Falkenberg och Ullared

Japp igår bar det av till falkenberg tillsammans med min lilla syster. Hon skulle dit och packa ur lägenheten.. Och ville ha lite hjälp.. Tänkte att det kunde man ju göra så kunde man även passa på att gå på Ullared också. :D Behövde en massa häst saker så som vintertäcken och regntäcka plus lite andra saker..
Vi skulle egentligen ha gått på Ullared samma dag som vi skulle åka hem.. men när vi varit iväg och handlat flyttlådaor och packat allt som går att packa så tyckte vi att vi lika gärna kunde åka idag (måndag). Så det gjorde vi :D så vi har precis kommit hem därifrån nu.. eller ja det va nån timme sen om man ska vara noga. :D

Men hittade det jag skulle ha i alla fall.. och lite till :D hehe.. som alltid.. det går inte bara att gå in där och inte handla mer än det man planerat.. för det finns ju verkligen SÅÅÅ mycket att handla där.
Men det blev i alla fall:

1 vinertäcke
1 regntäcke
3 schabrak
1 reflex grimma
1 reflex jacka
1 rosa stall väst
1 rosa tröja
1 t-tröja
3 sminkremover servetter
1 pincett
1 smink pensel
1 väska
1 BH
1 trosa
1 pkt strumpor
1 Ljud bok (sista delen av Twilight, "så länge vi båda andas" )

Det va allt jag faktiskt kunde komma på just nu :D

Nej nu ska jag gå in och spela lite mer farmville :D

Ha en bra dag

Kram

Cantanja och Star







Lite bilder som jag fått av Madelene Lönnroos på star och catanja. Det är en kille som heter Anders Wittur som har tagit korten. Enyoj

Farmville

Som sagt va jag hos Elin i söndags och hon visade mig farmville på facebook.. Det är ett spel där man har sin egen farm. Man sår och odlar olika saker och sen kan man ha djur så som hästar och kaniner, kor och får.. Det är faktiskt ganska kul :D Hehe.. så jag har blivit en liten stammis på pressbyron.. :D eftersom intrernet hemma inte fungerar så kostar det 19 kr för en timme här. Så här har jag hängt de senaste dagarna :D hehe.. Längtar efter mitt bredband. försökte ringa till tre butiken innan men fick inget svar.. det är alltså så nära att jag snart köper ett nytt.. det är USB:n som är trasigt.. kanske till och med blir att jag måste köpa ett nytt.. Får se.. men hatar att vänta..

Ikväll blir det lite ridning :D

Fick bilder av Madelene Lönnroos på Star och Catanja.. tänkte jag skulle lägga ut dom här senare. Kan inte göra det här eftersom datorn inte har nåt skrivbord så går det inte spara ner bilderna för att kunna flytta dom hit.
Men ska till mamma ikväll för att betala räkningar så jag fixar det då..

Kram på er

Allt om lite

Ja just nu händer det inte så mycket inom Stars träning.. Han går fortfarande rätt lugnt fram. Har ridit en del dressyr och så. Men inget mer avancerat. Ska väl börja ta tag i han så snart som möjligt igen.
Har nästan bestämt mig helt för T80 på fornaboda.. Har inte anmält mig än.. Alexandra har lurat in mig i sin vidskeplighet att man ska anmäla sig precis innan anmälningsdatumet går ut.. :D hehe.. Så nu vågar jag inte anmäla mig för tidigt för då händer det säkert nåt. Se på hur det blev med Affe.. Jag anmälde mig rätt tidigt till fornaboda.. och vad händer.. jo han går och får korsförlamning två veckor innan tävlingen..
Men i alla fall så känns star precis som vanligt.. pigg och fräsch. :D

Igår så va jag och hälsade på Elin och hennes Thea.. Vi gick och åt pizza, gullade med Thea och pratade massa strunt :D hehe.. Va hur trevligt som hellst :D
Tobbe skickade runt nio och frågade vart jag hade tagit vägen :P hehe.. han va hungrig och hade gjort tacos hehe.. Nyttig dag för mig igår.

