag fick hoppa upp igen och rida hem.

Hade lite folk som skulle komma och fria mig vid fyra. Så det va bara att skynda sig hem för att duscha och sen åka till huset och möta upp alla.. Det va mamma, morgan, pappa, farmor, rolf och tobbes mamma och pappa. Vi åt grillad korv, potatissallad och tårta och kaffe..
Det finns tårta kvar så jag ska smaka lite när jag kommer tillbaka till huset :D

nej nu ska jag pallla mig upp..

kram kram

Kusinbarn

I onsdags klockan halv två fick min lilla kusin en son som ska heta Melwin.. :D Hon va bara två dagar försenad så han va inte överdrivet stor.. Har inte pratat med henne så mycket eftersom hon är kvar på BB fortfarande, så jag vet inte hur förlossningen gick.. Men bra antagligen eftersom han är ute :D hehe.. ska försöka åka och hälsa på när de kommer hem och ta lite kort såklart :D Dessa små småttingar är ju bara för söta.. tänk den dagen man får en egen (eller fler, man vet ju aldrig). Undertiden får jag mysa med alla andras bäbisar..
Måste försöka att hälsa på Elin Fossmo nån dag och kolla på hennes bäbis.. har sagt hundrafemtio ggr att jag ska komma men det blir ju aldrig av.. det är så när man jobbar och tiden bara flyger iväg.. herre gud vad det går fort.

Ska alldeles snart åka till mor och äta födelsedags middag.. jag har valt maten.. :D Modulas dipp heter den.. SKIT gott.. det är inte bara en dipp.. utan massa god köttfärs och massa grönsaker etc.

Syns imorgon alla distanssugna människor..

Härliga sol..

Idag började jag klockan två precis som alla andra torsdagar.. Skönt för då hinner man med att rida på förmiddagen. Och idag hade jag till och med tur med vädret. Hur fint som hellst ute jue. Tog lite bilder också när jag skulle ta in honom.. Han är bara för söt. :D

Idag red jag ca 15 km i lagom tempo. Vi njöt i fulla drag av det vackra vädret och den härliga ridturen.
Hoppas verkligen att det blir samma väder på lördag.. :D

Hopp imorgon blir man 24 år då. Gud vad tiden går fort. Tyckte nyss det va två månader sen jag sa att det va två månader kvar till jag fyllde.. tyckte nyss jag fyllde 20.

Börjar faktiskt gilla mina lockar nu.. ne är snyggare nu än de va när de va nygjorda.. får mer volym och känner inte mig tråkig och ostylad.. funkar bra med ansiktsformen.. så nu kan jag äntligen säga att jag är nöjd.



Star och hans bästis Satellit



Han är ju bara FÖR söt :D



Lilla inåt tåade sötisen


Bilolycka

Fick reda på i helgen att Affe va med om en bilolycka tillsammans med sin ny-gamla ägare.. Hon fick sladd på bilen och släpet och åkte in i snökanten på sidan av vägen och transporten välte. Den hamnade med lilla dörren neråt så de kunde inte ta sig in den vägen och se till han.. De ringde 112 och 10 min senare va polis brankår och ambulans där.. 20 min efter det kom veterinären.. De kunde inget göra innan veterinären kom och gav lugnande.. Han låg relativt still, men sparkade då och då och fick tillslut mellan väggen mellan benen.. Tillslut fick de ut honom och de fick honom till ett stall i närheten, där de undersökte honom. De hittade ett litet köttsår på ena benet men annars verkade han klarat sig bra.. Men nu några dagar senare så är han block halt. De fick alltså inte ta med honom hem utan han får stanna där han är. De tror att han kan ha en spricka i bogen.. de ska in och röndka honom och kolla om det är en spricka eller ej. Är det inte det får han åka hem.. är det en spicka så.. ja man vet inte vad som finns att göra.. han är ju ingen ungdom precis.. Jobbigt när man hör såna saker.. han är en speciell häst den hästen..



Affe i egen hög person, han som har gett namnet till vårat team.



