Sydnärkeritten 2011

I lördags gick sydnärkeritten av stabeln. Star va utlånad till Lovisa Milton som skulle rida T50km på honom.
Malin skulle också följa med och hjälpa till som hinknisse (eller hinkulla som Malin kallar sig eftersom hon inte känner sig som en nisse hehe). Vi kom iväg på lördagsmorgonen väldigt tidigt eftersom vi kände att vi inte ville stå som två fån i stallet och vänta. Sen så tänkte vi att vi kunde köra lugnt som tusan för att slippa stresse. Ändå va vi där tidigt. Vi anlände samtidigt som alla 80km:are. Men det gjorde inte så mycket. Ca 30-40 min efter oss kom Lovisa.
Förbesiktiningen gick hur bra som hellst. Star hade 40 i puls och va lugnet själv, som vanligt. Trotts att det va massa hästar inne i grinden samtidigt och hälften va rätt stressade. Men inte Star inte. Han tittade lite på dom och undrade vad de sysslade med.
Efter vet bes kollade vi lite på starten för T80. Sen så va det en timmes väntan tills Lovisa och Star skulle starta.
Ca 25min innan sadlade vi Star så att de kunde rida fram och Lovisa skulle få känna på honom lite innan eftersom hon aldrig har suttit på honom innan. Men allt gick hur bra som hellst och i starten så slog Lovisa och Camilla Norberg på Sobra följe. De höll ihop hela första slingan. Tillbaka i grinden så pulsade Star ner snabbt och vi gick in i vet.grind. Där flöt allt på bra men vi fick en 2:a på hurturgor (vätska). Star dricker alltid dåligt första slingan. Men annars va det fläckfritt.
Ut på andra slingan fick Lovisa och Star rida iväg själva eftersom Camilla och Sobra tyvärr inte fick fortsätta. Men de hittade några att slå följe med en bit, men red ändå själva en bra bit av sista slingan. Men Lovisa tyckte att han kändes pigg och gick för egen maskin hela vägen utan att hon behövde driva spec.
Tillbaka i mål så väntade vi lite längre med att gå in i vet grind för att vara på den säkra sidan.
Star hade 56 i puls när vi väl gick in och vi fick en 1:a på tryckömmhet på ryggen. Men denna gång hade Star druckit så då fick i en 0:a på vätskan. Så det va skönt.
Både jag, Star, Lovisa och Malin va nöjda med dagen. Det bästa med allt va att man fick ha transporten som tävlingsplats.. Hur smidigt som hellst. Slippe konka och bära på allt. Hoppas verkligen fler tävlingar tar efter för det va verkligen uppskattat.
Hemresan gick hur bra som hellst. Jag va visseligen rätt trött så det va skönt att det inte va så många mil. Nu siktar vi framåt och det blir ev A9 ritten. Antingen rider jag eller Malin. Får se.. :)
Tyvärr såhär några dagar efter så har star fått någon form av skav under kotan så han är svullen i vänster bak och höger fram. Så just nu står han inne pga all lera ute. Ska ut nu och tvätta och smörja för att se om det blivit något bättre..
Kram från oss
Målgång

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0