Träningsritt idag

Idag va det träningsritt på A9. Jag skulle leda 23 km gruppen och red hemmifrån vid halv elva eftersom vi skulle träffas elva. Ritten gick i lagom tempo och en trevlig skara på folk.. det va jag och star, sarah och esse, så va det en av team eriksson och deras come on guy och sen en till tjej med ett halv blod som jag inte minns vad hon hette.
Solen sken och det va lagom temp ute. Hästarna verkade pigga och tyckte det va kul.

Nu måste jag tillbaka till huset och renovera..

Bilder kommer antagligen upp på Sarah Fredsrikssons blogg: www.stallsf.blogspot.com
Och lite bilder även på Team Norbergs sida. www.teamnorberg.se

Hoppas alla hade en härlig ritt för det hade jag..
Fick några mer saker sålda och nu är det bara ett rött träns kvar (quickbride).

Ha en bra dag..

Då va det bestämt....

... att jag/vi ska byta färg.. IGEN.. :D Men nu får jag ju vad jag verkligen vill ha.. :D
Va och kollade ut kläder också.. Jag kommer sammanlagt ha två färger.. rosa och svart. Eftersom det inte finns vissa saker i rosa och då tar jag svart och trycker med rosa.. Som min långärmade tröja jag beställde.. den fick bli svart. Men jag hittade både piké och jacka i rosa :D Kul kul..
Hittade även en sån nummerlapps grej man måste ha från och med iår.. På distansritt.nu.. 115:- Den beställer jag samtidigt med de andra sakerna när jag fått mina gamla saker sålda.. så om du/ni är intresserade att köpa en hel uppsättning röda grejer är det bara att ringa eller mejla (arabian.flame@hotmail.com el 0768389150)

Säljer båda mina träns
Quick bride.. Nypris 790 kr. nu 650:- då jag knappt använt det.
Vanligt classic (eller marathon eftersom jag köpte det på Zolitzas.com) nypris 450:- nu 200:-

Tyglar nypris 550:- nu 350:-

Hackamore nypris 750:- nu 500:-

Martingal (traditionel) nypris 369:- nu 250:-

Benskydd 2 par (pro-tech) nypris 385:-/par nu 200:-/par storlek M bara använt några ggr.

Short chaps nypris 269:- nu 100:-

Ridtajts nypris 850:- nu 600:-

Boots 2 par (pro-tech) 185:-/par nu 75:-/par aldrig använda storlek M

     



Rosa..

Jag satt och drömde mig bort på mias sida (distansritt.nu).. Kollade in hur det såg ut i hennes lilla butik.. å jag kan inte sluta förundras hur mina ögon hela tiden dras till det rosa tränset.. de rosa tyglarna och de rosa martingallarna. Jag kan inte sluta drömma om att jag en dag ska spendera lite pengar på och köpa en uppsätning rosa grejer.. VAD alla andra ÄN tycker om att jag inte ska ha rosa för jag har en "kill"häst. Men jag ÄLSKAR rosa.. jag vill bita i det för att det är så fint.. jag vet att den dagen jag väl köper ett så kommer jag inte kunna sluta att titta på det. Det va nästan samma med det ljusgröna jag köpte.. den liksom stack ut så mycket från mängden.. lyste liksom.. och det älskar jag verkligen.. ångrar lite så här i efter hand att jag inte valde rosa ändå.. det hade varit det ultimata :D Då hade jag nästan fått tagit med det hem varje dag för att kunna fortsätta titta på det..
Jag minns känslan när jag gick in i sadelkammaren och såg det gröna tränset hänga där och lyste verkligen.. mmm.. jag har en fallenhet för lysande färger.. Även gult och orange är fint.. men då ska det verkligen va lysande.. hellst nästan genomskinligt.. så att det lyser ordentligt.. :D Ni tycker säker jag låter tokig.. men jag kan inte rå för det...
Jag får liksom en längtan i kroppen att spendera pengar när jag ser de rosa grejerna.. MEN jag måste hålla mig i skinnet för jag har dåligt med pengar och jag behöver andra saker.. tråkiga saker om man jämför med det rosa. :D
Måste ju ha en gps, sen ett sånt puls handtag.. (kan inte rida med pulsmätaren.. den sitter inte, så jag byter hellre till en sån man pulsar med innan grind..) tävlingsbok (ska köpa en snart så jag hinner få den innan tävlingarna börjar.. fixar det till veckan ) sen ska star vacc i mars.. så där försvinner ännu mer pengar..
Jag får helt enkelt nöja mig med det röda.. fast det är fint det med, men ändå inte lika tillfredställande som rosa :D

Ligger just nu i sängen och skriver.. Tobbe sover som en stock (kan ni tänka er att redan sova vid denna tid en söndag.. men det har väl varit en häktisk vecka antar jag) men jag i mitt ställe är inte ett dugg trött.. snarare tvärt om.. pigg som bara den.. och jag som tänkt gå upp lite i tid så jag kan rida på förmiddagen och då hinna med mer av dagen..
Frida Nilsson fyllde 20 i veckan så vi ska dit och gratta henne imorgon.. det blir lite alkohol och mat.. sen utgång.. och Tobbe SKA med om jag så ska dra honom i håret hela vägen till karlskoga.. så dä så..

