Argentina

Är precis hemkommen från karlstad. Har varit och kollat och prov ridit argentina. Den hästen som jag ev ska ha på foder om allt går som det ska. Hon va i alla fall en väldigt speciell häst, väldigt fin. Rolig att rida. Mysig men busig. :) men på ett bra sätt. Lite skuttig men inte så konstigt då hon inte gått så mycket sen fornaboda. Hon hade mycket egen motor och verkade älska att bli riden. Ska dit igen nästa helg och rida tillsammans med henne och se hur hon är tillsammans med andra hästar och se lite mer i dags ljus. :). Hoppas jag får låna henne då hon verkar vara en rolig häst att jobba med. Ha det bra tills vidare.

Det slog mig nu.....

...... Att jag inte kan ha kvar affe om jag vill tävla..... Min älskade lilla sötis bäbis. Det blev plötsligt jobbigt och svårt. Rent ut sagt ledsamt. Fällde en tår. Jag vet att det är för affes bästa att han får komma till någon som har andra förväntningar över hans prestationer. Någon som inte har distans som inriktning. Men det är ändå så svårt........

Låt den rätte komma in..

Igår va jag och malin på bio i karlstad.. vi såg den svenska thrillern "låt den rätte komma in"
Det va väl ganska bra.. inte så läskig, man blev mest rädd för att man skvatt till pågrund av ljudeffekterna.. annars va det en rätt gullig film om man bort ser från att hon faktiskt hade ihjäl folk och drack deras blod.. :D
Dåligaste scenen va när tanten som blev smittad attakerades av katter.. hon dog i alla fall av solljus... hon brann opp :D

Bion började 21.15 så vi passade på att äta kina mat innan vi åkte in.. gott gott. Åt friterad fläskfile med sötsur sås och nudlar.
Kollade fel på klockan så vi trodde halv åtta att vi va lite sena med att åka då man skulle hämta ut biljetterna en halvtimme innan filmen började.. men sen kom vi på att den inte gick halv nio utan kvart ÖVER nio :D så vi åkte hem och softade en stund till kvart över åtta.

Affe är sur på mig lite tror jag... för att han får så lite kraftfoder :D morötter är tydligen inte alls lika gott.. han blänger på mig varje gång jag ger han maten, ser ut som han tänker "HALLÅ vad det här ALLT!!!??"
Va ute och gick med han. GUUUUD vad hetsig man kan va.. han är så uttråkad så han skuttar av glädje när han får röra på sig.. Imorse hade han rodeo show i sin lilla sjuk hage. Men det bockades och sparkades bakut och härjades. :D Tog som galoppsteg som fick plats i hagen och sen tvärnit precis innan staketet..
Funderar på att öppna upp hagen till veckan när han slutat med medicinen... har inte bestämt än, han kanske springer som en tog när han ser att det finns plats.. Får se..

Imorgon blir det karlstad för att se Veonica Lethinens häst som hon ska ha ut på foder. Får se vad det är för liten tjej :D

Ha de..

Foderhäst

Har funderat lite runt detta med hästköpet.. alltså på en ny häst till mig.. jag vill ju ha en som kommer hålla.. och tänkte så efter en stund.. kanske är det bättre att vänta en stund och spara lite pengar och kanske kunna lägga mer pengar på en.. men jag vill heller inte vara utan häst under tiden.. va då ute och tittade lite annonser som vanligt för rolighetens skull och hittade ett sto i karlstad som hon ville ha ut på foder ett år eller längre.. funderade då en stund till och kom fram till att jag faktiskt pratat med den här tjejen innan, vi skulle ha tagit följe till fornaboda ritten.. då tänkte jag att varför inte ha en häst på foder under tiden medan man sparar?? Hon vill inte sälja utan bara lämna ut henne på foder. Så varför inte.. jag pratade lite med henne och hon tyckte det lät jätte kul att jag va intresserad.. eftersom vi båda är intresserade och rider lite distans.. så vi gjorde upp att jag ska dit imorgon och titta på henne. Får se vad som händer här näst..
Har i alla fall två som är intresserade av att ev köpa affe eller ha på foder..

Får se hur allt artar sig.. 

Synd

Hade en tjej som ev va intresserad av att köpa affe, men hon fick inget lån från banken förens i maj. Och det känns kanske lite länge att vänta på någon som ska köpa.. ska fundera lite på det.. för hellst vill jag ju ha en ny häst innan mars. Jag vill ju tävla lite smått i sommar och då måste man ju hellst ha dom lite innan så man hinner att träna lite i alla fall... men men får se hur det blir..

Det börjar närma sig en resa till ATG för återbesök. Hoppas verkligen att han är så frisk att han slipper ev operation. För at försökrningsbolaget går ALDRIG med på det tyvärr.. Det är ju bara för att han är för gammal.. men får se vad som händer.. håller i alla fall tummarna..

KM-et närmar sig och jag vill så gärna vara med, men det fattar ju vem som hellst att det är tekninskt omöjligt..

Nu är det jobbigt att ha häst, jag får gå upp tidigt varje morgon för att åka ut och linda benet och ge medicin.. och inget ridande.. hade han varit frisk och kry så han gick att rida så skulle det i inte alls va lika jobbigt..
Måste dit på kvällen också för att ta av lindan och sätta på back on track.. men vad gör man inte för att han ska må bra och bli frisk.. fast han mår inte bra av att stå still.. han kutar omkring i den lilla hage han har, kan ta kanske tre galopp språng och sen är den slut, men springer gör han.. tokiga lilla häst...

Till salu!