I alla dall...
Jag kom ju på före helgen att jag ville permanenta mig. Jag har för övrigt VÄDLIGT rakt hår och väldigt platt.. Så jag ville ha lite mer volym och tycker annars att jag passar i lite lockigt hår de ggr jag har lockat det vid finare tillfällen.. Så igår så fixade Alexandra håret på mig och OJ vad krulligt det blev.. haha det tog mer än vi hade väntat oss så nu är jag världens krulltott.. Imorse efter duschen så fick jag först föna håret någolunda rakt och sen platta lite där jag ville ha lite platt och sen ta vatten och  krama upp lite lockar.. då blev det lite bättre.. fast efter hela dagen på salongen så har det krullat upp sig igen och är rätt jätte lockigt.. Nypermanentat hår är ju alltid lite lockigare i början och lugnar sig efter ett tag.. förhoppningsvis blir det samma på mig.. Men alla jag mött säger att det är jätte fint och lagom med lockar.. men man vet ju inte ifall de säger så för att vara snälla.. Hmm.. man undrar :D men men ändå kul med nåt annat.. :D Jag menar det är bara hår.. herre gud det växer ner och det finns plattång om jag nu vill ha rakt hår en dag.

Nej nu ska jag äta lite..

Kram


Tävlings bok och licens

Igår fick jag stars tävlings bok. Äntligen.. tyckte det lite väl lång tid för en bok där de skrivit Royal Star för hand.. Jajja nu är den här i alla fall.. Men väntar fortfarande på min licens. Det tar väl någon vecka till kan jag tänka mig. Jag tog ju lokal och va osäker vilka tävlingar jag fick tävla med det.. och som Camilla skrev på distansivamland.se så är det upp till 79km/T. Och jag funderade på att ev starta en 80 km/T på fornaboda.. (inte räkert dock) och blev då lite rädd att jag tagit fel licens.. men det går tydligen att uppgradera licensen när man vill. Så om jag känner då en månad i förväg eller nåt att jag vill tävla 80 så kan jag uppgradera det till senior. Skönt att veta.. kan sträcka mig ända fram till två veckor innan också sa de.

Nej nu måste jag jobba..

ha de


Nya skor

Idag fick Star nya skor ÄNTLIGEN.. fast när jag skulle ut i stallet va klockan halv åtta och det va tät dimma och mörkt.. så jag vågade inte rida ut.. får åka ut tidigare imorgon istället.. Kunde inte va ute när han blev skodd då jag jobbade men Camilla ställde upp och tog in och ut han..

I helgen är det träningsritt på A9. Jag ska vara med och rida 30km tänkte jag.. Den går ju lite tidigare också vilket passar utmärkt eftersom jag får folk hem på eftermiddagen eftersom jag fyller 24 på fredag (20/3). Det ska dukas i huset med mat och tårta som jag själv tänkt fixa.. tårtan kanske jag köper.. ska gå till ejes och kolla vad det kostar.. Har inte bjudit någon spec än.. utan de självbjudna är ju mamma morgan pappa farmor rolf tobbes båda föräldrar etc. Sen ska jag nog fundera på att även bjuda hem några vänner fast kanske lite senare efter all släkt. Får se om det blir någon fest.. har inte bestämt det än..

Nej nu ska jag fixa lite te och lägga mig framför tvn.

Kram på er


Va tvungen att ta en bild i solskenet när han fick gå ut utan täcke.



Han ska då alltid blunda på kort :D



Ett kort från i tisdags när jag va smått lycklig över den påslagna skon, men lyckan va kort eftersom han tappade den andra efter typ halva turen.. men ett kort fick jag i alla fall.

hahaha katter är kul :D


Mean Kitty song

Kollade på Tyra Banks show nu på morgonen och det handlade om " YouTube make me famous".. Det va massa roliga klipp bland annat denna sång


Sen va även hon svenskan med som spydde i tv.. och massa massa annat.. så nu ska jag kolla lite mer.. ska försöka börja med ryttar porträttet också.

Ha de..

Lite trött på det mesta..

Ja usch jag är lite trött på det mesta just nu.. blää.. allt bara skiter sig känns det som.. ibland, eller ofta längtar jag tillbaka till jag gick i skolan och bodde hemma.. då hade man andra bekymmer.. mindre bekymmer.. nu är man en såkallad vuxen och ska ta hand om sig själv.. har inte alls lust med det ibland.. det va så skönt ( när man tänker tillbaka nu ) när någon annan tog hand om en.. m
en men..

