Affe och Barrax

Va ju som sagt i storfors igår och red tillsammans med Alexandra och Barrax. Liten utflykt för mig och Affe, nyttigt och bra träning. Vi red 13 km ca. I lagom tempo. Tobbe och Stoffen va med och hinkade så snällt. Måste ju träna på att man faktiskt möter folk i skogen som ger en vatten och konstigt nog häller vatten över en.. Affe har haft ganska svårt att accepterat det.. men det blir bara bättre och bättre faktiskt. Han ser fortfarande väldigt skeptisk ut, men han står still nu och låter en hälla på han. Förut som sprang han undan, eller snarare hoppade undan. Han gjorde ju det på A9-ritten så jag trillade av :D hehe. Hade inte fötterna i stigbyglarna då..

Efter ridturen så åkte vi och badade. Skönt som fan va det. Sen tillbaka, lastade och åkte hem. Va hemma runt halv elva.

Ikväll blir det dressyr träning. Den blev flyttad från fem till kvart i sex.
Hoppas det går vägen och att hon kan komma med många tips och råd.

MVH

Stämplad

Igår va det så himla varmt när jag va i stallet att jag inte orkade rida. Jag spolade affe med svalt vatten, och han tycktes gilla det. Men kanske inte så konstigt när det va närmare 30 grader ute. Hans ben gillar inte värmen heller. Pga den så svullnar han rätt mycket. Fast han är inte nåt halt alls. Svullnaden försvann helt efter stukningen, men sen när värmen kom så kom den tillbaka. Jag blev jätte orolig och longerade honom, men han va inget halt alls. Men jag ringde veterinären i karlstad för att få råd. Han sa att det inte är ovanligt att hästarna svullnar under såna värmeböjlor och särskillt inte, som i Affes fall, har haft lymfangit plus nyss varit stukad. Så jag frågade om det va nån fara att rida, och han sa att så länge han inte är halt så är det bara att ånga på som vanligt, det enda är att det ser tråkigt ut när han är svullen.

Men i alla fall efter att jag spolat honom så tänkte jag att jag kan ju longera lite i alla fall.. så vi gick ner till banan för att se om det gick att vara där. Det va tomt så det gick alldeles utmärkt. Jag longerade i båda varven i alla gång arter. Sen tog jag va grimma och lina så han fick springa lös. Ville ta lite fina kort på honom. Fick ena riktigt fina ena :D.
Det är plast som hänger från ridhustaket som fladdrade i vinden så han spände upp sig och visade sig från sin allra finaste sida. :D

Påväg tillbaka från paddocken så blev han rädd för nåt och hoppade åt sidan, men min fot råkade visst vara ivägen så han stämplade mig riktigt rejält. AJ, så den är alldeles blå nu.

Idag ska jag till storfors och rida med Alexandra. Hon slutar kvart över sex så det blir att vi åker runt sex. Men har eftermiddag i stallet så jag ska ut nu och mocka och så, så är det färdigt sen.

Här kommer lite bilder från igår..Lite va en tjockis

Tittade in på Affes förra ägares blogg och fick se en gammal bild på honom.. Gud vad han har lagt på sig sen den tiden.. visseligen massa muskler.. så han är inget fetto precis :D hehe.. halsen har blivit grövre och han blivit mer rundare och mjukare i formerna.

Tränade mer dressyr igår. Gick ganska bra.. både han och jag är nog lite stela sen igår. Har ju inte blivit så mycket sån på ett tag så träningsvärk är ju inget konstigt precis. Men vi mjukades upp efter en stund och det gick bättre. Får se hur det går nästa vecka. Hoppas att vi är lite bättre påtränade då :D. Vill ju inte va ett omöjligt fall :P hehe.. Han har ju en tendens till att vilja ha huvudet väldigt högt och halsen liknar mest en rådjurs hals. Det går bättre efter mycket om och med.. det är en massa arbete från min sida för att få han dit han ska.. men det går. Hoppas tränaren har några smarta knep.

Ikväll blir det nog bara lite longering skulle jag tro.. Tobbe och jag vill ut på sjön en stund sen. Så man vill ju inte slänga bort allt för mycket tid innan.. får se hur det blir..

ha de..

Några bilder från sydnärke..

Jobbigare än man tror

Red som sagt dressyr igår kväll. Gud alltså vad jobbigt det är. Jag har verkligen inga muskler knappt. Blir så arg på mig själv när jag inte orkar.. Men vi red på tappert där i 30-40 min ca. Och idag har jag träningsvärk.
Affe va duktig. Fast han är lite jobbig i början, försöker gärna komma undan. Rådjuret..