I lördags så red jag först en lugnt skritt tur på Star 7km. Sen åkte jag över till storfors och red tillsammans med Alexandra på en av hennes hästar.. Först red jag Barrax och sen bytte vi efter halva så jag fick prova Chatero :D Han va häftig att rida.. riktig stor häst galopp hade han :P
Tråkigt nog tappade Barrax en sko. Igen.. tråkigt det där :S
Alexandra gick tillbaka med honom.

Sitter just nu på pressbyron och skriver då min dator fortfarande inte fungerar.. eller ja.. mitt mobila bredband. Det är ju inlämnat men jag har inte fått tillbaka det än. Undra om det gick att laga eller om jag är tvungen att köpa ett nytt.. Vore ju kul att veta liksom.. så man får tillbaka internet hemma någon gång.. känns dumt att behöva betala på något man inte kan använda..


Dressyr vs Lillasyster

Idag så va min syster med mig ut i stallet för att hjälpa mig att at lite kort när jhag red star på banan.. Har velat gjort det länge men har inte haft någon som velat följa med och hjälpt mig.. men idag så skulle min syster in hit till kristinehamn så jag haffade henne:D
Här kommer lite från dagen.. resten lägger jag ut på pixbox.. lägger även ut billingeritten korten nu..
www.arabianflame.pixbox.se






Syrran fick också prova i leggings och ballerina skor :D

Billingeritten vs Star & Catanja

Igår så gick billingeritten av stapeln.. Vi åkte hemifrån kvart i sex och fick följe tillsammans med Team Norberg (teamnorberg.se). Vi kom fram strax efter sju och förbes började halv nio. Så vi hade lite dö tid där emellan men passade då på att packa upp och äta..

Star gick igenom förbes utan anmärkningar.
Starten gick klockan elva.

När vi red fram som bäst kom det fram en tjej på ett vitt sto och presenterade henne och sin häst som Madelene och Catanja. Hon berättade att Catanja och Star hade samma pappa.. Jag blev helt paff och väldigt glad att Star faktiskt har syskon.. och kul att ven möta henne ute på distans banorna..

Banorna va väldigt fina.. lite små blött här och var men det va inget farligt. Det va mycket skog att rida igenom vilket fick en att tänka efter hur man red.. Det märktes på Star att han tyckte det va roligare än att bara rida på slät grusväg.. Han fick använda fler sinnen än springa sinnet :D

Vi gick i mål på en 5 plats.. Vårat första upplopp ägde rum :D Han hade hur mycket krafter kvar som hellst. Behövde inte driva speciellt utan han fattade vinken och sköt iväg som ett skott..

En liten incident häde vid mål som fick konsikventer senare. Jag och Natahalie red in på fel sida av målstolpen så vi fick vända och srpinga tillbaka.. så alexandra och madelene kom in före oss.. men sen när de ropade upp paceringarna så säger de att jag kom före Alexandra. Hmm det va ju inte sant.. men de kunde tydligen inte ändra på det för dommaren som satt vid mål påstod att det va jag som kom först.. så jag kom egentligen in på en 6 plac och Alexandra på en 5 plac. Men men så kan det bli.. och vi fick ju båda en plac i alla fall..

Här kommer lite bilder från dagen..
Lägger ut resten på pixbox senare.




 Efter prisutdelningen va man ju tvunge att posera så man har minnen :D


Värmlands ekipagen som tog hem varsin placering i 50km klassen.
Från vänster: Nathalie Löfdahl Hellström med Faldor
Alexandra Norberg med Barrax
Och så jag och Royal Star :D


Här är nästan alla med från pris utdelningen. Bara ettan som inte hela kom med.
Men den hästen med blåatäcket som Star tittar på är Catanja.. Han syster.

Nej det va alla bilder ni fick se.. :D eller snarare alla bilder jag orkade ladda upp nu.. resten kommer till pixbox.. men inte än..

Stegring

Mmm det är just den fula ovanan som Star har börjat med.. Han gör det visseligen endast när jag Longerar/tömmkör.. Men det är ju rätt irriterande eftersom det kan ju börja komma även när jag rider sen.
Han brukar göra det i samband med att jag försöker smacka på honom framåt.. så springer han först som en galning sen gör han tvärnit och stegrar sig.