Star har ju som sagt tappat en till sko.. och det är inte alls lätt att få tag i en hovslagare som kan komma ut.. Kollade med Anders Hermann, men han kunde bara imorgon klockan halv två.. när jag är som mest upptagen.. pust.. har kollat runt lite om någon vänlig skäl kunde hjälpa mig att gå ner med star.. men ingen verkar ha tid.. min medryttare går i skolan tills klockan två och Hermann kunde inte senare eller tidigare än halv två. :S 
 Per kunde inte komma förens måndag.. och då har star så gott som stått i två veckor.. visst lite kortare pass har det blivit på banan utan sko, och sen hann jag ju rida 18 km i tisdags innan skon ramlade av..

Jaja så är det..
Nu måste jag äta lite så mitt dåliga humör går över.. det har en tendens till att bli rätt hett när jag är hungrig.. (vilket tobbe brukar utnyttja och reta mig, tycker han är skit kul, jag också när jag väl ätit.. men inte undertiden grrr)..


Kram på er

Varför?!

 Ja det är många varför just nu.. varför ska alltig kosta så förbannat mycket pengar.. JAG HATAR PENGAR.. eller mer att allt ska vara så förbannat dyrt.. ALLT man gör måste kosta pengar.. PUST.. Har så fasansfullt dåligt med pengar just nu.. och att köpa ett nytt träns etc va kanske inte mitt smartaste drag.. men men så är det.
Sen så va ju hovslagaren ute igår och slog på skon som han tappade.. det är egentligen tid att sko om så han skodde den foten och skulle komma tillbaka till veckan och ta de andra tre.. min reaktion va.. - Men kan du inte ta båda fram så blri det liksom jämnt..
Men han sa att det inte hade någon betydelse.. så så fick det bli..
Skulle rida efteråt.. eller ja några timmar senare.. och gör iordning allt och rider iväg.. halvvägs hem så låter det konstigt i skorna tyckte jag.. (han har sulor på alla utom den nyskodda) så jag tänkte att det kanske va för att han saknade sula på ena.. men ändå stämde det inte.. sen när jag kom ut på asfalt så hörde jag hur det verkligen klingade.. så jag hoppade av och kollade.. jojomän nu va den andra skon lös.. FRAM.. ÅHH.. det va bara att rida hem och försöka få av skohelvetet.. och HUR lätt är det liksom utan verktyg? Stod tillsammans med min medryttare med en tång och försökte först bända av den.. men det gick inte.. så vi började pilla ut sömmen ur skon.. tillslut efter typ 30 min fick vi av den... och vi lovade oss själva att ALDRIG bli hovslagare.

saker och ting går verkligen emot mig nu alltså.. all tur har vänt.. =( Tycker det bara är en massa motgångar nu.. Usch.. Jaja får hoppas att det kommer en vändning snart.. VÄLDIGT SNART om jag ska orka med allt detta..

nej nu måste ja till stallet.

Kram på er och hoppas ni har det bättre..


ROSA..!!

Igår kom mina roda grejer :D ridbyxor och träns :D.. Plus att jag tryckte mina kläder som jag köpt hos tobbe (tröjor). Skit snyggt blev det. Så jag va ju tvungen att ha på mig det igår i stallet... även  om jag inte skulle rida.. Provade tränset på star och det va SÅÅÅ fint.. :D Tog en bild men han ville inte riktigt stå still så den blev lite suddig men man ser ju vad det är :D hehe.. såå nu är vi fit for fight.. nästan.. nästa helg kommer min syster med resten av grejerna :D Transportskydd och täcke.. :D Tänkte köpa svart fleece och sy på det rosa täcket så det blir två färgat. Blir så väldigt mycket rosa annars.

Nu är det bestämt vem som kommer bli min medryttare.. Hon hon heter Frida och är 19 år och kommer härifrån kristinehamn.. En duktig ryttare som verkar ta hästen i första hand.. verkar vara ansvarsfull och gillar fart och fläkt :D Så det kommer säkert bli lite hoppning för star i framtiden.. inga JÄTTE hinder men mer gymnastik hoppning.. bra för musklerna och balansen..
Hon kommer idag igen så ska vi gå igenom alla sysslorna.. så hon lär sig rutinerna. Även på fredag kommer hon och så får hon göra allt själv men jag går efter ifall hon vill fråga nåt eller glömmer nåt (det är hennes egen önskan).
Tror det kommer gå skit bra faktiskt.