Sålde tränset igår. Gick jätte snabbt. Trodde inte det skulle bli sålt så fort, men så blev det.
Har köpt ett nytt, men det är 3-6 v lev tid... Vill ju ha det nu ju... det blev ett rött och ljusgrönt träns. Lägger in en bild här nedan på hur tränset ser ut.. det fanns ingen bild på just de färgerna.. men grimman ska vara röd ( vilket den är på bilden) och tränset ska vara ljusgrönt (den delen som är blå på bilden).
Tyglarna ska vara röda och martingalen är ljusgrön.. så fint så.. mina ridbyxor är ju svarta med röd rand. Kul att blanda.. har inte sett någon annan ha det än.. :D...

Idag blir det mer dressyr träning.


Sidepull

Ska sälja mitt sidepull träns för jag ska köpa ett nytt med nya färger. Så om du är intresserad av att köpa det eller vet nån som vill så här gärna av er. Har tänkt mig ca 600 för det. Kostade 850 kr nytt. Har haft det i knappt ett halvår nu.

Va i stallet igår, men det spöregnade verkligen så jag red aldrig. Åkte till storfors och lämnade tillbaka westernsadeln. Sen förbi storfors och hälsade på Alexandra.

Ikväll blir det dressyr.. Om inte himlen tänker öppna sig igen. GUUUD va skönt det kommer bli mer ridhus.

Ha deLite bilder på tränser. De första två bilderna visar både med sidepull effekten och med bett. Den sista bilden är på min häst. Tyglarna ingår ej i det priset.

Arabian Flame

Ja nu är han tillbaka på banan igen. Den mesta stelheten är borta och ryggen är normal igen efter sadeln som jag provade. Fick tipset av Carro Pont att hon hade en sadel som jag kunde få prova om jag ville. Och det ska jag ju självklart göra :D
Så får se om den passar.

Annars så kommer vi igång igen sakta med säkert. Kondisen är det ju inga fel på, men vill inte slita upp benet igen. En stukning är ju så lätt att få upp igen om man inte är försiktig. Vi satsar på att vara med på fornaboda ritten den 21/9. Men det märks.. Allt kan ju hända innan.. anmäler mig väl precis innan anmälningstiden går ut.

Ska rida dressyr träning för Maria nästa onsdag.. får se hur det går.. det va ett tag sen vi red för tränare.. Man lägger ju till med en massa olater.. Sen så blir det inte så flitigt dressyr ridande ändå.. roligare att rida ut ju :D Men ska börja ta tag i det nu.

Ikväll blir det dressyr i alla fall eller longering, det beror på vad klockan blir. Måste till bjurtsjärn och lämna tillbaka westernsadeln och hämta min plånbok hos pappa.. Har kvällen i stallet så jag får åka efter det. Slutar senare idag också.. Snart semester. Yippie.

ha de
..  

Lös longering

Igår så lör longerade jag Affe i paddocken.. Han verkade tycka det va riktigt kul faktiskt.. Filmade han men fattar inte hur jag ska få in det i datorn. Måste nog ha nåt speciellt program skulle jag tro.. Någon som vet vilket eller hur man gör.. Filmade alltså med mobilen..
Men gud så han spände upp sig och visade sin snyggaste sida.. Svävande trav och krökt hals. Precis som hingstarna gör när de visas på utställning. :D hehe.
Tog några kort på han också.. lägger in dom här nedan. Han är inte så ren för han va blöt och lerig när jag borstade.. sen på banan började han att torka och då såg han inte borstad ut alls hehe.. rullhästen lilla. Hinner knappt in ni hagen förens han slänger sig på rygg den lilla lorten :D ..
I slutet så lekte vi lite.. han är så kul för springer man så springer han efter.. gör man en tvär nit så gör han också det.. och han verkar tycka det är kul för han studsar omkring och ser jätte glad ut :D hehe.. önskar jag hade det på film.. får se om jag får det någon dag och har någon som vet hur man lägger ut det.. Sen ska de ju in här också.. hur man nu gör det :P

Idag blir det grebbestad under helgen.. så Tobbe ska ta hand om lilla Affe..