JUST ja.. star och satelit va med i NKP idag (nya kristinehamns posten, alltså kristinehamns lokal tidning)
Så snygga så :D Försökte fota bilden med mobilen men blev kasst så jag la ner.. men det va en gullig bild.. såg ut som om man hade tagit dom på bar gärning med något.. båda såg förvånade och skyldigt oskyldiga ut haha..

Nej nu ska jag sluta..

ha de..


dressyr och snabb galopp

Igår red jag dressyr på banan med star, det gick faktiskt över förväntan bra.. han fattade fina galopper (för att vara star) och va faktiskt ovanligt framåt. Han brukar inte tycka det är så kul på banan annars och brukar vara lite segare än vanligt.. men inte igår inte.. Han tog galopp när jag bad om det och flyttade sig fint för skänkeln..

Idag så va vi ute på lite snögalopp.. vilket verkade tagga upp star som bara den.. vi galopperade fort fort och han verkade verkligen älska det.. haha.. öronen framåt och villig att springa på när man bad om det :D

Har tänkt att börja ge star havre för lite mer energi.. får se hur jag gör, ska fundera ett tag till.. Kan vara bra nu är vi närmar oss tävlings sesongen..

Nej nu ska jag sova..
Ha de..


Äntligen......!!!

Äntligen fick va svar från stars ägare.. Jag skickade mejlet  igen ifall det hade kommit på villovägar.. man vet ju aldrig med internet.. Så sagt och gjort så skickade jag det imorse.. och fick svar nästan direkt.. mejlet hade kommit fråm förra gången men hennes mejl i sin tur hade inte kommit fram.. hon skrev att hon redan fått det mejlet och svarat på det. Så hon svarade på mejlet igen som nu då kom fram till oss..
Hon skrev att vi gärna fick ha star kvar och hon kan tänka sig att sälja honom till oss för en  relativt billig summa.. Ringde upp Malin, glad i hågen men fick föst inget svar.. så jag duchade först och sen tog jag tillfället i akt och svarade.. skrev att vi va mycket intresserade att köpa honom och frågade vad hon tänkt sig för pris..
Sen ringde Malin upp, hon kunde inte svara för hon jobbade men fick en liten stund över för att ringa upp. Jag berättade för henne om mejlet och vad åsa skrev, och hon blev jätte glad. Vi pratade till och från och kom fram till att vi skulle köpa honom ihop, eftersom varken hon eller jag är speciellt täta. Så vi gjorde upp att vi kommer äga honom ihop men jag står för tränandet och tävlandet och stall och så, medans hon ska jobba i norge en tid och sen resa en del.. ev stå för försäkringen och så. Hon vill bara rida lite då hon är hemma.. vi va eniga om att vi inte ville att han skulle tillbaka till gränna som turist häst. Det är bara synd om honom då eftersom han inte gillar barn, och inte gillar att det är nya ryttare hela tiden.. han blir bara stressad och nervig..

Vi kom också fram till att vi ger absolut inte mer än 20000 för honom.. fast vi ska vänta och se vad hon begär, så ska vi ställa oss efter det sen.. vi kommer naturligtvis förhandla ner priset om det går.. för han är ju inte helt felfri liksom..
För det första är han blandras arab/varmblodstravare, han är inåttåad, lite svårt för galopp, han är elva år (visseligen bra ålder men han blir ju inte yngre)
Och kollar man på vad andra hästar är värda på internet så kostar de inte mer än 15000 och 30000 för en RENRASIG arab.. priserna rasar..
Vi har heller inte råd någon av oss om han blir dyrare.. men vi håller tummarna.. men först och främst så får han vara kvar i sommar och det är huvudsaken.. JAG KAN TÄVLA.. :D YYEESS..

Nej men nu blir det jobb igen..

kram på er


Hoppas på lika fint väder!

Hoppas verkligen på lika fint väder imorgon som vi haft både idag och igår.. Skulle va kanon.. Fast det behöver inte vara lika kallt bara.. för det har ju varit riktigt kallt idag.. brrr.. ska alldeles starx till stallet och rida lite dressyr tänkte jag.. eller om jag struntar i det eftersom jag ska rida tidigt imorgon?? Får se hur det känns när jag kommer till stallet senare. Har kvällen idag så jag behöver inte ha brottom dit..