Ska försöka när jag får tid ork och råd att köpa ett nytt bett åt star.. han har bara ett.. och skulle vilja ha ett till.. ett eggbett.. nu har han ett vanligt vattenbett bara.. jag får för mig att det kan nypa i mungipan när det är ledat.. Nu har jag inte sett att det gjort det.. men affe fick gärna skav där efter en lång ridtur.. men på honom  fick man ju halvt som halvt hänga i bettet.. Kan vara en orsak.
Men ett eggbett har ju inget som kan nypa så jag tänkte att det skulle vara bra :D så jag får se när jag hittar nåt bra så köper ja det  :D får ju inte kosta hur mycket som hellst heller..

här kommer lite bilder :D


 Som sagt.. en suddig bild, men den bästa av de jag tog :D


Värsta poasen.. hehe.. ser ut som jag är gravid.. haha MEN JAG LOVAR DET ÄR JAG INTE..



Taget i hissen ner.. haha.. och det är väldens ljus där inne så allt blir mycket ljusare än vad det är :D



Tränset när det precis är urtaget ur kartongen på jobbet :D Snygg tvättmaskin i bakrunden :D



Kartongen precis öppand :D En trevlig syn :D


Städning.. men mer är det kvar

Har precis städat färdigt lägenheten nu.. men MASSOR med disk och massa saker och dammsuging etc. Men nu är det i alla fall fint i lägenheten.. nu är det bara salongen kvar. Pust.. jaja men där får jag hjälp i alla fall.. ska alldeles starx till mamma och skriva ut lite räkningar till dom på salongen.. :D det är i alla fall lite kul :P

Nej nu ska jag åka.. ha det.

Kram

High school musical 3

Det har varit en dans relaterad kväll ikväll.. Först va det let´s dance och sen va jag och hyrde high school musical 3.. Gud vad man drömmer sig in i rollen som dansare.. särskillt i filmen high school musical.. har sett alla filmerna och jag tycker dom är så bra. Jag gillar musikaler för övrigt.. hade jag varit bra på att sjunga och lite mindre blyg för att stå i centrum så hade jag försökt vara med i en för längesen i en.
På min fasters bröllop fick jag lära mig en massa danser.. min ingifta kusins pojkvän lärde mig.. de tävlingsdansade. Fick lära mig tävlings bugg, tre manna bugg och vals och foxstrott (eller hur det stavas). Och ärligt talat så är det ju HUR kul som hellst att dansa.. Men man ska ju ha någon att dansa med.. och någonstans att vara och någon som lär en. MEN vi bor i PYTTE LILLA kristinehamn, och här finns det ju inget sånt.. Även om det fanns så skulle det vara svårt att hitta nån seriös person att lära sig dansa med.
Hade man bott i en storstad hade det ju inte varit några som hellst problem. Men men.. jag har ju ridningen som min stora passion.. vilket det också är.. men det skulle vara väldigt kul att lära sig att dansa på riktigt.. Pardans alltså.. inget sånt där hopp och studs ensam inte.. nej nej.. utan de här traditionella danserna som är med tex. i let´s dance. Tänk om man kunde få vara med där.. men tyvärr är jag inte kändis så risken är ju inte så stor.. och min blogg är ju inte lika poppis som blondinbellas så jag kan inte bli känd på det sättet heller.. inte för att jag skulle vilja bli det genom att blogga.. hmm kul arbete att sitta och blogga flera timmar om dagen om allting.. framför allt kläder.. är inte speciellt intresserad av kläder mer än att jag vill att det sitter snyggt och är skönt.. Sen det där med mode är inte så intressant.. visst jag använder väl inte helt ute grejer.. men vissa saker är bara för mycket. Tacka vet jag jeans och t-tröja eller nån fin långärmad om det är kallt.. det är bekvämt, sitter snyggt och alltid inne.. neutralt med.. :D Sen kan man liva upp det lite med lite färg.