Ha de

Tyvärr fick jag inte med några bilder då han va helt lös. Tog en bild men den råkad jag radera när jag skulle rotera den. Synd för det va en riktigt bra bild. Får se om jag klarar att lägga upp filmen någon dag.. får ta hjälp av någon. :D

Sällskap

Igår fick vi sällskap av Benson och Tage. Malin och hennes kille va det som red och frågade om vi ville med dom ut och rida lite.. Alltid kul med lite sällskap. Bra träning för hetsbullen affe med. Eftersom han har stått är han eld och lågor när han får komma ut... Öronen JÄTTE spetsade frammåt och världens skritt.. Traven är inte att tala om.. Han älskar verkligen att springa den mannen. :D
Men han verkade i alla fall tycka det va trevligt med lite sällskap. Inte så ofta vi får det. Så fort folk hör att man tränar distans tror dom att man rider långt fort och länge.. Men det är ju inte precis sant. Visst man kan ju rida lite längre då och då.. Men man kan ju faktiskt rida i deras tempo också :D Det går faktiskt :P hehe.. Det är alltid bra träning att rida tillsammans med andra hästar.

Western sadeln jag lånade hem för att prova passade tyvärr inte. Den klämde fram på båda sidor om manken. Sen så fick jag även berättat för mig att man får passa sig med hur långa de är. Så de inte ligger och trycker alldeles för långt bak. Så det blev bara två ridturer (väldigt korta) i den sadeln.

Ikväll blir det lite lull lull i skogen igen.. Tränar upp benet igen SAKTA men säkert. :P

Ha de..

Western sadel

Va i storfors och hämtade två western sadlar. Malin och Frida hade en mycket gammal sådan. Sen träffade jag Carina Skölds man inne på OK och han sa att de hade en som stod hemma i hallen som ingen använde. Så jag följde med och kollade på den och den va jätte fin. Tog med den för att prova den.

Väl i stallet ¨så slängde jag på den fina av de två sadlarna och tittade lite.. Svårt det där med sadlar. Alexandra kom idag och hjälpte mig lite eftersom sobra har en westernsadel så vet hon ju lite mer än mig på hur de ska sitta.. men även hon va lite osäker. Så jag ska försöka rida i den så mycket som möjligt nu under veckan och se om han börjar ömma någonstanns.. Gör han det så passar ju inte sadeln.

Det är lite ovant att rida i en sån sadel när jag själv har en dressyr sadel nu. I den så sitter man mer rakt ner. Alltså den är ju mer smalare. Western sadlar är ju bredare.. så det är ju en vanesak. Får se :D
Eftersom sadeln är så gott som ny är den lite stel. Så den blri ju mjukare allt eftersom man rider i den.. så är det ju med alla sadlar.

Lägger in lite bilder från igår..

Mycket bättre

Affe är mycket bättre nu. Faktiskt nästa helt bra. Lite stel är han, men det kan också bero på att jag varit borta i helgen och inte rört på honom.

Idag va jag och malin ute på en tur tillsammans med Affe. Jag tömmkörde honom och det gick riktigt bra. Han verkar tycka det är kul. Man kan ju inte sticka under stol med att man får träning när man går med honom, för han har ett ganska högt skritt tempo.. särskillt nu när han stått i ett par dagar. (sen förra lördagen).
Longerade lite när vi kom tillbaka mest bara för att se hur han rörde sig. Och han såg inge halt ut alls, men som sagt lite stel. Det blev ju bättre under tiden vi longerade. Så imorgon ska jag rida lite lätt på honom tänkte jag.. Skritt och lite trav. Så han får igång kroppen igen.

Ha det bra

Hälta

Igår så va det ju den omtalade sydnärkeritten i Pålsboda. Klockan sex i går morse så ringde min klocka och jag gick upp för att packa det sista innan Carina kom halv sju.
När Carina kom så åkte vi ut i stallet och kopplade på transporten packade in sakerna i bilen, hästen i transporten och sen bar det iväg.
Väl framme så plockade vi ur hästen ur transporten och plockade fram alla sakerna. Jag gick och anmälde mig. Skrittade affe lite innan vet besiktingen. Allt gick jätte bra i grinden och vi gick igenom. Missade nästan bangenom gången.. men hann höra en del av det.
Innan start letade jag upp Mia på distansritt.nu för hon hade tagit med ridbyxor åt mig. Provade ett par och de satt jätte bra. Hur sköna som hellst.

När starten närmade sig så gjorde jag iorning Affe och red fram.
Allt gick jätte bra tills i slutet av första slingan så låg det ett träd över vägen, eller bara kronan. Så den hoppade Affe över men hoppade för kort och satte ner bakbenen för tidigt och fastnade lite och snubblade.. det kändes inte som om det va nåt allvarligt så jag red vidare. Väl i ank.tiden så pulsade han ner som han skulle och vi gick in i vet.grinden. Men vi blev uteslutna pga av hälta på vänster bak. Det syntes inget i skritt men i traven haltade han en del.
Så det va bara att packa sakerna och åka hem.