Ja då har man satt ut affe på försäljning.. känner att han inte kommer och hålla för det jag vill göra.. så då är det bättre att han får komma till någon som inte har allt så stora förväntningar på honom.. Har lagt ut han på hastnet.se och horselink.se och bukefalos.se
Fast säljer han inte förens behandlingen är färdig... vill veta vad vet säger om honom när vi kommer tillbaka till ATG den 13/11.. (ändrad tid)

Får gå upp varje morgon innan sju för att åka ut i stallet till sju och byta ut back on tracken mot en benlinda som han måste ha på sig ute och då passar jag även på att mocka etc såklart..
Ger han medicinen på kvällen när han kommit in..

Va ute och gick med affe idag som veterinären hade beordrat mig att göra. GUUUD vad han är lekfull och busig.. ALLT va verkligen läskigt.. han slängde med huvudet och hoppade närst intill jämnfota bredvid mig.. men han är ju som tur är snäll så han hoppas ju aldrig på en eller nåt.. utan mer framåt eller åt andra sidan.

Hör gärna av er om ni är intresserade av att ev köpa affe.. men han säljs bara som dressyr häst.. för det håller han till och klarar av galant. INGEN DISTANS.. lite hoppning ev på klubbnivå..

Ha de..

Förklaring.

Några har frågat vad det egentligen är för skada affe har. Och vad han har gjort. Det är alltså så att vänster bakben har väl alltid krånglat. Alltifrån mugg till lymfangit och stukning. Men efter stukningen så fick han en lite kula på bakbenet, nära kotan. Och när man rider hårdare så svullnar benet upp. Jag fick nog av att gissa mig till svar och tog honom tillslut till hästsjukhuset i karlstad igår. De kollade som sagt igenom honom och hittade bland annat en senskada på en sena i benet (minns inte senans namn) och även en vätske fyllnad där kulan då befinner sig. Vid stor på frestning ansträngs senan och han svullnar. De prutade in kortison i benet på honom och så ska han gå på anti inflamatorisk medicin i 14 dagar. Sen blir det hästsjukhuset igen den 14/11 för att se om det är bättre. Ingen vet egentligen vad han har gjort för att det blev såhär. Men chansen är 40 % att han blir helt bra. Så håll tummarna

Hemma från ATG

Ja då är man hemmkommen från ATG. Va där mellan tio och tjugo i tolv. Jag fick springa upp och göra böjprov, röntka, ultraljud, massa lugnande och kortison och sen ett resept på inflamatorisk pasta som ska ges i munnen i 14 dagar. Han ska stå på box idag och imorgon sen stå i sjukhage i 14 dagar. Ska skritta honom 20-25 min varje dag för att undvika korsförlamning och fång. Ska ha stallpaddar på natten och vara lindad ute. Sen ska han tillbaka i november för återbesök. I värsta fall kanske kan måste opereras för att bli bra. :s. Hon sa att det är 40% chans att han blir helt bra och 60% att han inte blir det. Eftersom han inte är pur ung och att det sitter i bak benet. Så jag bestämmer inget förens efter åter besöket. Är han bättre då så är chansen större att han blir bra. Håll tummarna.

Funderingar

Ja usch vad tankarna virvlar runt i huvudet just nu. Ska jag ha kvar affe eller inte? Vill ju tävla distans på högre nivå. Ska ju in till ATG imorgon morgon och göra en utvärdering. Jag vill ju tävla. Och funkar inte affe till de längre distanserna så måste jag hitta på något. Usch..... Jag tycker ju om affe så mycket. Men jag vet att jag kommer ångra mig när väl tävlings sessongen har börjat och jag bara kan vara med på 5 mils tävlingarna och ta det lugnt. Har väl kollat runt lite efter en häst. Har hittat några intressanta. Bland annat en häst vid namn Jafar. Fux, 150, 11år, toppkondition, färdig för att starta distans, väl grundriden, kan massor inom dressyr. Gud vad livet är svårt när man måste ta en massa jobbiga beslut. :s. Håll tummarna imorgon. Ha de

Lite bilder från Kanelbulleritten

Tog lite kort när vi va i väse på kanelbulleritten och red tilslammans med de andra glada ryttarna..ATG

På tisdag så bär det av till färgestad hästklinik (ATG) för en utvärdering angående affes ben. Vad det kan vara som gör att han svullnar hela tiden. Hoppas de hittar något som går att fixa. Vill ju ha kvar min älskling. Men jag vill tävla också. Och kan jag inte det på affe så måste jag göra något. Älskar affe av hela mitt hjärta, men är det värt att ha kvar en häst som inte funkar? Om det nu är så. Vilket jag hoppas för min gud att det inte är. Hoppas bara på en simpel skada som går att fixa på något bra sätt. Håll tummarna.

Kanelbulleritten

Eftersom sara inte verkar skriva så ofta skriver jag lite å hennes vägnar med :)

I lördags va jag och sara på kanbulleritt i väse, min och stars första träningsritt. Jag va nervös för allt utom lastningen, för de har han ju gjort förut tänkte jag. Men ack så han vägra gå in både på dit och hemvägen, haha han kände väl att matte va lite spänd :) men annars skötte han sej utmärkt. hrmmm annat kan ju sägas om Affe haha. Nee men affe har ju vart stående ett tag och han är ju alltid ett litet energiknippe men i lördags rann de över :) haha han va så söt när han studsa runt i skogen. Min lilla Star han bara gick där och gjorde som jag sa och va som den lilla stjärna han är. De va kul och komma ut och träffa lite distansfolk också hon vi va hos hade ett jättefint stall så man får ju se hur andr ahar de också. De va även första gången jag körde med hästsläp så de va en erfarenhet också :) på det hela taget va det en bra dag.


RSS 2.0