Gud va jag skriver.. man kan ju tro att jag inte har nåt att göra.. och det har jag inte heller.. Men en sak är säker.. jag skulle aldig åkt till stallet idag.. för idag måste det vara min olycksdag.. Det första jag ser är att stars täcke är trasigt.. IGEN.. och sen när jag står och mockar ser jag blod på han ben.. han har fått ett sår som ser ut att vara efter en brodd.. ingen farligt för han va varken halt eller hade ont.. sen efter det när jag ska kratsa hovarna så ser jag att han har TAPPAT EN SKO.. Det va så fint avtrampad att det inte ens syntes att han inte hade en sko där.. foten va varken trasig eller rispad av sömm. Såg precis ut som om den liksom bara hade fallit av.. att sömmen liksom bara hade släppt.. eller att det aldrig hade suttit en sko där.. Men SUCK.. nu måste man få tag i någon som kan slå på den åt mig.. Som tur va hittade jag den i hagen.. helt oskadd.. inte böjd eller nåt.. Sulan va också kvar.. hel och intakt.
Frågade runt lite om någon visste någon som kunde.. fick några svar och ska försöka få tag i någon imorgon.. i värsta fall om de inte vill komma får jag åka dit med honom.. gah.. tröttsamt.. med allt på en gång också..

Fast lite bra saker har hänt idag.. Min syster va ju som sagt på Gekås (ullared) idag.. vi ringde videosamtal när hon va på hästavdelningen :D Hon hittade rosa transportskydd 200 kr för alla fyra.. Ett fleece täcke i rosa 149:- och en grimma i rosa 30:-. Massor av grejer för bra pris.. transport skydden är jag mest nöjd över.. det är såna höga som går upp en bit på benen.. snyggt. :D Sen lite svarta dikaler på dom blir det perfa vettnu :D
Hon köpte en lattbur också.. en sån som man transporterar katten i.. Jag/vi får ju våran katt när min kära syster kommer den 20 mars.. (på min födelesdag by the way) och då tar hon med sig katten.. :D Lilla pumba. :D

Hmm jag har verkligen ingenting att göra.. Tobbe är jätte sjuk och bara sover den stackaren. Själv är jag bättre och kan inte sova.. Abstinensen börjar ta form nu.. att vara still alldeles för länge är inte min grej riktgit.. inte Tobbes heller.. han mådde ännu sämre under dagen för att han inte kunde åka till huset och fixa.. men han orkade verkligen inte.. vilket jag förstod.. och hade han försökt åkt hade jag stoppat honom.. man måste vila för att bli frisk jue.
Ska väl snart lägga mig och kanske läsa lite.. håller på att läsa Harry Potter för typ hundrade gången eller nåt.. Läser igenom alla sju lite då och då.. Hur bra böcker som hellst.. de kan jag verkligen rekomendera.. För varje gång jag läser dom blir de bara bättre och bättre.. Men jag är lite så.. jag kan se en film som jag tycker är bra gång på gång på gång på gång utan att tröttna.. men då ska jag verkligen tycka de är bra.. precis som harry potter filmerna och Mama mia och narnia. Tröttnar aldrig på de filmerna.. Jag har kollat på Harry Potter och den flammande bägaren typ tusen ggr.. för när jag bodde i min etta i kga så somnade jag till den filmen varje kväll.. så jag kan nästan alla repliker i den filmen. :D Men jag tycker fortfarande den är jätte bra. Fast jag blir lite sömnig av den.. men det beror på att den påminner om förut när jag somnade till den och sov hela natten till den filmen.. för när den va slut började den om igen :D
Det låter lite tokigt men så är jag :D

Fick förresten ett sms idag om att mina grejer va påväg :D fast det kanska jag redan skrivit :D ops :D Men jag är så förväntansfull över hur det kommer se ut :D Fast jag tror det kommer bli alldeles jätte bra. :D Kul med nya ridbyxor också. :D
Pratade med Alexandra också och hon skulle kolla med en släkting till sig som är motivlackare om han kanske kunda lacka min hjälm :D Antingen svart med rosa dikaler eller tvärtom.. Får se vad jag vill när det väl kommer till kritan om det överhuvudtaget blir nåt :D Annars måste man väl kunna höra av sig till en vanlig lackfirma? Jag menar om man tar svart, det lär ju finnas överallt.. jag menar det finns ju många svarta bilar liksom.. :D

Nej nu ska jag sluta.. man ska ju orka läsa allt detta också.. även om det mesta bara är nosens.. om dans mode hästar filmer böcker sjukdommar etc etc.. :D har ändå fått med en massa..

Ha det bra nu
Och godnatt.