På vägen han så åkte vi förbi Carinas hingsföl (unghäst nu) och tittade till honom. Gud så stor han har blivit på bara ett år.

Hemma i stallet så packade vi ur hästen och sakerna. Det syntes ingen nu heller att han va halt i skitt.
Men imorse när Gunilla skulle ta ut hästarna så haltade han regält. Så Camilla ringde senare när hon vaknade och då hade han inte rört höt i hagen. Han stod bara stilla på samma fläck och vilade vänster bak. Jag åkte ut och tittade men då gick han på benet. Så jag ringde vet och frågade vad hon tyckte. Men hon tyckte jag skulle avvakta eftersom det kan vara en vanlig stukning. Men att jag skulle kyla benet och sen linda det. Eftersom han inte hade fått så ont på en gång så trodde hon inte att det va något allvarligt. Men nu han skulle stå inne. Ska snart ut igen och linda benen på han. Skulle linda båda bak så han får stöd eftersom han belastar det andra benet så nu. Sen ska vi fortsätta att stängsla hage, pust, jobbigt men det måste göras.

Är hundvakt åt Thelma idag. Mor är och hämtar en badtunna. Det va rätt långt så det va synd om hundarna att få åka så långt i bilen. Får se om de hinner hem innan vi ska stängsla för annars vet jag inte vad jag ska göra med Thelma.. Vet inte om jag vågar ha henne lös på gärdet. Och ha koppel på henne blir svårt när man ska sätta stolp. Får se hur det blir..

Återkommer om vidare info om hältan.

Nervöst

Idag är det dagen före tävlingen. Börjar bli riktigt nervös nu. Inte egentligen för själva ridningens skull utan mer för vet.bes. Eftersom vi inte gick egenom en gång så har man ju det i bakhuvudet hela tiden. Men jag hoppas och håller självklart tummarna att det kommer att gå bra.

Det märks nu på affe att han har fått sova inne nu och har fått börja äta hösilage igen. Han är mycket piggare och busigare. Igen. Longerade honom lite igår och sprang med han. Han studasde runt och busade som bara den. Sen så får han en sån där flygande trav som araberna har och slägger upp svansen jätte högt. Som de gör när de visar upp sig. Så snygg så. Synd bara att jag inte tog några kort. Min mobil är inte så bra att ta kort i fart med. Det blir suddigt bara. Men får låna mammas kamera någon dag och se om han har lust att springa lite då och visa upp sig. :D

Idag ska jag packa inför imorgon så det bara är att lasta och åka. Så slipper man gå upp så himla tidigt. Ska handla lite ikväll till mina groomar och mig själv. Frukt och godis. :D

Skriver om tvälingen på söndag
ha de

Från Bjurstjärn till kristinehamn

I måndags eftermiddag/kväll så red jag från bjursjärn till kristinehamn. Skulle ham från betet så jag tänkte att lika gärna kunde rida hem. Så får man prova det också.. Det va exakt 29,25km och det tog två timmar och 40 min. Det va rtt mycket asfalt så jag fick å så långt åt kanten så det gick inte så fort, Mycket skritt.. Men det är kul att ha gjort det i alla fall.. det är ingenting jag kommer att göra igen. Men det känns lite som en merit att ha gjort det.. mest för min egen del faktiskt. Har alltid funderat på det och nu gjorde jag bara slag i saken.

Affe känns rätt bra inför helgen.. Han är väl inte lika het som vanligt just nu.. men vad kan man vänta sig efter tre veckors ute vistelse. Men nu får han stå inne och sova ordentligt. Han kändes mycket piggare idag tyckte jag.. Tränad lite barbacka ridning i hagen och sen så tränade vi även på att visa upp oss i trav när jag sprang bredvid. Det man får göra inne hos veterinären.. och det jag såg av nr han sprang såg mycket bra ut. Ren och fin trav. Hoppas att det fortsätter i samma stil till helgen så vi kommer igenom vet grinden. Vågar aldrig vara helt säker eftersom han inte gjort det en gång. Man vill ju inte hoppas för mycket och sen bli besviken om det inte går vägen..

Verkar ha fått bukt med skavsåren nu också. Klippte en bit från den gamla tunneln och drog upp den nya sadelgjorden längre upp på den andra sidan och färste sedan den lilla stupen på den sidan jag spänner gjorden.. så den skyddar honom från att skava emot både sadelgjorden och dess spännen. Så nu ser det JÄTTE bra ut. Hoppas det fortsätter och vara det också.

Får se om jag skriver mer innan tävlingen, annars skirver jag efteråt...

RSS 2.0