Sitter och messar lite med malin just nu om star.. vi försöker ju få tag i hon som äger honom, med det är stört omöjligt. Hon svarar inte på varken mejl, telefon eller sms. Hmm hallå vi har hennes häst och undrar hur allt kommer bli, sen så ska vi börja betala för honom också.. men inte ens det svarar hon på.. när vi liksom ber om ett kontonumer för att kunna sätta in pengarna. Liksom vem vill inte ha pengar?? Inte hon tydligen.. men då blir man istället.. hallå det är DIN häst.. som vi LÅNAT.. tänk den dagen vi kanske vill lämna tillbaka star och hon inte går att få tag i?? Vart ska vi göra av den lilla stackars sötisen?? Jag menar det kommer ju komma en dag då vi måste ta ställning till om att antingen köpa lös honom eller lämna tillbaka honom. Och då måste man ju ha kontakt med ägaren.. Fattar inte att man bara kan strunta sin egen häst. Visst nu har hon MASSOR med hästar.. typ 50 stycken, men det är ju fortfarande hennes..
Jaja ingen ide att spekulera men man blir förundrad och irriterad.. jag vill ju liksom veta hur det kommer bli i sommar.. kommer jag kunna tävla som tänkt?? Eller kommer hon bara en dag och ska ha honom tillbaka??
Hatar ovisshet. 

a ne nu ska jag försöka ta mig bort till Tobbe för att trycka min jobb tröja.. så det syns vart jag jobbar. :D

Syns imorgon alla som kommer till A9 till klockan 10.00

Kramar

Härligt.

Idag va jag ledig på förmiddagen för att jag slutade senare istället. Passade på att rida tillsammans med Emma Söderström. Vi tog en liten runda tillsammans. Vet inte hur långt det va eftersom varken jag eller emma hade en gps. Men vi red iväg tio och va tillbaka tolv. Så en liten bit blev det. Svårt att hålla ett högre tempo när man pratar en massa :). Hehe. Men trevligt va det. Vi mötte brandkåren mitt ute på A9. De kom åkande lite sakta efter varandra. Sen fem minuter senare såg vi dom igen åka tillbaka till stan. Undra vad de Sysslade med. Det va två såna stora brandbilar fullt med brandmän som vinkade glatt till oss. Hästarna vi lite skuttiga och små rädda för det mesta (fast zadde stod för det mesta av hoppandet, star blir mer spänd och uppblåst). :). Men när brandbilarna åkte förbi va dom inte rädda alls och inte heller när vi blev omkörda av en stor traktor med släp brydde de sig. Konstiga djur det är vi håller på med. Rädda för saker som inte varken rör sig eller lever. A9 på lördag också. :).

Snö, snö, snö

Ja snön kom ju lite oväntat här i helgen. Blev lite paff när jag klev ur sängen och fick syn på snön. :). I söndags när jag stod på salongen och putsade fönster så såg jag solen titta fram. Då blev jag lite ledsen, jag ville så gärna rida. Alltså det va ju det perfektaste ridvädret vintern kan erbjuda. Snö och sol. Det är ju som uppgjort att rida en riktigt lång tur. Men inte då. Jag fick stanna inomhus och måla och städa salongen. Men men, hoppas snön ligger kvar till helgen och det blir sol så kan jag passa på att rida då. Men med min tur blir det väl regn och blask. Får se. Det är nu endast två veckor kvar tills vi får huset :). Spännande. :). Nej nu ska jag åka till jobbet. Kram på er

Äntligen klara.

Äntligen är vi klara med salongen. Vi slet i tre dagar. Jag och Tobbe va dom sista som lämnade salongen igår. Vi städade och Pysslade fram till halv tolv. Blev verkligen jätte jätte fint. Glömde såklart att ta några före kort. Men ni som sett det innan kommer se en STOR skillnad. :). Ska försöka ta några kort och lägga ut här så ni får se. Men måste tacka alla som va med och hjälpte till. Johan, carina, staffan, tilda, pappa och Tobbe. Niklas va också med och målade borden. Ska bli kul att komma dit och höra allas kommentarer. .:) nej nu blir det duschen. Kram på er

Trött

Idag va en trött dag. Har så svårt att somna på kvällen. Klockan blir ett, två (som idag också) innan jag ens får ro att somna. Ska man gå upp på morgonen sen för att jobba är det kämpigt. Samma dilemma blir nog imorgon också. Eftersom jag inte kunnat somna än och klockan är ett. Typiskt! I alla fall så red jag star idag i paddocken. Gick rätt bra faktiskt. Det känns verkligen att han blir bättre och bättre. Han gick knappt att flytta innan, men idag när jag prövade så gick han snällt i skänkel vikning. Visst lite kämpa blev det men han gjorde det i alla fall. :). Han börjar få muskler att orka göra såna saker nu. Kul. Släppte honom en sväng efter ridningen så han fick springa lite. Typ lite löslongering. Han verkade tycka det va kul för han sprang omkring och visade upp sig haha. Så snygg så :). Nej du blir det att försöka sova igen. Godnatt med er.