Tyvärr

Tyvärr så klarade jag mig inte från magsjukan :S Tyvärr så blev jagnog smittad redan innan han bröt ut.. men jag fick en lindrig form av det.. har inte spytt eller så.. men jag har ont i magen och lite så.. Tobbe har spytt en massa och är mer sjuk än jag.. så jag får ta hand om honom :D

Ska alldeles snart palla mig iväg och gå ut med Wilma.. (Tobbes mammas och pappas hund). Dom är i utomlands i cambodja. Det är en av anldeningarna att jag inte vill ha en egen hund är att man slipper gå ut med dom när man tex är sjuk eller nåt annat.. jag gillar andras hundar hemma hos andra.. för då har inte jag ansvaret.. det räcker med en häst. Och snart en katt.. (Pumba) :D

Min syster är på Gekås nu.. ska köpa på mig lite kattsaker och nåt rosa hästgrejs om det finns.. hihi och mina saker från mia (distansritt.nu). Sen lite smink..

Just ja.. igår när jag skulle använda min NYA mascara som jag bara haft i EN vecka.. när jag började med ena ögat va allt frid och fröjd och precis som vilken mascara som hellst.. men när jag skulle ta mer mascara till det andra ögat så gick borten AV.. AV.. fattar ni.. den gick bara av.. bara sådär.. jag gjorde inget konstigt med den.. bara precis som vanligt. Men den gick AV iallafall.. hmmm... dålig kvalité tycker jag.. usch.. och sååå klart så har jag inget kvitto kvar så jag kan inte reklamera den heller.. jaja.. nu har jag ingen mascara i alla fall.. får helt enkelt palla mig iväg och köpa en ny..  pust.. jag som nyss lagt pengar på en.. jaja inget att göra åt...

Måste försöka rida star idag också.. kan försöka ta ett pass på banan kanske.. eller nåt.. får se vad jag orkar med.

nej nu ska vi dra och gå med Wilma pilma..

Ha de..

Magsjuka..

Jahopp då va det bara en tidsfråga innan jag får magsjukan då.. Tobbe fick alldeles nyss springa på toa och spy.. GAH.. jag vill inte ha det.. jag HATAR att spy.. jag är så kräkmagad så jag spyr när andra spyr.. och när jag själv spyr så spys jag ännu mer för jag blir så äcklad av det. :S
USCH..

ja ja.. får hålla tummarna att jag har ett starkt imunförsvar..

Blocket.se

Igår så la jag ut en annons på blocket om att jag letar medryttare till star.. Får se om det finns någon som vill och kan hjälpa mig med star.. är ju rätt viktigt att personen i fråga är kunnig, orädd, bestämd men ändå mjuk.

Gick upp klockan sju idag för att släppa ut hästarna.
Det är alltid lite kul att komma till stallet på mogonen.. alla hästarna är så glada att se en. Alla gnäggar mjukt och tittar glatt på en när man kliver in genom dörren.. Star i sin tur slutar inte gnägga och "mullra" förens han får sin mat.. SÅ man undrar ju om de verkligen är glada att se just mig.. eller om de bara tänker att.. -JAH. Nu kommer maten.
Men det är mysigt att tro att det är mig han blir glad att se. :D

Fick ett bra svar på om jag va tvungen att vacc star innan hea.. men det behöver jag inte.. Eftersom den går ut den 24/4 så gäller den fortfarande under tävlingen.. så jag bokar tid till honom till efter ritten så det blir gjort.

Nej nu ska jag vila en stund innan jag ska tillbaka till stallet för att rida lite.

ha de bra..
kraam

Licens, tävlingsbok, vacc och medlemsavgift

Igår va jag duktig och betalade in licensen och tävlingsboken och medlemsavgiften.. :D Så duktig så :D
Fast när jag satt där och skulle betala in licensen blev jag lite fundersam.. vilken ska jag ta?? Lokal licens eller senior licens?? Hmm vad är det för skillnad.. och vilken av dem ska jag ta?? Så jag tog lokal och skickade ett mejl och frågade.. är det fel får jag lägga till pengar så jag får rätt..

Kollade stars pass idag och såg att hans vacc går ut den 24 april.. Då blev jag också lite fundersam.. kan man tävla den 18 april utan att vacc han innan? Eller måste jag vacc han nu?? För jag menar kan jag vacc han efter tävlingen är ju det bättre  för ekonomin just nu..
Vad tror eller vet ni om allt detta??

MVH Sara

Längtar efter mina saker

Sitter här och längtar efter mina saker som ska komma snart från distansritt.. Har beställt träns,tyglar, ridbyxor och nummerlappshållare.. Ska även beställa tävlingsbok och licens till mig.. Har inte gjort det än dumma mig.