Igår när jag tömmkörde så fick han för sig att stegra sig, då fick jag nog och ryckte till lite i tömmarna och röt... Då stegrade sig han ännu högre så han slog över och ramlade baklänges.. Tur som det va så va vi i paddocken där det är rätt mycket sand och väldigt mjukt så han slog sig inte.. Men jag hoppas det skrämde honom så han  slutar.. för det kan ju bli farligt om han fortsätter med de där dumheterna..

Självklart så blev man ju lite orolig efteråt när man lugnat ner sig och började söka igenom honom efter sår/skador. Men inget syntes.. Inga ömma ställen eller nåt.
Idag så red jag ut en mil ungefär och han va precis som vanligt.. Rätt pigg faktiskt för att  vara Star.. Pinnade på som aldrig förr :D

Tror stegringen kan bero på att han  blivit modigare och kaxigare.. Han tror han är tuff. Sen även att han har muskler och ork gör ju sitt till också.

Nej nu måste jag äta.. har inte hunnit äta speciellt idag.. även om jag varit ledig har jag haft fullt upp. Fast ändå sköna och softa saker.. Imorse så lyssnade jag på ljudbok i 3 timmar :D Sen va jag och syrmin i K-stad och kollade runt lite sen har jag som sagt ridit..

Ha de bra..

Lite allt möjligt.

Ja det va ett tag sen jag kunde skriva nu.. Det är så att mitt internet har kollapstat.. Har ett sånt där mobilt bredband via ett USB minne.. och det lilla USB minnet fick för sig att sluta att fungera en dag.. Datorn tog inte ens emot den.. inte en suck av liv i det.. så jag fick åka in till karlstad och lämna in det på 3.
Passade då på att dra ut till Coop Forum Bergvik och kollade in deras häst avdelning.. Ganska stor faktiskt.. hade väntat mig mindre.. Inhandlade ett nytt bett, Hästgodis (måste ju fjäska för han nu), två syntet sadeljordstunnlar, En grimma, en flugband och en flaska med innehåll som luktar mint som man masserar med (minns fansiken inte vad det heter nu bara för att jag ska skriva ner det :D Men det kanske klickar till innan jag skrivit klart.

Som sagt va ju ET ute och kollade igenom Star. Han hade en låst bog och spända muskler i rygg och länd samt att hon hittade vart sträckningen satt.. så hon behandlade och grejade, va skit spännande att se faktiskt. :D
Star har i alla fall varit jätte fräsch sen dess under våra ridturer..

Igår va jag i bjurstjärn och red.. Har ju köpt en ny bil (volvo 855, grön) som jag kan dra släp med :D Är så förbannat lycklig över det.. Har jämnt fått krångla med att låna bil av någon om inte Tobbe kunnat vara med och kört. Han har ju mazta pickup, men jag får inte dra med den på min B-körkort. Men nu får jag dra 1530 kg på mitt körkort :D hur bra som hellst :D Slipper jag ta det där förbaskade E-körkortet.. I alla fall tillsvidare. Någon gång ska jag ta det i alla fall..
Men tillbaka till saken, va till bjurstjärn igår med Star och red på lite andra vägar för en gång skull. Kul att komma iväg lite. Vädret va exemplariskt.. inte för varmt, inte för kallt, men ändå sol och fint.. red visseligen på eftermiddagen vid fyra.

Idag så va vi ute på en 20 km runda.. Mycket trav.. en del galopp också. Vi tränar inför Billinge.. som blir av.. :D Längtar efter att komma iväg..
För övrigt flyter allt på bra tycker jag.. Har hopptränat lite med Star för instruktör och det gick hur bra som hellst.. han är duktig.. även fast jag känner mig som ett blåbär hehe.. Men det tar sig.. vi har kommit så pass långt att det inte blir ett stötigt hopp utan att det flyter på bra över :D

nej nu ska jag betala mina räkningar och sen åka hem. (är hos mor) Det blir tacos och film ikväll :D MYYS faktorn är hög :D

Ha de bra så syns vi på Billinge om jag inte hinner skriva mer innan det :D

RSS 2.0