Jippie!!

Äntligen så kom mitt nya framvalv.. HOPPAS nu det passar.. Annars gråter jag floder..men det känns som om "varför skulle det inte passa?" Fast med min tur så passar det väl såklart inte.
Ska alldeles snart ut i stallet och skruva sadel. Ska bara äta först och vänta på Tobbe.

HÅLL TUMMARNA FÖR GUDSSKULL.. OCH BE OM ATT DET PASSAR.. GUD KANSKE GÖR ATT DET PASSAR.. OM HAN NU FINNS VILL SÄGA.. DET LÄR JU MÄRKAS IKVÄLL.. PASSAR DET INTE SÅ..

Träningsritt

Igår va jag och star på träningsritt på A9.. Va rätt många som kom dit.. kul.. de flesta red 15 km.. Sen va det jag och 6 st till som red 22 km. Vi tappade två efter vägen, vilket berodde på att den ena tjejen som red en fux inte hade ridit så långt innan och inte med så mycket trav.. så när vi mötte en del av den andra gruppen så följde de med dom istället.. med tydligen hade inte det heller gått bra.. hörde rykten när vi kom tillbaka till körplan.. tänker inte gå in på det mer för inte bra att hänga ut någon.. men synd när det händer.. tycker synd om hon som råkade ut för det. Så ska det inte va, detta är en sport som man ska ha kul ihop.. jag har alltid gillat distans folk för de är så himla trevliga och hjälpsamma.. så när man hört såna här saker så blir man både förvånad och lite besviken. Pust.

Jaja.. star gick jätte bra.. hade ett fint tempo och hade jätte fina galopper. Han verkade tycka det va jätte kul.. Hann fann en ny vän i Camillas Sobra.. De höll samma tempo så han verkade gilla att spinga bredvid henne.. :D
När vi kom tillbaka pulsade han ner jätte snabbt.. för när Göran kollade pulsen 5 min efter ankomsten så hade han jätte låg och fin puls.. Och han verkade inte alls trött när vi kom hem heller.. Får se om han är lite stel idag eller hur han är. Vi red ju lite snabbare än vad jag brukar rida. Star är ju lite segare när man rider ensam. Vi höll en snitt hastighet på ca 13,5 (tror det va typ 13.7 eller nåt sånt med minns inte exakt så jag rundade av lite. :D
Själv så va jag rätt stolt över mig själv att jag faktiskt verkar ha tränat såpass att jag inte va speciellt trött någon gång under ritten eller efteråt.. kände verkligen att jag skulle kunna rida längre.. och det kändes på star att han med skulle kunna det och det känns verkligen hur bra som hellst.. KUL när man ser att träningen ger resultat :D

Längtar verkligen till hearitten. :D

Malin ringde igår och berättade att hon fortfarande inte har fått svar av Åsa (Stars ägare).. Hon har skickat ett mejl och tre sms.. Men inget svar.. Hon berättade hur det låg till att hon inte kunde komma tillbaka och jobba i sommar för hon har en anställning i norge som hon inte vill sabba.. och att hon tjänar mer.. men att hon trivdes jätte bra hos dom och så. Men jag menar vem ger upp sitt anställnningsjobb med bra betalt mot ett häst jobb mitt i skogen som bara är sesongsrealterat och mindre än hälften så mycket betalt som hon får nu..
Hon frågade till och med efter kontonumer så hon kunde börja betala på star.. Visst att hon kanske behöver tänka men jag menar hon kan ju svara och ge henne numret och sen säga att hon måste ha mer tid att tänka.. och som malin också skrev att vi vill ju veta, för om vi inte får ha kvar honom i sommar känns det ju onödigt att träna upp honom till tävling. Men hon skulle skicka ett till mejl idag.. och får hon inget svar senast imorgon så skulle hon ringa hennes son och fråga honom om han vet varför hon inte svarar.. för med honom vet hon att han svarar när hon ringer eller skickar sms.. Får se vad som händer.. jag menar hon kan ju inte undvika oss för all framtid.. vi har ju en av hennes hästar liksom..

I fredags va jag hos Alexandra i storfors och kollade på hästgrejor på ett "hästparty" (samma sak som tex ljusparty).
Hittade inga roliga saker.. vi är ju liksom ute efter saker med lite färg.. våra färger som vi rider i. Men det va mest dressyr saker.. Sen efter det kom Tobbe och vi åkte och åt och sen kollade vi på let´s dance och Hjälp!.

Nej nu ska jag fortsätta rufa lite på internet och sen blir det stallet.. en liten lugn ridtur blir det ju såklart.. :D

Ha de

RSS 2.0