Vintercup och hoppträning

Ja helgen har varit fullspäckad med saker på schemat. I lördags så va vi faktiskt iväg till karlskoga för att rida den 4 deltävlingen i enars vintercup. Det va lite bravader innan vi kom iväg. Det började med att jag först inte fick upp låset på transporten.. Det va ju trotts allt 11 minus grader ute på morgonen då. Sen när jag väl fått av det genom att bända lite med en skruvmejsel så va även stödhjulet fruset.. Suck. Jag slet som ett djur för att få lös det. Och tillslut gick det någelunda bra. Men då va inte stödhjulet tillräckligt fastskruvat så det hasade ner sig till halva ungefär.. för långt ner för att jag skulle kunna veva upp det så det nådde upp till min drag krok. Nu va jag lagom irriterad. Så jag ringde Tobbe som fick komma ut och hjälpa mig. Hade en himla tur att han va hemma och inte hade allt för mycket viktiga saker för sig.. Räddaren i nöden kan man väl kalla det.
Han kom i alla fall och fixade till så transporten kom på draget.
Nu va det ju bara att åka iväg.. trodde jag ja. Nehej inte det inte.. Nu hade ena hjulet på transporten frusit också.. Åhh vad jag älskar vinter.. Som tur va hade tobbe inte åkt än.. så han hjälpte mig öven här.. Efter mycket om och med så lossnade det tillslut och alla fyra hjulen rullade..
Jag tyckte från början att jag va ute i god tid för att hinna fram i tid till karlskoga.. Åkte vid nio hemifrån, och skulle vara i karlskoga klockan elva.. Det tyckte jag va i bra tid. Men nu hade ju allt tagit väldigt mycket längre tid eftersom allt va fruset och jag fick ringa efter hjälp. Men jag va ändå i en sån tidsram att jag skulle hinna dit i tid. Klockan va strax innan tio när jag kom till stallet. Lastade och packade alla sakerna som skulle med. Tack gode gud för att jag har en lättlastad häst. Ska jag nämn att den lilla dörren på transporten av frusen så den kom jag inte in igenom.. haha.. Men det gick ändå..
Med häst inne och sakerna i bilen så va det bara att åka iväg.. BARA va de ja.. trodde vi ja.. Nehe inte det inte.. Kom ca 10m sen va det stopp.. backen upp från stallet va inte sandad och jag kom bara halvvägs.. sen va det stopp. Stod och slirade med mina förbannade året runt däck. Kom inte en meter.. Så jag tänkte backa ner och ta satts.. men nehe det gick inte det heller.. kom på sniskan och så va vi fast..
Och vem fick jag ringa och störa igen?? Jo stackars Tobbe.. Men snäll som han va och än en gång räddaren i nöden så kom han och hjälpte mig.. tacka gud för fyrhjulsdrift alltså. Men det va halt även för honom.. Men upp kom vi tillslut.. Sen va resten av resan smärtfri.. asfalts vägarna är ju torra så det gick prima. Inga mer uppförsbackar nån stanns.
Ritten gick bra.. kom sen men va inte ensam om det. Fick sällskap runt och det va riktigt trevligt i solen. Star verkade njuta av siturationen..
På väg hem gick det också smärtfritt.. de hade sandat backen när jag kom tillbaka.. tur.. så det va inga problem att ta sig därifrån.

I söndags va det dax för hopptäningen för Maria Persson. Gick hur bra som hellst och star tyckte det va skit kul.. Hoppade jätte fint övet hindren.. Så det blir det fler ggr..
Red en sväng igår också.. ut i skogen.. eller ja.. på vägarna som va plogade.. men han kändes helt annolunda efter hoppningen.. mer spänstig liksom.. mer framåt också för den delen. Så hoppningen va nog bra för honom... lösgjorde nog en hel del..

Nej nu blir det fruskost..
ha de bra tillsvidare..

Kommentarer
Postat av: alex

kul med hästar ;D

2010-03-12 @ 21:10:16
URL: http://stockholmshetaste.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0