Längtar också efter hearitten.. och A9 ritten.. och sydnärke ritten.. och fornaboda ritten.. och sen bara tre dagar efter fornaboda är det avresa från arlanda flygplats till spanien i två veckor. :D

Nej nu ska jag fixa lire grejer.

ha de.

hus hus hus

ja det är en massa hus grejs nu vill jag lova.. haha.. massa rivning och grejning :D men det är rätt kul när det är till en själv liksom :D
Längtar dock tills det är färdigt och vi får flytta in och booooo.. :D

Kram på er..

en till

det kommer en till tjej på torsadg och provar star.. har funderat lite fram och tillbaka på tjejen som va och provade star igår.. hon är rätt osäker bland hästar och star som själv är rätt osäker och harig behöver en ledare.. så jag tror inte de passar så bra ihop. Men får se hur denna tjejen som kommer torsdag är.. :D
Klippte henne på salongen när vi kom in på det.. så vi sa att det skadar ju inte att prova liksom.. det kanske inte alls passar. Man vet aldrig.

Vi ska ha som ett "öppet hus" egentligen till helgen.. men vi tänkte fel om när annonsen skulle vara lämnad till NKP.. vi tänkte onsdag morgon.. men det är IDAG innan tio.. och jag har varken hunnit prata med Jerry eller gjort färdigt annonsen :S Så antagligen kommer vi flytta den till nästa helg för att få med annonsen i tid eller så föröker vi få med den till fredags tidningen. har pratat med jenny och för henne går det bra.. ska bara kolla med Alexandra och Malin så det är ok för dom.

Har ju tingat en kattunge som är lev.klar den 24mars.. har inget numer till dom utan bara mejl.. och jag skickade häromdagen och frågade om vi kunde hämta kissen den 22 mars.. (söndag istället för tisdag) men jag har inte fått nått svar.. kollade annonsen igen med det finns inget numer där heller. :S hoppas hon svarar inom kort.. vi är ju så inställda på att få våran kisse nu ju.. lilla pumba :D

Nej nu ska jag fixa till mig för jobb. :D

Kram på er

Medryttare

Idag kommer den andra tjejen som ska prova att rida star.. Får se hur det går :D, fast det går säkert bra.. star är ju inte så svår precis..
Som ni redan vet så är det ju en liten avlastning för mig nu när vi köpt hus och ska renovera etc. Så behöver vi tiden.. och ska jag hinna me och rida också så kommer jag bara hinna med huset på helgen och då kommer det ALDRIG bli färdigt. Men med lite hjälp några dagar i veckan blir det prima.. :P

Har fått en sån hiskelig träningsvärk efter allt rivande.. hahaha.. kofoten va kul med ack så jobbigt.. och det fick jag känna på igår HUR jobbigt det egentligen hade varit :D TRÄNINGSVÄRK i bött :P

Red star igår igen eftersom träningsritten va rätt lugn så tog jag en liten runda idag också.. han va väldigt pigg (läs pigg som lite mer framåt, inte het, det är inget star vet vad det är haha) och fräsch. Känns så skönt att det börjar märkas skillnad på han uthållighet och kondis :D då ser man faktiskt resultat i all träning och slit.

Nej nu ska jag ge mig iväg och möta upp den tjejen som ska prova star. :D

Ha de..

En riktig söndagsmorgon

Idag har jag verkligen haft en riktig söndagsmogon men sovmorgon till tio och bara slappat framför tv:n och datorn.. HUR skönt som hellst.. Men snart måste jag börja min dag.. ska till stallet och ge lunch åt hästarna och fixa lite. Kanske ta mig en ridtur..

Ska till kga idag och hälsa på min kära kusin vitamin.. Ska klippa och färga henne och hennes kille.. Hon ville ha det fixat innan hon får barn. Ska ha nu i mars.. kanske blir på min födelsedag :D hehe..

Idag eller imorgon kommer det en tjej som ska provrida star.. letar ju efter en medryttare nu när vi har fått huset och allt.. Kommer ju ha massor att göra med renoveringen etc. så det känns som om jag behöver lite hjälp. För han behöver ju ridas regelbundet om jag ska tävla i sommar.

Nej nu ska jag ge mig.. kolla runt lite på internet innan jag åker till stallet.

Ha de..

RSS 2.0